Cursus BEER interventie | TOS | vroegsignalering autisme
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Autisme Jonge Kind | Nieuwsbrief | Januari 2022
  Lees online  |  Afmelden
AJK
AJK nieuwsbrief
Beste lezer,

Op tijd de juiste hulp, zodat ontwikkelkansen voor het jonge kind optimaal worden benut. Dat is waar het Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind (AJK) zich voor inzet.

In deze nieuwsbrief lees je over scholingsactiviteiten voor vroegsignalering van autisme. Dit voorjaar start er weer een cursus BEER interventie, waarbij je - juist ook zonder een diagnose - op tijd de juiste hulp kunt inzetten. Op donderdag 14 april is de halfjaarlijkse (online) netwerkbijeenkomst van het AJK. Het thema is TOS (taalontwikkelingsstoornis) en autisme. Professionals kunnen zich nu inschrijven

Tip: tussendoor op de hoogte blijven? Volg het AJK op LinkedIn

 
Webinar Vroegsignalering autisme via Accare

Het is belangrijk dat vroege signalen worden opgemerkt door ouders en professionals. Op dinsdagavond 15 februari geven GZ-psycholoog Marianne van der Horn en orthopedagoog Marrit Buruma een webinar over vroegsignalering van autisme. Je leert signalen van autisme bij kinderen van 0 tot 6 jaar herkennen en krijgt meer informatie over diagnostiek en behandeling.

lees meer >
 
 
Nieuwe cursus BEER interventie start 17 maart

Op donderdag 17 maart start de cursus BEER interventie. Deze cursus is gericht op professionals die werken met jonge kinderen (12 tot ca. 36 maanden) over wie zorgen bestaan wat betreft contact, communicatie, spel en/of flexibel gedrag, zonder dat nog precies duidelijk is wat er aan de hand is. Professionals kunnen na het volgen van deze cursus zelfstandig aan de slag met de BEER interventie in de begeleiding van ouders en jonge kinderen.

lees meer >
 
 
Verdiepende cursus (Vroeg)signalering van autisme in de JGZ 

De cursus (Vroeg)signalering van autisme in de JGZ op donderdag 10 maart is een vervolg op de e-learning Vroegsignalering autisme. Tijdens deze cursus ga je dieper in op het signaleren van ontwikkelingsproblematiek bij jonge kinderen, op mogelijkheden voor vroege interventies en het bespreekbaar maken hiervan. Deze training is bedoeld voor professionals in de jeugdgezondheidszorg

lees meer >
 
 
Congres VroegpASSende zorg: 29 maart 

Bent je een (zorg)professional die met jonge kinderen werkt? Kom dan naar het congres VroegpASSende zorg op 29 maart en leer waarom ook jij een belangrijke rol speelt bij het vroeg herkennen van autisme. Diverse sprekers verbonden aan het AJK werken mee aan dit congres. Je kunt fysiek óf online deelnemen.

lees meer >
 
 
In corona quarantaine - Blog ouder Tamara Hendrikse

Na een verlengde kerstvakantie en de lockdown van de afgelopen weken, begint het gewone leven weer. Het was een periode van veel onduidelijkheid, wegvallen van structuur en prikkelrijke feestdagen. Zeker met kinderen met autisme, kan dit een behoorlijke uitdaging zijn.

Tamara Hendrikse vertelt in haar blog over haar ervaringen nadat Kyra op driejarige leeftijd de diagnose autisme (ASS) kreeg. 

lees meer >
 
 
Doe mee met het Sapiens onderzoek 

Heb jij een kindje in de leeftijd van ongeveer 18 tot 36 maanden of ken je zo’n kindje in je praktijk? En heb je het gevoel dat er sprake zou kunnen zijn van autisme? Doe dan met je kind mee aan het Sapiens onderzoek. Autisme is een ontwikkelingsstoornis die nu vaak pas wordt vastgesteld als kinderen vier of vijf jaar oud zijn. Het zou mooi zijn als kinderen (met een vermoeden van autisme) veel eerder worden herkend en op tijd de juiste zorg krijgen.

lees meer >
 
 
AJK Netwerkbijeenkomst 14 april: TOS en autisme

Op donderdag 14 april is de halfjaarlijkse Netwerkbijeenkomst van het AJK (online). Deze dag is bedoeld voor professionals (AJK leden: hele dag en niet-leden: ochtend.) Het thema is: TOS en autisme.  Sprekers zijn: prof. dr. Jeanette Schaeffer, hoogleraar Taalverwerving aan de UvA, Nynke van den Berg, klinisch linguïst/logopedist Audiologisch centrum Kentalis Groningen en Petra Warreyn (ImPACT programma).

lees meer >
 
 
Heb je al gestemd op Iris? 
Iris Servatius-Oosterling, initiatiefneemster van het Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind, is door de jury van Vakblad Vroeg genomineerd voor de VROEG-prijs 2022

De VROEG-prijs wordt jaarlijks toegekend aan een professional die zich op een bijzondere manier inzet voor de zorg aan jonge of ongeboren kinderen en hun ouders. 

Je kunt stemmen tot dinsdag 1 februari 2022. De winnaar wordt op woensdag 9 februari tijdens het VROEG Congres bekendgemaakt. 

lees meer >
 
 
Voor in de agenda
UWLOGO
Noteer deze data alvast in je agenda:

9 februari  Congres - VROEG 2022 - Over vroegsignalering & vroeghulp 
15 februari Webinar Vroegsignalering autisme
10 maart Cursus (Vroeg)signalering van autisme in de JGZ
17 maart  Start cursus BEER interventie
29 maart Congres VroegpASSende zorg
 14 april AJK Netwerkbijeenkomst voor professionals
lees meer >
 
 
Website  |   Contact
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler