Netwerkbijeenkomst AJK op donderdag 6 april
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Autisme Jonge Kind | Nieuwsbrief | Maart 2023
  Lees online  |  Afmelden
AJK
AJK nieuwsbrief
Beste lezer,

Regelmatig krijgen we vragen over hoe om te gaan met een brede doelgroep (onder wie lager geletterden en anderstaligen) in de jeugdgezondheidszorg. Daarom organiseert het AJK op donderdagochtend 6 april tijdens de halfjaarlijkse Netwerkbijeenkomst een online thema-ochtend 'Als communicatie niet voor zich spreekt'. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. 

Verder lees je in deze nieuwsbrief:

  • Nieuwe cursus BEER interventie start op 28 september 2023;
  • Vacature bestuursleden AJK;
  • Autisme bij meisjes: subtieler en soms onzichtbaar. 


Wil je tussendoor op de hoogte blijven? Volg het AJK op LinkedIn

 
Netwerkbijeenkomst 'Als communicatie niet voor zich spreekt'
Tijdens deze thema-bijeenkomst op donderdagochtend 6 april leer je meer over mondelinge en schriftelijke communicatie met een brede doelgroep. Marjolijn van Leeuwen, onderzoeker en methodiekontwikkelaar bij Pharos, verzorgt een workshop 'laagdrempelige communicatie'. Autisme-ambassadeur Birsen Basar geeft een lezing over autisme en culturele aspecten. De thema-bijeenkomst is bedoeld voor professionals die werken in de jeugdgezondheidszorg (alle leeftijdsgroepen).
lees meer >
 
 
Nieuwe cursus BEER interventie start op 28 september 
Om alvast te noteren: Op donderdag 28 september 2023 start een nieuwe cursus BEER interventie. Deze cursus is gericht op professionals die werken met hele jonge kinderen (12 tot ca. 36 maanden) over wie zorgen bestaan wat betreft contact, communicatie, spel en/of flexibel gedrag, zonder dat nog precies duidelijk is wat er aan de hand is. Professionals kunnen na het volgen van deze cursus zelfstandig aan de slag met de BEER interventie in de begeleiding van ouders en jonge kinderen.
lees meer >
 
 
Bestuursleden gezocht voor Stichting Autisme Jonge Kind

Voor het nieuw te vormen bestuur van het Landelijk Expertisenetwerk Stichting Autisme Jonge Kind zijn wij op zoek naar twee nieuwe bestuursleden die onze organisatie naar een hoger plan helpen tillen om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de zorg voor een kwetsbare groep kinderen. Wij zoeken een bestuurslid met aandachtsgebied Marketing & Communicatie en iemand met aandachtsgebied Netwerk & Organisatie. Reageren kan tot 25 maart.

lees meer >
 
 
Autisme bij meisjes: subtieler en soms onzichtbaar
Een autismespectrumstoornis (ASS) wordt bij meisjes vaak later vastgesteld dan bij jongens, maar wordt ook niet altijd herkend omdat de kenmerken van autisme bij meisjes vaak subtieler zijn.

Lees dit artikel en het recente onderzoeksartikel 'Meisjes met een subtieler autismebeeld; casusbeschrijvingen' van Marrit Buruma, Lieke Boeve-van Sleeuwen en Els Blijd-Hoogewys. 

lees meer >
 
 
Voor de agenda:
UWLOGO
lees meer >
 
 
Website  |   Contact
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler