en een mooie opbrengst inzamelingsactie AutiCollect
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 7 april 2023
We kunnen terugkijken op een geweldige Autismeweek. In de media was er veel aandacht voor autisme. En maar liefst drie gemeentes hesen de NVA-Autismeweekvlag: De Bilt, Roosendaal en Den Haag. Zelfs Fokke & Sukke hadden het in hun cartoon over de Autismeweek!

Samen hebben we met Auti-Collect een heel mooi bedrag ingezameld voor het AutismeFonds. We willen alle online collectanten van harte bedanken.

En in het hele land gonsde het van de activiteiten. Van lezingen tot workshops en autismebelevingscircuits. In deze nieuwsbrief lichten we er een paar uit.

We hopen vooral dat jij deze Autismeweek ook op een prettige manier hebt ervaren.
 
 
Vijf duo's
Zo stelden we vijf mensen met autisme én hun naasten aan je voor. Alle verhalen kan je nu terugkijken.
Lees meer >
 
En de winnaars zijn...
De jaarlijkse Autisme-vriendelijkheidsprijzen zijn uitgereikt aan een persoon, organisatie en leerkracht.
Van harte gefeliciteerd! 
Lees meer>
 
 
 
De NVA-vlag
wapperde
In Roosendaal werd onder aanmoediging van jongeren van theaterwerkplaats Tiuri,  de vlag gehesen door wethouder Evelien van der Star en NVA-vrijwilligers uit de regio Noord-Brabant. 
Onze vlag in De Bilt  >
 
 
Eindstand AutiCollect
Zo kunnen we bekend maken, dat we 18.500 euro hebben opgehaald voor het AutismeFonds. 
Lees meer >
 
Lezing diversiteit 
Prof.dr. Sander Begeer en Jasper Wagteveld gaven een lezing over diversiteit binnen het spectrum van autisme. Je kunt het online terugkijken. Ook de slides van de presentatie vind je op onze website.
Bekijk de lezing
 
 
Uit onderzoek van de Academische Werkplaats Autisme (AWA) blijkt, dat vooral kranten negatief berichten over autisme. Om journalisten een realistisch beeld van autisme te geven, heeft de AWA de factsheet ‘Autisme in de media’ ontwikkeld. Deze factsheet hebben we naar verschillende media gestuurd.
Ook de AWA-flyer over het onderzoek naar het verband tussen autisme en darmklachten is door landelijke media opgepikt. 
Bekijk hier de factsheet >
 
 
Kaartspel helpt ouderen
Ouderen met autisme ontwikkelen samen met hulpverleners, onderzoekers en ontwerpers een kaartspel dat mensen meer sociaal houvast biedt.
Lees meer >
 
Lunchwebinar
Op 17 april is er een webinar autisme en een verstandelijke beperking, gegeven door Peter Stallenberg van NVA-expertgroep ASS & VB.
Lees meer >
 
 
 
Een diagnose
...en nu?
Het webinar van NVA-expertgroep Vrouwen en Autisme is terug te kijken via ons Youtube-kanaal.
Bekijk hier het webinar >
 
ADVERTENTIE
 
ADVERTENTIE
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl