Twee moties aangenomen en Kamervragen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 13 april 2024
We kijken terug op een geslaagde Autismeweek, met vele drukbezochte activiteiten in het hele land. Op Eerste Paasdag moesten we al vroeg op, omdat Hart van Nederland kwam filmen. Later in de week was onze directeur Caroline Verkerk te horen op Radio 1.
Ons pleidooi voor afschaffing van de rijbewijskeuring haalde de opiniepagina van het NRC. Onze woordvoering over gebedsdiensten waar kinderen zouden worden ‘genezen’ van autisme, hebben tot Kamervragen geleid. En we haalden het NOS-journaal met ons standpunt over het onderzoek naar ABA-behandelingen. De resultaten van dit onderzoek werden gistermiddag bekend gemaakt, dus we hebben die nog niet met jullie kunnen bespreken. 
We reikten in diverse gemeentes het boek Autisme op de Agenda uit en in enkele plaatsen werd de NVA Autismeweekvlag gehesen. Dat onze lobby zijn vruchten begint af te werpen, bleek afgelopen week. Dinsdag werden twee moties aangenomen in de Tweede Kamer. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.
Fijn weekend!
 
Geslaagde inzamelingsactie
In de Autismeweek hebben 62 collectanten bijna 13.000 euro opgehaald. We bedanken alle donateurs van harte! Met de opbrengst organiseren we een groot Lego-evenement.
Lees meer >
 
 
 
Lezing Erik Jan Harmens
Schrijver Erik Jan Harmens vertelde hoe hij in evenwicht probeert te blijven. De lezing is nog terug te kijken.
Bekijk de lezing>
 
En de winnaars zijn...
Op Wereld Autisme Dag werden de Autismevriendelijkheidsprijzen uitgereikt. Dat gebeurde na het openen van de Amsterdamse handelsbeurs.
Lees meer >
 
 
 
Motie aangenomen 
Het afschaffen van de rijbewijskeuring is een stap dichterbij. Dinsdag is een motie van Agnes Joseph (NSC) en Lisa Westerveld (GroenLinks-PvdA) hierover aangenomen door de Tweede Kamer.  
Lees meer >
 
Langdurige indicaties
Onlangs sprak de NVA met Kamerleden. Dinsdag is een motie aangenomen die oproept om langdurige indicaties af te geven aan mensen met een levenslange beperking.
Lees meer >
 
 
 
Autvinderprijzen uitgereikt
Van apps die het leven van autisten makkelijker maken tot projecten voor vrede of het klimaat: uit vele inzendingen koos de jury vier winnaars. 
Lees meer >
 
Kun jij goed luisteren?
En wil je mensen met autisme helpen met jouw kennis? Word dan vrijwilliger bij de informatie- en advieslijn, de telefonische vraagbaak van de NVA!
Lees meer >
 
 
Autisme en studeren

Op maandag 15 april is er van 20.00 tot 20.45 uur een webinar over autisme en hoger onderwijs. Theo Bakker deed onderzoek naar de studievoortgang van studenten met autisme. Ook komen er coaches en studenten aan het woord. Meer info en aanmelden via www.stressautismmate.nl
Lees meer >
 
Auti-Doe-Dag in Duinrell
In maart organiseerden we prikkelarme Auti-Doe-Dagen in Duinrell en in museum Speelklok. In het najaar staat er nog één gepland.
Bekijk de foto's >
 
 
ADVERTENTIE
 
ADVERTENTIE
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl