Koop nu je kaartje!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 11 maart 2022
We zijn druk bezig met de organisatie van het NVA AutismeCongres op zaterdag 9 april. Deze dag staat helemaal in het teken van GRENZEN. Daarbij lopen we zelf ook tegen grenzen aan, want we hadden wel twee dagen kunnen vullen met dit thema!

Gelukkig zijn alle Coronamaatregelen per 23 maart waarschijnlijk verleden tijd. Dus we kunnen elkaar weer als vanouds ontmoeten. Wil je erbij zijn? Koop dan nu je kaartje!

Hoe ga je om met grenzen als je autisme hebt of ouder bent van een kind met autisme? Zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als verhalen van ervaringsdeskundigen komen ruimschoots aan bod tijdens deze afsluiting van de Autismeweek.

Hieronder vind je de inhoud van het programma:
 
 
Autistische burn-out
Wat is een autistische burn-out precies? Annelies Spek gaat in op de oorzaken van een autistische burn-out en hoe je hiervan kunt herstellen. 
Lees meer >
 
Stressregulatie bij ouders 
Wietske Ester en Margot Spelbrink delen de resultaten van weten-schappelijk onderzoek naar stress bij ouders van een kind met autisme.
Lees meer >
 
 
 
Inclusiever onderwijs
Een school hoort gastvrij te zijn: elke leerling is welkom. Suzanne Agterberg deelt de aan-bevelingen van de Expertgroep onderwijs.
Lees meer >
 
Autisme of autistisch?
Hoe gebruik je deze woorden? Riley Buijsman deed er onderzoek naar en gaat hierover met ervaringsdeskundigen in gesprek op het NVA-congres.
Lees meer >
 
 
 
Autisme over de grenzen
Autisme-onderzoek vindt vaak plaats in landen zoals de VS en de EU. Het kan ook anders: Rosa Hoekstra deelt de inzichten vanuit Ethiopië.
Lees meer >
 
Onbegrepen gedrag bij ASS
Het gedrag wordt vaak veroordeeld zonder te kijken naar waar het vandaan komt. Wat gebeurt er eigenlijk in de binnenwereld? 
Lees meer >
 
 
 
Autisme en studeren
Studenten met autisme doen 3x zo vaak staatsexamen om op de universiteit te komen. Theo Bakker deelt de conclusies van een promotieonderzoek.
Lees meer >
 
Zelf doen!
Wat kan een opgroeiend kind met een verstandelijke beperking en autisme? Welke rol speelt de ouder hierin? Een presentatie van Expertgroep Autisme en verstandelijke beperking.
Lees meer >
 
 
 
Vrouwen en autisme
Aandacht voor autisme bij vrouwen is hard nodig. De expertgroep Vrouwen en Autisme zet zich hiervoor in en zal zich voorstellen en ervaringen delen.
Lees meer >
 
Gezond gamen
Floris Buurman en Max van Kuipers nemen je mee in de belevings-wereld van gamende jongeren. Hoe zorg je voor een goede balans en waar ligt de grens?
Lees meer >
 
 
 
Leuke workshops
Ook zijn er interessante workshops, zoals (pictogrammen) tekenen of de SAM stress zelfregie app.
Lees meer >
 
Info-markt
Vind alle info omtrent het onderwerp autisme. Praat bij met oude bekenden en ontmoet nieuwe mensen, die net als jij op zoek zijn naar meer informatie en contact.
 
 
 
Koop vandaag nog je kaartje!
Wil je niets missen van deze interessante lezingen en workshops en heb je behoefte aan contact met anderen nu het eindelijk weer mogelijk is?

Koop dan vandaag nog je kaartje. Er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dus wees er snel bij!

(Corona-maatregelen: het NVA-AutismeCongres vindt plaats bij de VU in Amsterdam. Wij moeten ons dus houden aan de regels die dan gelden voor universiteiten. Mocht het congres niet door kunnen gaan, dan blijft je ticket geldig tot een nader te bepalen datum)
 
mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl