Met verhoogde bijdrage kunnen we mooie dingen doen!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 3 maart 2023
We hadden afgelopen week reden voor gebak, want de Postcode Loterij verhoogt de jaarlijkse bijdrage met maar liefst een ton! Daarmee kunnen we ons blijven inzetten voor het delen van kennis, belangenbehartiging en het organiseren van activiteiten.

Zo zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de Autismeweek, van 25 maart tot en met 2 april. Je leest er half maart meer over in een speciale editie van deze nieuwsbrief. In de Autismeweek reiken we de AutismeVriendelijkheidsprijzen uit. Misschien ken je een leerkracht die heel goed rekening houdt met autisme? Dan kun je hem of haar nog tot maandag aanmelden!

Belangenbehartiging

Maar eerst gaan we nog naar de stembus op 15 maart. Wij vinden de participatie van mensen met autisme in de maatschappij belangrijk. Zeker ook in de politiek, want daar worden immers veel besluiten genomen die ons raken. Bijvoorbeeld als het gaat om onderwijs, huisvesting, bijzonder leerlingenvervoer of PGB. Daarom steunt de NVA het manifest Toegankelijke Politiek

In Noord-Holland trok de NVA aan de bel. Door de aanbesteding van de WMO Zorg in Haarlem moeten veel mensen met autisme van begeleider wisselen. Ook maken we ons zorgen over het verdwijnen van opgebouwde expertise bij professionals. De NVA heeft daarom een brief gestuurd aan de Participatieraad.

En komende week valt het Autisme Magazine weer op de mat bij onze leden. Dit keer met een leuke kaart erbij. Die kan je aan iemand sturen die een complimentje of steuntje in de rug verdient.
Fijn weekend!
 
Fijne verrassingen!
Afgelopen week ontvingen we twee mooie cheques. Eerst werden we verrast door de Vriendenloterij, daarna stond de Postcode Loterij op de stoep.
Lees meer >
 
 
 
Enquête over autisme en seksualiteit 
De Informatietafel Autisme wil graag weten welke info over autisme en seksualiteit belangrijk is om in een folder te verwerken. Over welke onderwerpen wil jij graag informatie lezen?
Lees meer >
 
Petitie over staatsexamens
Vso-leerlingen krijgen de uitslag van hun schriftelijk examen pas nádat ze hun mondeling examen hebben gedaan. Oneerlijk, stelt een docent die een petitie is begonnen.
Lees meer >
 
 
 
Samenwerking met Efteling
De NVA gaf tips en een training aan medewerkers van de Efteling. In 2023 wordt de samenwerking vervolgd. 
Lees meer >
 
Praat mee over leefstijl
Voor een eenmalige focusgroep worden ervaringsdeskundigen gezocht die mee willen denken over het onderwerp leefstijl.
Lees meer >
 
 
 
Gratis webinar 
Op 8 maart geeft de Expertgroep Vrouwen en Autisme een webinar: 'De diagnose autisme... en nu?' Ben jij erbij?
Lees meer >
 
Dagje Gaia Zoo met korting
Speciaal voor onze leden:  het hele jaar kan je met korting naar dierentuin GaiaZOO in Kerkrade! Gebruik hiervoor de code: Gaianva

Bestel hier je tickets! >
 
 
'Staak gegevensverzameling'

Om de zorgvraag beter te kunnen inschatten - en daarmee de wachtlijsten in de ggz terug te dringen-, verzamelt de Nederlandse Zorgautoriteit gegevens van cliënten. De Autoriteit Persoonsgegevens geeft toestemming, maar er is de nodige weerstand. MIND roept op om de gegevensverzameling voorlopig te staken. 
Lees meer >
 
ADVERTENTIE
 
ADVERTENTIE
 
ADVERTENTIE
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl