Drempels wegnemen zonder diagnose
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Autisme Jonge Kind | Nieuwsbrief | Mei 2022
  Lees online  |  Afmelden
AJK
AJK nieuwsbrief
Beste lezer,
De komende periode staan er weer diverse scholingsactiviteiten op het programma: een webinar over vroege interventie met uitleg over BEER (let op: morgen donderdag 12 mei, inschrijven is nog mogelijk!) en de cursus Vroegsignalering van autisme in de JGZ (23 juni). Dit najaar start er ook weer een cursus BEER interventie voor professionals.

Ben je ouder en denk je dat de laagdrempelige BEER interventie iets is voor jouw kind? Kijk dan of er een BEER professionals bij jou in de buurt zit

Ouder Tamara Hendrikse deelt in haar blog 'Allebei hun eigen traject, met obstakels en kansen' haar persoonlijke verhaal over haar twee kinderen Kyra en Lennon. 

Wil je tussendoor op de hoogte blijven? Volg het AJK dan op LinkedIn
lees meer >
 
 
Allebei hun eigen traject, met obstakels en kansen
"Tijdens de corona pandemie veranderde het gedrag van Lennon (3). Eerst dachten we dat dit kwam door de lockdown. Het thuiszitten en niet naar de kinderopvang kunnen, was voor lange tijd zijn leven. Hij sloot zich af, de woordjes die hij had gezegd, zei hij niet meer en ook contact maken leek moeilijker." Inmiddels weet Tamara Hendrikse dat naast dochter Kyra ook zoon Lennon een ontwikkelingsachterstand heeft. Ieder hun eigen traject, met obstakels en kansen. 
lees de Blog van Tamara >
 
 
Drempels wegnemen bij een vermoeden van autisme
Drempels wegnemen. Dat beoogt de BEER-interventie die kan worden ingezet bij een vermoeden van autisme bij peuters. “Een diagnose is op die leeftijd lang niet direct nuttig. Belangrijker is om te ontdekken wat mogelijk belemmerend is in de ontwikkeling van het kindje. Claudine Dietz en Michelle Snijder geven op donderdag 12 mei een webinar over de BEER interventie
lees meer >
 
 
Cursus Vroegsignalering van autisme in de JGZ 23 juni 

Heb je de E-learning ‘Vroegsignalering Autisme’ gevolgd en wil je meer ervaring opdoen in het herkennen van autisme en het bespreekbaar maken van signalen met ouders?

Dan is de cursus (Vroeg)signalering van autisme in de JGZ op donderdagochtend 23 juni iets voor jou. De cursus vindt plaats via Zoom. 

lees meer >
 
 
Nieuwe cursus BEER interventie najaar 2022
Op donderdag 22 september 2022 start een nieuwe online cursus BEER interventie. Deze cursus is gericht op professionals die werken met hele jonge kinderen (12 tot ca. 36 maanden) over wie zorgen bestaan wat betreft contact, communicatie, spel en/of flexibel gedrag, zonder dat duidelijk is wat er aan de hand is. Professionals kunnen na het volgen van deze cursus zelfstandig aan de slag met de laagdrempelige BEER interventie in de begeleiding van ouders en jonge kinderen.
lees meer >
 
 
Meer doen met vroegdiagnostiek van autisme
Een diagnose autisme op jonge leeftijd stellen is zeker mogelijk. De eerste signalen van autisme zijn soms al vanaf 12 maanden zichtbaar bijvoorbeeld niet lachen naar anderen, beperkt reageren op aangesproken worden of weinig brabbelen. Neem vroege signalen van autisme altijd serieus. Vroegdiagnostiek en vroegbehandeling zijn belangrijk en zorgen ervoor dat een kind optimale kansen krijgt om zich te ontwikkelen. 
lees meer >
 
 
Interventie bij een vermoeden van autisme
Juist op jonge leeftijd blijkt interventie van autisme effectief, omdat jonge kinderen gemakkelijker nieuwe informatie kunnen opnemen en hun ‘wereldje’ nog relatief klein is. Door vroeginterventie kan men voorkomen dat later (grotere) problemen ontstaan. Je leest hier meer uitleg over waarom vroeginterventie zo belangrijk is, wat het doel van ervan is en welke stappen je kunt nemen.
lees meer >
 
 
Voor je agenda
Noteer deze data alvast in je agenda:

12 mei       Webinar Vroege interventie bij problemen in spel, communicatie of contact
23 juni Cursus Vroegsignalering van autisme in de JGZ
22 sept         Start cursus BEER interventie
lees meer >
 
 
 
Website  |   Contact
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler