Nieuwe cursus BEER interventie start op 18 november
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Autisme Jonge Kind | Nieuwsbrief | november 2021
  Lees online  |  Afmelden
AJK
AJK nieuwsbrief
Beste lezer,

Het AJK ziet het verspreiden van kennis over vroege signalen van autisme en mogelijkheden voor vroege interventies als een belangrijke taak. In deze nieuwsbrief lees je over verschillende scholingsactiviteiten. Op donderdagavond 4 november kun je een webinar over vroegsignalering van autisme volgen (georganiseerd samen met Vakblad Vroeg). Deze maand start ook een nieuwe cursus BEER interventie voor professionals. En samen met Medilex organiseert het AJK op 2 december een symposium over ‘Vroeg pASSende zorg’! Verder lees je in deze nieuwsbrief over enkele wetenschappelijke projecten waarvoor men nog deelnemers zoekt.

 

 
Webinar Vroegsignalering autisme op 4 november 
Veel kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) komen op z’n vroegst pas rond de kleutertijd of nog later in zorg. Het gevolg is dat ontwikkelingskansen onbenut blijven. Op donderdagavond 4 november verzorgen Jorinda Franken en Mirjam Pijl een webinar voor professionals over dit actuele onderwerp. De rode draad in dit webinar is het optimaliseren van de ontwikkelingskansen voor jonge kinderen met ASS.
lees meer >
 
 
Nieuwe Cursus BEER interventie op 18 november 
Op donderdag 18 november start er een nieuwe cursus BEER interventie voor professionals. Deze cursus is gericht op jonge kinderen (12 tot ca. 36 maanden) over wie zorgen bestaan wat betreft contact, communicatie, spel en/of flexibel gedrag zonder dat nog precies duidelijk is wat er aan de hand is. Professionals kunnen na het volgen van deze cursus zelfstandig aan de slag als BEER interventie professional in de begeleiding van ouders en jonge kinderen.
lees meer >
 
 
Congres 'Vroeg pASSende zorg' op 2 december
UWLOGO
Het zo vroeg mogelijk herkennen van signalen van autisme (ASS) is van groot belang! (Zorg)professionals zijn van harte welkom op het congres ´Vroeg pASSende zorg´ van Medilex op donderdag 2 december. Je leert tijdens dit congres waarom je als professionals een belangrijke rol speelt bij het vroeg herkennen van autisme. Het congres is zowel fysiek als online te volgen. 
lees meer >
 
Gezocht: deelnemers voor het PIP onderzoek
Ken je of heb je een kindje tussen 3 en 4,5 jaar met een autisme spectrum stoornis? Doe dan mee met het PIP onderzoek. In dit onderzoek wordt de ontwikkeling van de hersenen en de sociale, emotionele, gedragsmatige en cognitieve ontwikkeling van kinderen in kaart gebracht. Ook kinderen met ADHD (4 tot 5,5 jaar) en kinderen met een ontwikkelingsachterstand (3 tot 4,5 jaar) mogen aan het onderzoek meedoen. 
lees meer >
 
 
Gezocht: deelnemers voor onderzoek selectief mutisme
De Universiteit Leiden doet onderzoek naar de ontwikkeling van jonge kinderen met selectief mutisme. Momenteel loopt het Project Omilía: een onderzoek naar lichamelijke spanning (arousal) bij kinderen met selectief mutisme (waarbij geen sprake is van gehoorproblemen, een taalstoornis of een gedrags-of ontwikkelingsstoornis, zoals autisme). Voor dit onderzoek zoekt men kinderen tussen 4 én 8 jaar met en zonder een diagnose selectief mutisme.
lees meer >
 
 
Ouderhandleiding vernieuwde ImPACT programma beschikbaar
Project ImPACT (Improving Parents as Communication Teachers, van Brooke Ingersoll en Anna Dvortcsak) is een wetenschappelijk onderbouwd behandelingsprogramma voor (de ouders van) jonge kinderen met een autisme spectrum stoornis. Een Nederlandstalige ouderhandleiding voor het vernieuwde ImPACT programma is nu beschikbaar.
lees meer >
 
 
 
Website  |   Contact
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler