En lockdownlessen voor leerlingen met autisme
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 5 juni 2021
We zijn nog van slag door het overlijden van onze collega Corinne Vinks. Toch zitten we niet stil.
Zo hebben we deze week een brief gestuurd naar de Tweede Kamer, over het Nationaal Programma Onderwijs. De overheid trekt 8,5 miljard euro uit voor herstel en ontwikkeling van onderwijs na corona. Dat wordt maandag besproken in de Tweede Kamer. Wij willen dat dit geld ook gebruikt wordt voor structurele problemen in het onderwijs, zoals het lerarentekort en het gebrek aan kennis over ondersteuningsbehoeften voor leerlingen met autisme bij leraren.
Onze Expertgroep Autisme en Onderwijs heeft trouwens voor elkaar gekregen dat het CITO aanpassingen voor leerlingen met autisme expliciet vermeldt.
En nu er steeds meer versoepelingen komen, kunnen we elkaar straks weer in het echt zien bij inloopspreekuren of thema-avonden. We kunnen niet wachten!
 
Lockdown lessen
Onderwijs vond thuis plaats – online. Hoe was dit voor leerlingen met autisme? De NVA Expertgroep Autisme en Onderwijs zocht het uit!
Lees meer >
 
 
 
Wie wint de HanneMiekeprijs in 2021?
Ben of ken jij een mbo-, hbo- of wo-student die een afstudeerscriptie heeft geschreven waarin autisme centraal staat? Dan ding je mee naar de HanneMiekeprijs 2021!
Lees meer >
 
Vier je eigen feestje op 18 juni!
 
Op 18 Juni wordt Neurodiversity Pride Day gevierd. Het is een dag van trots voor mensen met een bijzonder brein om te vieren dat zij anders zijn. Dat er iets moois zit, in het omarmen van je andersheid. Bekijk hier alvast een filmpje!
Ontdek vanaf 18 juni het 'Pride Universe of the Neurodiverse', een virtual reality wereld, waar de festiviteiten plaatsvinden. Er zijn workshops, lezingen, de grootste virtuele discotheek van de wereld, een spel, alles is gratis. Bekijk het programma op neurodiversiteit.nl/pride
 
Dankzij de NVA Expertgroep Autisme en Onderwijs heeft CITO de handleiding aangepast aan leerlingen met autisme. Dit geldt zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs. ,,We zijn blij dat er eindelijk erkenning is voor leerlingen met autisme”, reageert Suzanne Agterberg, voorzitter van de Expertgroep Autisme en Onderwijs.
Lees meer >
 
Toegankelijkste gemeente
Welke gemeente is het toegankelijkst? Breng voor 27 juni je stem uit. Zjos, 'de leukste autist van Nederland' zit in de vakjury.
Lees meer >
 
 
 
Dagbesteding naast de deur
Meewerken is onze nieuwe buurman. Zij bieden dagbesteding aan mensen met autisme.
Lees meer >
 
Kom naar de ALV op 26 juni
De jaarstukken komen 12 juni op de website. Meld je nu alvast aan voor de online Algemene Leden Vergadering. Mail uiterlijk 23 juni naar evenement@autisme.nl
Lees meer >
 
 
 
Hond in de nacht
Het boek is vanaf september te zien als theatervoorstelling. Om zich goed te kunnen inleven, zoeken de acteurs ouders en een jongen met autisme. 
Lees meer >
 
Fiets mee voor AutismeFonds
Zondag 27 juni is de Tour d'Utrecht. We zijn er trots op dat het AutismeFonds dit jaar het goede doel is!
Lees meer >
 
 
ADVERTENTIE
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl