Interessante onderwerpen, nieuwtjes uit de regio
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme regio Noord-Brabant / Zeeland
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
Beste lezer,

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie. Onze vrijwilligers gaan nu lekker genieten van een welverdiende vakantie. Dit kan betekenen dat een mail niet zo snel beatwoord wordt als normaal, vrij vragen dan ook hier begrip voor. Dit geldt ook voor onze bestuursleden, die gaan ook met vakantie, en zullen de mailbox ook tijdelijk sluiten, om zo weer op te kunnen laden voor het komende (spectaculaire) seizoen.

Want vele AIC’s hebben weer een mooi programma klaar, en ook hebben we (weer) een jubilerend AIC. Dit keer is ons AIC in de Kempen de jubilaris. Deze bestaan alweer 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan wordt er op 26 oktober a.s. een groot feest gegeven. Dit is trouwens ook de oprichtdatum van het AIC.
Niemand minder dan Peter Vermeulen, zal dan deze avond komen vertellen over de prikkelverwerking bij mensen met autisme. Meer hierover en de mogelijkheid tot aanmelden staat verder in deze nieuwsbrief.

Maar ook onze andere AIC’s hebben weer een mooi programma gemaakt, waarvan het programma bekend is, tijdens het verzenden van deze nieuwsbrief, zijn te downloaden verder in deze nieuwsbrief. Het is weer een mooi programma, voor ieder wat wils. We hopen dan ook weer vele mensen te mogen begroeten tijdens een of meerdere evenementen bij onze AIC’s.
Houdt onze website, maar ook de mailbox in de gaten, voor de startdata van de diverse AIC’s. Dit kan verschillen.
Ook zal de nieuwsbrief in september eerder verschijnen, niet op de 25e, maar waarschijnlijk op de 15e al. Dit i.v.m. met de start van het nieuwe seizoen, zodat we weer de informatie kenbaar kunnen maken.
 
Namens het voltallige bestuur en de vrijwilligers van NVA Noord-Brabant / Zeeland, wens ik iedereen een fijne vakantie. Rust lekker uit, en dan zien we elkaar weer na de zomer.

Met zomerse groet,

Richard de Witte
Secretaris NVA Noord Brabant / Zeeland


 
Voor nieuwe leden uit de regio Noord-Brabant /Zeeland hebben we een speciale aanbieding.

Een dvd naar keuze bij een nieuw lidmaatschap.

Klik hier
 voor de       aanbieding.Feestavond AIC De kempen 10 jarig bestaan met peter Vermeulen   26 oktober 2022
Op 26 oktober bestaat AIC de Kempen 10 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren, komt niemand minder dan Peter Vermeulen naar AIC De Kempen om een lezing te geven. Peter Vermeulen

Je hoort vaak over een verstoorde prikkelverwerking in autisme…maar wat als het brein geen prikkels verwerkt? Wat als het begrijpen van menselijk gedrag en hoe daarop te reageren vooral een kwestie is van onbewust gissen en voorspellen?
Hebben sociale vaardigheidstrainingen en het aanleren van sociale kennis aan mensen met autisme dan wel zin? We leren mensen met autisme emoties af te lezen van het menselijk gelaat, maar wat als het menselijk brein gelaatsuitdrukkingen niet gebruikt om te weten hoe iemand zich voelt? En wat als de moeilijkheden die mensen met autisme ervaren in de communicatie vooral te maken hebben met het niet kunnen voorspellen wat iemand gaat zeggen?

Meer info in de flyer. Klik hier om de flyer te downloaden.


Aanmelden kan via onderstaande button.

Locatie:
SCC de Muzenval
Dijk 7
5521 AW Eersel

18:30 uur: Deuren open
19:00 uur: Opening door voorzitter Els Brommet voorzitter NVA Noord-Brabant Zeeland, burgemeester van de gemeente
Eersel,Wim Wouters en wethouder Sociaal Domein Eric Beex.
19:30 uur: Aanvang lezing Peter Vermeulen
22:00 uur: Einde avond

Kosten: € 7,50 voor NVA leden en € 15 voor niet leden (kosten incl. pauze drankje)
Uiterste inschrijfdatum: 24 Oktober 2022 16:00 uur

Indien u verhinderd bent, graag een afmelding sturen naar: secretaris@nva-nb.nl  zodat we andere
mensen kunnen toelaten. 
                         column marianne   Sociaal
Sociaal
Mijn mobiel licht op, er komt een mail binnen, ik zie aan het onderwerp dat het om een uitje gaat. Ik lees de mail door, het is een (toen nog) corona proof uitje van mijn vrijwilligerswerk. Een wandeling met een koffie to go. A groep. Althans, zo voelt dat. Laat me dat nou net niet zo liggen, praten over koetjes en kalfjes.
n sich heel leuk, ik werk er nog niet heel lang dus ik vind wel dat ik er heen moet. Het nadeel is, dat ik dan heel gezellig en sociaal moet gaan doen in een grote
 
De middag van deze wandeling breekt aan, met een lichtelijke knoop in mijn maag parkeer ik mijn auto. Er staan al zo’n 20 mede vrijwilligers al te wachten en te kletsen met elkaar. Ik ken er veel van gezicht, dus ik ga bij een groepje staan die ik wat beter ken. Een kletspraatje houden is niet zo aan mij besteed in grote groepen, maar door de jaren heen, weet ik inmiddels dat praten over het weer het altijd goed doet. Al gauw zijn we daar wel over uitgepraat, we hebben inmiddels onze koffie gekregen en beginnen aan de wandeling. Ik probeer toch een beetje bij mensen te lopen, maar echt een gesprek komt er niet van de grond. Ik ben beter in een 1 op 1 gesprek.


lees hier verder >
 
 
AIC breda thema-ochtend autisme en pesten 9 september
Mensen met autisme zijn vaker dan gemiddeld het doelwit van pesten. Dit kan fysiek pesten zijn,
zoals slaan en schoppen, instrumenteel pesten, zoals iemands fietsband lek prikken en verbaal pesten,
zoals iemand uitschelden. Maar de ergste vorm is het buitensluiten van iemand, het negeren. Zoals nooit gekozen worden in een team en nooit worden uitgenodigd voor een feestje. Dat is funest voor het gevoel van eigenwaarde. Het moeilijke is: wat ga je zeggen? Geeft iemand een klap, dan is die persoon echt een grens overgegaan. 

Meer informatie in de flyer. Klik hier om de flyer te downloaden
Aanmelden kan via onderstaande button

Locatie: Ontmoetingscentrum De Vlieren

Monseigneur Nolensplein 1
4812 JC Breda

Tijd:
9.30 uur: Deuren open
10.00 uur: Aanvang
11.30 uur: Einde ochtend

Uiterste inschrijfdatum: 8 september 2022 tot 16:00 uur 
AUTISME KRACHTDAG VOOR VROUWEN MET AUTISME – INZICHT IN JOUW AUTISME 17 september
Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen, die net als jij (kenmerken van) autisme hebben? Heb jij (kenmerken van) autisme en wil jij graag meer inzicht in jouw autisme? Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 17 september 2022 in Oisterwijk wellicht iets voor jou!

Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere vrouwen met autisme, op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in jouw autisme. Wat jij lastig vindt vanuit je autisme, maar ook welke talenten passen bij jouw autisme. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.
Voor informatie en aanmelding, klik op onderstaande button.  Meld je op tijd aan; er is plek voor tien deelnemers. Als je je voor 17 augustus aanmeldt dan ontvang je 10 euro vroegboekkorting.

Deze Autisme Krachtdag wordt georganiseerd door Maike Arends de Groene Wandelcoach en Stienke de Jager Coaching bij Autisme. Maike is gecertificeerd wandelcoach en is moeder van drie kinderen met autisme. Stienke is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach en heeft een partner met autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven, je relatie en je gezin.  
              AIC Bergen op ZOom thema-ochtend                                           passie/hobby met autisme       15 september
Het is goed, leuk en nuttig om een hobby te hebben. Het gevaar voor iemand met autisme is echter wel
dat je volledig opgaat in die hobby, bijvoorbeeld verzamelen, of gamen. Het kan gaan om de verzameling, maar het kan ook zijn dat je verzamelt om rust te krijgen.

Mensen met autisme streven vaak naar volledigheid en steken er alle tijd in. Als een hobby een belemmering gaat vormen, voor jezelf of voor je omgeving, is het verstandig er iets aan te doen.
Dat is niet altijd gemakkelijk. Want het kan bijvoorbeeld zijn, dat een hobby uit de hand loopt door een toename aan onrust in je leven.
De hobby is dan je houvast geworden. In dat geval is het raadzaam om vooral de onrust aan te pakken.

Meer informatie in de flyer. Klik hier om de flyer te downloaden
Aanmelden kan via onderstaande button

Locatie: 
de Wittenhorst
Lindelaantje 1
4661 JK Halsteren


Tijd:
9:45 uur: Deuren open
10:00 uur: Aanvang
12:00 uur: Einde ochtend

Uiterste inschrijfdatum: 15 september 2022 tot 16:00 uur 
theater voorsteling het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht. 2-3-4 september chasse breda
Maak kennis met Christopher, een jongen van 15 jaar, 3 maanden en 2 dagen,Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht die met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen. En hij houdt meer van honden dan van mensen, want honden zijn trouw en ze liegen nooit omdat ze niet praten. Dus als Christopher de vermoorde hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft kan hij niet anders dan op onderzoek uitgaan om de dader te achterhalen. Zo ontstaat een wonderbaarlijke zoektocht waarbij Christopher zichzelf keer op keer weer moet zien te overwinnen. Een hartverscheurend, grappig, aandoenlijke voorstelling die je wereld op zijn kop zet!

Voor aanvang van de voorstelling zullen diverse vrijwilligers van NVA Noord-Brabant / Zeeland aanwezig zijn met een info stand.

Waar: 
Chasse theater Breda

Wanneer: 2-3-4 september

Meer info , klik hierKlik op de video , om een indruk te krijgen van de theatervoorstelling
 
         Keeper gezocht G hockeyteam Bergen op ZOom
Het Gehandicapte/LG hockeyteam in Bergen Op Zoom is een gezellige club met zowel Belgische als Nederlandse leden. Het hockeyteam is opzoek naar een nieuwe hockey keeper.

Het team, dat bestaat uit jongens en meisjes met  beperking ( autisme,  chronische ziekte, lichamelijke beperking etc.) van 18 jaar en ouder, is  op zoek naar een nieuwe hockey keeper, ervaren of onervaren. Ben je niet ervaren, dan zullen ze je helpen om alles onder de knie te krijgen.

Elke zaterdagochtend wordt er van 10:00 uur tot 11:30 getraind en het team doet ook mee aan LG-hockey competitiewedstrijden tegen andere teams.

Daarnaast worden er regelmatig leuke teamuitjes georganiseerd. Altijd al hockey willen spelen? Heb jij een lichamelijke beperking of chronische ziekte? Heb je altijd een nieuwe sport, en dan met name hockey, willen beoefenen?

Dan ben jij de persoon die ze zoeken! Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar michielneys@hotmail.com en wie weet sta jij binnenkort in het doel om de eer van je club te verdedigen!   
 
 
              Inloop moment AIC Den Bosch 21 augustus
Ik wil naar een inloop, kan ik zo maar binnen lopen? Ja, wij willen geen drempel opwerpen voor mensen die graag willen komen praten met onze vrijwilliger die allemaal ervaringsdeskundige zijn. Alles wat er besproken wordt gebeurt in het volste vertrouwen, en blijft binnen de muren van het gebouw.

Wat kun je verwachten van een inloop moment. Onze vrijwilligers zitten klaar om met je in gesprek te gaan. De gesprekken kunnen over allerlei zaken gaan, die met autisme te maken hebben. Deze vrijwilligers hebben in hun persoonlijk leven en/of hun werk met autisme te maken en kunnen je hierdoor praktijkgericht advies geven.

Voor advies of informatie ben je bij ons op de juiste plaats. Maar ook als je gezellig wilt langs komen voor een praatje, ben je van harte welkom bij ons. Je bent van harte welkom bij ons AIC. Je hoeft geen lid te zijn van de NVA, maar mag natuurlijk wel. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden NIET nodig

Wanneer: 21 augustus 2022
Locatie:
Huis 73
Hinthamerstraat 72-74 5211 MR
s-Hertogenbosch

Bovenkamer 2 en 3

Tijd:
Aanvang: 14:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur

 
                                     Praatcafe 
Zondags praatcafé
Caleidoscoop & PAS(S)Mol organiseren maandelijks op de eerste zondag van de maand een ontmoetingsmoment voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met (een vermoeden van) autisme en de mensen uit hun omgeving. Het is de bedoeling dat je in een ontspannen auti vriendelijke omgeving mensen kunt ontmoeten om samen iets te drinken of, als het klikt, samen buiten het praatcafé andere activiteiten te organiseren.

Het hoofddoel is aangename vrijetijdsbesteding bevorderen. Niets moet, bijna alles kan. We respecteren mekaar, je bent welkom met je hoofdtelefoon, je zonnebril of wat je ook maar nodig hebt om ontspannen te zijn. Je mag stimmen als je wil. Een plaats waar een gesprek over koetjes en kalfjes meer dan waarschijnlijk over veehouderij gaat.

Tijdstip: Elke eerste zondag van de maand van 13:30u tot 17:00u. Locatie: Het oud gemeentehuis van Balen Vaartstraat 29, 2490 Balen, De ingang is langs de rechterkant van het gebouw. Ga de trap op naar het eerste verdiep (er is ook een lift). 400m van het station Balen.
Parking 1: aan CC De kruierie Berg 113, 2490 Balen aan de overweg.
Parking 2: Boudewijnlaan 3, 2490 Balen (met oplaad station).
Parking 3: Markt Balen.

Meer info en andere data in de flyer, klik hier om de flyer te downloaden
 
                                     Agenda najaar 
Van diverse AIC's zijn de planningen weer klaar voor het najaar.
Hieronder is per AIC, waarvan de planning klaar is, te downloaden.

We gaan er vanuit dat alle genoemde activiteiten doorgang kunnen vinden, maar mocht dit niet zo zijn, dan laten wij dat tijdig weten.
Klik op het logo van het desbetreffende AIC om het overzicht te downloaden.

                           
 


 
                            SMWO overzicht najaar
SMWO Vanuit SMWO gaan we komend najaar weer starten met  verschillende trainingen en gespreksgroepen. Middels
deze
mail met bijlage willen we u informeren over ons
aanbod groepswerk
voor komend najaar. Mogelijk komt u in contact met mensen die baat kunnen hebben bij deelname
aan een training of gespreksgroep.
Wij bieden groepen aan voor zowel mensen met als zonder beperking. Deelname aan onze trainingen en gespreksgroepen
is vrijwel altijd kosteloos en zonder doorverwijzing  mogelijk.

Graag willen we extra aandacht vragen voor 2 nieuwe groepen in ons aanbod:

  • Training Powervrouwen Een training voor vrouwen (18+) die zichzelf willen (her)ontdekken. Bijvoorbeeld op het gebied van identiteit, financiële en sociale weerbaarheid, relaties, zingeving, gezondheid of tijdsbesteding. Kortom, een            empowerment training voor vrouwen die (weer) zin in het leven willen krijgen                   of houden! Let op: Er zijn op dit moment nog enkele plekken beschikbaar.                              Start: 19 september

  • Training Dappere Dino’s - Dappere Dino’s is een groepstraining voor kinderen in               groep 3 & 4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn. De training is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met de veranderingen tijdens               en na de scheiding. Start: 4 oktober

Hier kunt u een overzicht vinden van al onze groepen die de komende periode aangeboden worden. 
Het delen van dit bericht en ons aanbod stellen we zeer op prijs. Bij voorbaat dank hiervoor.                                                                                                                                                                                                                                                                

Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met de cursuscoördinatoren via cursussen@smwo.nl. 


 
AIC Eindhoven thema-avond autisme en sociale ontwikkeling door gaming 12 september 2022 
Op maandag 12 september organiseert AIC Eindhoven een speciale thema-avond over de sociale aspecten van gaming. Deze avond is bedoeld voor mannen en vrouwen met (kenmerken van) autisme tussen de 18 - 30 jaar.

Voor veel mensen met autisme is gamen een belangrijke bezigheid. Je kunt gamen om te ontprikkelen of ontspannen of om even te ontsnappen aan het dagelijks leven. Gaming kan ook een belangrijke rol spelen bij de sociale ontwikkeling en het opbouwen en onderhouden van een nieuwe sociale kring.

Meer info in de flyer, klik hier om de flyer te downloaden.
Aanmelden kan via onderstaande button, of via onze website www.nva-nb.nl 
 
Wanneer: maandag 12 september 2022
19:20 ontvangst
19.30 aanvang
21.30 eindtijd

Locatie:
Wijkcentrum de Dommel “Cavalliruimte”
Bennekelstraat 131
5654 DD Eindhoven

Uiterste inschrijfdatum: 9 september 2022 16:00 uur 


 
                Oudercafe Breda   14 september

 
Als je kind autisme heeft, dan kom je als ouders voor nieuwe situaties en uitdagingen te staan.Bij jouw kind is uniek, kun je met andere ouders verhalen en ervaringen delen. Samen sta je sterker.

Oudercafe autisme

Wanneer:
Woensdag 14 september

Waar:
Lelystraat 4 
Breda

Tijd:
19:30 uur tot 21:00 uur

Opgeven kan via onderstaande button


 
AIC Eindhoven lotgenotencontact 14 september 2022 
Op woensdag 14 september van 9:30 tot 11.30 uur organiseert AIC Eindhoven een lotgenotenbijeenkomst voor mensen die (kenmerken van) autisme hebben.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen ervaringen uitgewisseld worden en vragen gesteld. Ook kan het fijn zijn om herkenning en een luisterend oor te vinden bij elkaar.
Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers begeleiden de bijeenkomst.

Meer info in de flyer, klik hier om de flyer te downloaden.
Aanmelden kan via onderstaande button, of via onze website www.nva-nb.nl 
 
Wanneer: maandag 14 september 2022
9:20 ontvangst
9.30 aanvang
11.30 eindtijd

Locatie:
Wijkcentrum de Dommel “Cavalliruimte”
Bennekelstraat 131
5654 DD Eindhoven

Uiterste inschrijfdatum: 13 september 2022 16:00 uur 


 
                autisme steunpunt zuid oost brabant
Autismesteunpunt Aanbod schooljaar 2022-2023
 


De zomervakantie komt in zicht en we bereiden ons voor op schooljaar 2022-2023. U kunt de volgende data alvast noteren in uw agenda.
 
 Meer informatie en aanmelden kan via de link.
 
We bedanken iedereen voor de fijne samenwerking en wensen jullie allen een mooie Zomervakantie!
 
 
 
Team Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant
 
        AIC Breda nazomerwandeling 30 september 2022 
Op vrijdagochtend 30 september gaan we weer lekker samen wandelen in het mooie Mastbos.
Tijdens de wandeling genieten we van de frisse lucht en de prachtige natuur.

Onderweg is er volop gelegenheid om een goed gesprek te voeren.
Onze wandelingen zijn altijd erg gezellig en ontspannen. Wandelen is een ongedwongen manier om in contact te komen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen. Heb je zelf een vorm van autisme? Ben je ouder/familielid of partner van iemand met autisme?
Je bent van harte welkom om mee te wandelen!

Meer info in de flyer, klik hier om de flyer te downloaden.
Aanmelden kan via onderstaande button, of via onze website www.nva-nb.nl 
 
Wanneer: maandag 30 september 2022
9:45 ontvangst
10:00 aanvang wandeling
11.30 eindtijd

Locatie:
Café-restaurant De Boswachter in ‘t Mastbos
Huisdreef 4
4836 AM Breda

Uiterste inschrijfdatum: 29 september 2022 16:00 uur 


 
 Sociaal perspectief van voor ouderen (pensioenleeftijd) met autisme.
In deze beginfase zoeken we ouderen (>60 jaar) met diagnose ASS die interesse hebben om aan het project mee te werken met een interview. Het interview gaat via Zoom maar als bellen of huisbezoek beter aansluit voor de persoon kan dat ook. Het interview duurt maximaal één uur en wordt afgenomen door sociaal ontwerpbureau Ink.
Persoonlijke ervaringen en beleving van de persoon staan centraal. Vragen zijn: hoe mensen en hun omgeving met de diagnose omgegaan zijn, op welke manier erover gecommuniceerd is, wat er goed ging en wat er ontbrak. Van tevoren worden de specifieke vragen aan de geïnterviewde opgestuurd.
We zoeken mensen die willen mee doen! Aanmelden kan via onderstaande aanmeldbutton.
Ik hoop op interesse en aanmeldingen voor een kwalitatieve input voor het onderzoek.

Meer info, klik hier
 Autisme krachtdag VOOR PARTNERS – INZICHT IN AUTISME
8 oktober
Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen, die net als jij een partner hebben met (kenmerken van) autisme? Wil je graag meer inzicht in autisme bij je partner? Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 8 oktober 2022 in Oisterwijk wellicht iets voor jou!
Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor partners. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere vrouwen die een partner met autisme hebben, op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in autisme. Deze vragen kunnen bijvoorbeeld aan bod komen: welke autismekenmerken zijn er en welke herken je bij je partner? Wat vindt hij of zij echt lastig vanuit zijn of haar autisme? Welke positieve eigenschappen passen bij autisme?  Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.
Voor informatie en aanmelding, klik op onderstaande button. Meld je op tijd aan; er is plek voor tien deelnemers. Als je je voor 8 september aanmeldt dan ontvang je 10 euro vroegboekkorting.

Deze Autisme Krachtdag wordt georganiseerd door Maike Arends de Groene Wandelcoach en Stienke de Jager Coaching bij Autisme. Maike is gecertificeerd wandelcoach en is moeder van drie kinderen met autisme. Stienke is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach en heeft een partner met autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven, je relatie en je gezin.  
                vakantiegroet NVA Noord-Brabant / Zeeland
                                                                                                                      

 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler