Samen met onze partners en NVA-vrijwilligers
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 5 januari 2023
 

Het afgelopen jaar ben ik begonnen als directeur van de NVA. In dat half jaar heb ik gezien hoe waardevol het is voor onze leden om elkaar te ontmoeten en op weg te helpen door ervaringen uit te wisselen. 

Komend jaar willen we als vereniging verder gaan bouwen aan een autismevriendelijke maatschappij. In de belangenbehartiging zetten we in op de thema’s wonen, werk, onderwijs en beschikbaarheid van zorg en begeleiding.

Dit kunnen we als NVA niet alleen! In deze nieuwsbrief lees je daarom ook wat de plannen en wensen zijn van onze samenwerkingspartners en NVA-Expertgroepen.

Caroline Verkerk, NVA-directeur

 
 
Het Nederlands Autisme Register

Het Nederlands Autisme Register wenst iedereen een fantastisch nieuwjaar toe! In 2023 bestaat het NAR 10 jaar. Een decennium waarin we veel kennis over autisme op hebben gedaan en veel waardevolle gesprekken hebben gevoerd.

We hopen dit jubileumjaar met jou te mogen vieren, bijvoorbeeld op ons jubileumcongres in het najaar!

Op naar een prachtig 2023 vol wetenschappelijke ontdekkingen, mooie verhalen en inspirerende ontmoetingen.
Meer info over het NAR>
 
 
Academische Werkplaats Autisme

We hopen ook dit jaar weer net zo prettig, leerzaam én productief samen te werken met mensen met autisme, naasten, zorg- en onderwijsprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers om samen de inclusie van mensen met autisme te vergroten!


Inclusie kun je nooit alleen bereiken, daar heb je een gemotiveerde, constructieve context voor nodig. In de afgelopen jaren hebben we samen veel geleerd over hoe we zo'n 'cultuur' stapje voor stapje steeds verder realiseren.

Deze manier van denken én doen willen we samen voortzetten en we hopen hier ook dit jaar weer successen - klein of groot - mee te bereiken.
Meer info over AWA>
 
 
WerkWeb-Autisme

Vanuit WerkWeb-Autisme wensen we iedereen een fijne studie, werk of dagbesteding in 2023.  

Om die plek te vinden die bij je past helpt WerkWeb-Autisme je graag op weg - met gratis informatie en handige tips voor studenten, werkzoekenden, werknemers, werkgevers en hulpverleners.
Mer info over WWA>
 
 
Landelijk Expertisenetwerk
Autisme Jonge Kind (AJK)


Namens alle leden van het AJK wensen we je veel liefde, gezondheid en geluk toe voor het nieuwe jaar.

In 2023 bestaat het AJK 10 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert het AJK op dinsdag 31 oktober een groot landelijk online én offline Symposium met als thema:
'Ik twijfel, én wat nu?!'

Deze dag zal de start zijn van een intensieve samenwerking tussen professionals in de regio om zo vroegherkenning van autisme landelijk op de kaart te zetten. "Ieder kind op tijd de juiste zorg", dat is waar het AJK voor staat.

Wij zijn blij dat we met steun van de Nederlandse Vereniging voor Autisme de afgelopen 10 jaar al veel bereikt hebben. 
 
 
NVA-Expertgroep Autisme en Onderwijs
Wij wensen iedereen een inclusief 2023!
Komend jaar gaan we aan de slag met het project 'De eerste 100 dagen'. Een goede start op een nieuwe school voorkomt immers uitval later.
Meer info>
 
NVA-Expertgroep Autisme en
Verstandelijke Beperking


Wij wensen voor 2023:


Dat onze doelgroep Autisme en verstandelijke beperking meer zichtbaar, erkent en herkend wordt waardoor de juiste zorg en begeleiding gezocht en opgestart kan worden.


Een brede kijk, met een individuele aanpak zodat iedereen kan schitteren op zijn eigen manier.


Passende zorg en aandacht voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking. Deze dubbele diagnose maakt hen extra kwetsbaar.

Ons doel voor 2023 is deze doelgroep met hun belangen meer zichtbaar te maken waar dat nodig en zinvol is. 
Meer info >
 
 
Sensonate:
alles over prikkelverwerking
Vanuit Sensonate wensen we iedereen een mooi 2023 vol prettige prikkels.

Voor inspiratie en tips om met minder prettige prikkels om te kunnen gaan, kijk op onze website.
Lees meer >
 
 
NVA-Expertgroep Vrouwen en Autisme

EVA wenst iedereen een veelZIJdige blik
op autisme toe in 2023!

Hiermee helpen we jullie graag op weg door middel van ons eerste Webinar uit de serie ‘VeelZIJdig autisme’, getiteld ‘Een diagnose autisme, .... en nu?’
Zet 8 maart alvast in je agenda!
Meer info >
 
ADVERTENTIE
 
ADVERTENTIE
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl