Neem je Autipas mee!
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 3 juli 2021
Nog even en de zomervakantie staat voor de deur. Met onze tips voor een ontspannen vakantie kom je alvast in de stemming!
Maar voor het zover is, is er nog veel werk aan de winkel. Zo zijn we in gesprek met het ministerie van I en W over de herziening van de medische rijbewijskeuringen. Die zijn onnodig voor mensen met autisme, roepen we al jaren. En nu beginnen ze in Den Haag te luisteren! Dus vul de vragenlijst in op denkmeeoverkeuren.nl
Nu de maatregelen weer zijn versoepeld, komen ook fysieke bijeenkomsten weer op gang. We zijn druk bezig met het organiseren van leuke Auti-Doe-Dagen. Hou onze website en social media in de gaten!
 
Stress bij leerlingen vso
Leerlingen die dit jaar staatsexamen doen kunnen geen gebruik maken van extra versoepelingen. Ondanks de corona-crisis... 
Lees meer >
 
 
Relaxed op vakantie
Het is weer bijna zomervakantie. Tien tips voor een ontspannen vakantie als je kind autisme heeft. 
Lees meer >
 
 
Mensen met autisme in Nederland maken opvallend vaak gebruik van alternatieve behandelingen: 30%, tegen 11% van de algemene volwassen bevolking. Onder kinderen met autisme tot 18 jaar is dit percentage nog hoger, namelijk 46,4%.
Dit blijkt uit een onderzoeksrapport dat het Nederlands Autisme Register uitvoerde in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 
Lees meer >
 
 
Denk mee over keuren
Het ministerie van I & W  wil graag jouw mening over de huidige opzet van de medische keuring. Vul de vragenlijst in!
Lees meer >
 
Prikkels op de priklocatie
We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om in een aparte ruimte te zitten. Teveel prikkels, terwijl de vaccinatie zelf al spannend genoeg is!
Lees meer >
 
 
 
Doe mee aan onderzoeken
Hoe ontwikkelen hersenen van jonge kinderen - die mogelijk autisme hebben - zich? Dit onderzoek wil de  diagnostiek bij deze kinderen verbeteren.
Lees meer >
 
Kom jij ons versterken? 
Vrijwilligerswerk is leuk en leerzaam. Kijk op onze website welke vacatures er allemaal zijn!
Lees meer >
 
 
 
Jaarrekening 2020 online
Wil je weten hoe we ervoor staan als vereniging? Je leest het in de Jaarrekening en het Jaarverslag!
Lees meer >
 
 
Wie wint de HanneMiekeprijs 2021?
Ben of ken jij een mbo-, hbo- of wo-student die een afstudeerscriptie heeft geschreven waarin autisme centraal staat? Dan ding je mee naar de HanneMiekeprijs 2021. Aanmelden kan tot 5 juli!
Lees meer >
 
ADVERTENTIE
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl