Autisme Jonge Kind | Nieuwsbrief | Mei 2018
  Lees online  |  Afmelden
AJK
AJK nieuwsbrief
Beste lezer,

De zomervakantie staat voor de deur. Na een hectisch jaar zijn veel mensen er wel aan toe om even te ontspannen. En dat geldt zeker voor ouders van een kind met een autismespectrumstoornis (ASS). Tamara Hendrikse, ouder van Kyra (4), geeft in haar blog tips hoe je als gezin ontspannen vakantie viert met een kind met autisme.

Namens het landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind: een hele mooie zomer toegewenst!

 
Een ontspannen (zomer)vakantie met je kind met autisme
Een lange zomervakantie met een kind met autisme kan een uitdaging zijn. Of je op reis gaat naar een onbekende bestemming of lekker thuis blijft, het wegvallen van het normale dagritme betekent onzekerheid en onrust. Hoe zorg je ervoor dat je ook in de lange vakantieperiode je kind met autisme een goede structuur in de dag biedt? Ouder Tamara Hendrikse geeft in haar blog vier tips. 
lees meer >
 
 
Gezocht kinderen tussen 18 en 42 maanden voor Sapiens onderzoek
Heb jij een kindje in de leeftijd van ongeveer 18 tot 42 maanden of ken je zo’n kindje in je praktijk? En heb je het gevoel dat er sprake zou kunnen zijn van autisme? Doe dan met je kind mee aan het Sapiens onderzoek. Dit onderzoek draagt bij aan verbetering van de diagnostiek en behandeling voor jonge kinderen met autisme.
 
 
lees meer >
 
 
Autisme bij meisjes: subtieler en soms onzichtbaar
Het stellen van de diagnose autisme bij meisjes wordt door behandelaren vaak als complex ervaren. Dit komt doordat de kenmerken van autisme bij meisjes vaak subtieler zijn. Lees het interview met orthopedagoog/PhD-student Marrit Buruma en download de factsheet. 
 
lees meer >
 
 
Nieuw boek: 'Autisme bij kinderen'
Deze zomer verschijnt het boek 'Autisme bij kinderen - Signalering, diagnostiek en behandeling'. Het boek helpt professionals bij het in kaart brengen van de ondersteuningsbehoefte van een kind met (een vermoeden van) autisme en wat daarbij nodig is voor het gezin. Aan dit boek werkten diverse professionals uit het landelijke expertisenetwerk Autisme Jonge Kind mee.  
lees meer >
 
 
 
Website  |   Contact
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler