Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme en het AutismeFonds Regio Noord-Brabant/Zeeland
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
Beste lezer,
Voor u ziet u alweer de juni editie van onze nieuwsbrief. Gelukkig zijn er steeds meer versoepelingen en dat houdt in dat we op steeds meer plaatsen in onze regio u fysiek mogen begroeten, en dat is fijn, erg fijn. Want er gaat toch niets boven een fysieke begroeting. Het beeldbellen was en is een mooie oplossing, en zal waarschijnlijk niet meer weggaan uit onze samenleving, maar er gaat niets boven mensen face to face te kunnen ontmoeten en dat kan steeds meer gelukkig.
In de regio Brabant zijn er diverse AIC’s waar u al fysiek terecht kan en zullen er waarschijnlijk voor de zomervakantie nog een aantal bijkomen. Kijk hiervoor op onze website www.nva-nb.nl voor het laatste nieuws en aanmeldmogelijkheden.

In de regio Zeeland zitten we ook niet stil. Daar gaat de lotgenoten contact groep van Terneuzen medio september van start, en ook in Middelburg zijn er al ver gevorderde plannen. Ook gaan we medio september/oktober weer een thema-avond organiseren. Daar zijn we achter de schermen hard mee bezig om dit vorm te geven. Als her zover is wordt u hiervoor uiteraard geïnformeerd.

We hopen in de komende nieuwsbrief een tweetal nieuwe vaste items te introduceren. Het eerste item is een dag uit het leven van… Hierin worden ingezonden verhalen geplaatst van mensen die een interessant verhaal te vertellen hebben. Het tweede item wordt de creatieve hoek. Hierin kun je van alles insturen. Meer info over deze nieuwe items vindt u verder in deze nieuwsbrief.

Wilt u zelf een stuk in de nieuwsbrief plaatsen, of heeft u tips voor de redactie wat er bij u in de buurt gebeurt, stuur deze dan naar nieuwsbrief@nva-nb.nl en dan zal de redactie na goedkeuring deze in de volgende editie plaatsen.
 
Veel leesplezier,
 
Met vriendelijke groet,
Richard de Witte
Secretaris NVA Noord-Brabant/Zeeland
 
Voor nieuwe leden uit de regio Noord-Brabant Zeeland hebben we een speciale aanbieding. 
       
Een dvd naar keuze bij een lidmaatschap van de NVA.


Klik hier voor de aanbieding
>
Evenementen AIC Roosendaal mei/juni
In mei en juni organiseert AIC Roosendaal diverse evenementen waarbij u van harte welkom bent.




28 mei opvoeden en autisme
 
Tijdens deze ochtend wordt er een film gedraaid van autisme TV daarna gaan we met elkaar in gesprek.

Je bent vader of moeder en je hebt autisme. Wat betekent dat voor de opvoeding van je kinderen? Over dit thema wordt met twee gasten gesproken. Nanda Tak is psychiater in opleiding en doet onderzoek naar de ouder-kind relatie en sprak tien ouders met autisme over dit onderwerp.

Meer info klik hier

Aanmelden klik hier

11 juni Lotgenotencontact vrouwen  Thema autisme bij meisjes

Tijdens deze ochtend zullen we een film bekijken van autisme TV met als thema Autisme bij meisjes. Veel meer jongens dan meisjes hebben autisme.
Komt dat misschien omdat autisme bij meisjes vaak niet wordt gezien? Inmiddels blijkt wel dat autisme bij meisjes anders tot uiting komt. Maar hoe zit dat dan?

Meer info klik hier

Aanmelden klik hier


25 juni Thema-ochtend Autisme en vakantie

De zomervakantie breekt weer aan. Voor veel mensen een periode om naar uit te kijken,
voor mensen met autisme kan dit een lastige periode zijn, de vaste structuur is weg.
Op 25 juni organiseren we een thema-ochtend met als thema vakantie.
Deze ochtend vertonen we een film van autisme TV en gaan we daarna met elkaar in gesprek.
Wat heb je zelf meegemaakt, wat werkt wel en wat juist niet.

Meer info klik hier

Aanmelden klik hier
 
EXTRA AUTISME KRACHTDAG VOOR VROUWEN MET AUTISME – STRESS EN AUTISME
In verband met de grote belangstelling voor de Autisme Krachtdag voor vrouwen komt er een extra Autisme Krachtdag op 3 juli ! Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen, die net als jij (kenmerken van) autisme hebben? Heb jij te maken met dagelijkse stress, waar je soms geen raad mee weet?

Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 3 juli 2021 in Oisterwijk wellicht iets voor jou!

Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere vrouwen met autisme, op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in jouw stress en hoe je stress signalen en stressoorzaken kan herkennen bij jezelf. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.
Voor informatie en aanmelding, klik hier  
Meld je op tijd aan; er is plek voor acht deelnemers.

NB: Hotel Boschoord heeft i.v.m. Covid-19 diverse maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers te garanderen. De Autisme Krachtdag wordt gegeven volgens de Corona richtlijnen en aanbevelingen van de overheid.

Deze Autisme Krachtdag wordt georganiseerd door Maike Arends de Groene Wandelcoach en Stienke de Jager Coaching bij Autisme. Maike Arends is gecertificeerd wandelcoach en is moeder van drie kinderen met autisme. Stienke de Jager is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach en heeft een partner met autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven, je relatie en je gezin. 
 
regio nieuws 
VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Een vereniging kan niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Onze regio Noord-Brabant/Zeeland is dan ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers die graag hun steentje bijdragen om onze activiteiten vorm te blijven geven.
Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden bij ons, neem dan contact op met een AIC bij jou in de buurt, en ga samen kijken wat je voor elkaar kunt betekenen.

Voor enkele AIC’s van ons zijn we op zoek naar vrijwilligers die meer willen en kunnen, en die graag een coördinerende rol op zich willen nemen. Voor AIC Breda en AIC Den Bosch zijn we opzoek naar een vrijwilliger die graag deze rol op zich wil nemen. Het is een mooie en uitdagende rol. Voor meer informatie klik hier AIC Breda en hier voor AIC Den Bosch

REGIO ZEELAND
Ook voor de regio Zeeland zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Samen met de huidige vrijwilligers en het bestuur van NVA Noord-Brabant/Zeeland ga je bouwen aan een stabiele omgeving waar mensen in de regio Zeeland terecht kunnen met hun vragen, of organiseer je samen met andere een thema-avond. Je ziet er is volop vrijwilligers werk.

Lijkt het je leuk ook ons hierbij te komen ondersteunen, neem dan contact op met onze secretaris.

Horen we snel van je?? Want vrijwilligers werk is onbetaalbaar, maar wel harstikke leuk om te doen in de regio Noord-Brabant/Zeeland. Daarnaast kun je je eigen ontwikkelen door middel van cursussen ed. die door ons worden gegeven.
 
buiten de lijntjes
Bron Patricia Bouwhuis 
www.aspergerinbeeld.nl
 
 
digitale lotgenoten contact aic Tilburg
  Lotgenoten contact ochtend 28 mei:
  
Op vrijdagmorgen 28 mei ontmoeten wij u graag online op onze lotgenotenbijeenkomst. Van 9.30 - 10.30 uur kunnen wij met elkaar over autisme en onze ervaringen praten.
Mocht u verhinderd zijn, maar toch contact willen, dan kunt u ons altijd bellen.

Klik hier om aan te melden

Lotgenoten contact avond 9 juni:

Op woensdagavond 9 juni organiseren wij weer een online avond lotgenotencontact.
U bent van harte welkom om van 19.30 - 20.30 uur samen met ons over autisme te praten.
Mocht u verhinderd zijn, maar toch contact willen, dan kunt u ons altijd bellen.

Klik hier om aan te melden

Wij zijn elke vrijdagmorgen van 9.30 - 10.30 uur en op woensdagavond van 19.30 - 20.30 telefonisch te bereiken op nummer 06 34 40 76 80.

Het lotgenotencontact gaat via Google Meet.
Alle deelnemers krijgen tijdig een mail met de link doorgestuurd waarmee ingelogd kan worden.

In deze mail vindt u ook een aantal afspraken om het lotgenotencontact ordelijk te laten verlopen
 
time management coaching
Te druk? Geen overzicht? Vergeet je vaak afspraken of andere verplichtingen? St el je projecten eindeloos uit omdat je niet weet hoe je eraan moet beginnen?
Ton, 60 jaar oud, heeft autisme en verdiept zich al meer dan 20 jaar in Getting Things Done, het productiviteits-systeem van David Allen. Ton is als geen ander in staat om uit eigen ervaring, en toegespitst op jouw behoeften, adviezen te geven over agenda gebruik, ideeën afvangen, notities maken, doelen stellen.

Verhoog je productiviteit, verminder je stress.
Gastcollege van Ton bij Haagse Hogeschool
(Coaching is kostenloos, er zijn beperkt plaatsen, er wordt intake gedaan)
 
Heeft u interesse, stuur dan een mail naar onze secretaris, hij zorgt er voor dat uw mail bij Ton terecht komt.
 
AUTISME KRACHTDAG VOOR ALS JE PARTNER AUTISME HEEFT – STRESS EN AUTISME
Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen en mannen, die net als jij een partner met (kenmerken van) autisme hebben? Hebben jij of je partner te maken met dagelijkse stress, waar je soms geen raad mee weet? Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 5 juni 2021 in Oisterwijk wellicht iets voor jou. Er zijn nog twee plekken beschikbaar!

Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor mensen, die een partner hebben met (kenmerken van) autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere partners op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in stress en hoe je stress signalen en stressoorzaken kan herkennen bij jezelf én bij je partner. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.
Voor informatie en aanmelding, klik hier 
Meld je op tijd aan; er is plek voor acht deelnemers.

NB: Hotel Boschoord heeft i.v.m. Covid-19 diverse maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers te garanderen. De Autisme Krachtdag wordt gegeven volgens de Corona richtlijnen en aanbevelingen van de overheid.
Deze Autisme Krachtdag wordt georganiseerd door Stienke de Jager Coaching bij Autisme. Stienke de Jager is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach en heeft een partner met autisme. Zij weet als geen ander wat de impact is van autisme op je leven, je relatie en je gezin. 
 
Activiteiten regio Zeeland
 In de regio Zeeland worden achter de schermen hard   gewerkt door de vrijwilligers om de evenementen klaar   te maken voor een nieuw seizoen. Helaas gaan we dat   niet meer redden voor de zomer vakantie. Dit doordat we graag fysieke bijeenkomsten willen organiseren, en dat kan momenteel nog niet. Maar we hebben goede hoop dat we na de zomer vakantie weer van start kunnen gaan met fysieke bijeen komsten.

In Terneuzen zal onze gespreksleider Irma medio september de lotgenoten gaan starten. Daarvan krijgen de deelnemers bericht. Heeft u hier vragen over, dan kunt u deze stellen via lotgenotenterneuzen@nva-zeeland.nl

Ook in de regio Middelburg gaan we weer van start medio september met een lotgenotencontact groep. Jacqueline is hier gespreksleider van, ook de deelnemers hiervan krijgen hier t.z.t. Bericht van. Heeft u interesse of vragen, dan kunt u deze stellen via lotgenotenmiddelburg@nva-zeeland.nl
 
Medio september/oktober gaan we ook weer een fysieke thema-avond organiseren. Deze thema-avond heeft als werk titel “partner van” gekregen. Momenteel zijn we aan het kijken welke spreker we hier voor kunnen vinden.
 
Al met al zijn we ook in de regio Zeeland hard aan het werk om ook na de huidige corona-crisis weer goed van start te kunnen gaan.
 
We hopen dan ook u massaal te mogen begroeten bij een van ons evenement in het najaar.
 
Lijkt het u leuk om ons te komen ondersteunen, neem dan zeker contact met ons op. Stuur een mail naar secretaris@nva-nb.nl en dan zullen we zeker een afspraak met u gaan maken.
 
 
autisme steunpunt lezing autisme bij meisjes
 Autisme bij meisjes uit zich vaak anders dan bij jongens. Over   autisme bij meisjes is echter nog niet zoveel bekend. Zo zijn de   gefixeerde interesses vaak anders en zijn meisjes met autisme   meer geneigd zich sociaal gezien aan te passen aan de andere   kinderen. Door het aangepaste gedrag, vallen deze meisjes in   het onderwijs minder op. Vaak lijden ze wel aan angsten, somberheid, eet- of slaapproblemen.

Door op jonge leeftijd erkenning en begeleiding/behandeling te bieden kan een lange weg van problemen voorkomen worden. Het is belangrijk dat mensen hier alert op zijn. Tijdens deze lezing wordt ingegaan op de verschillen tussen jongens en meisjes met autisme en de gevolgen voor de dagelijkse praktijk.

 
De lezing wordt gegeven Dana van den Dungen, MSc van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant (onderdeel van Stichting Speciaal Onderwijs en Expertisecentra).
 
Doelgroep
- Professionals uit alle vormen van onderwijs, kinderopvang en hulpverlening,
- Ouders
 
Datum
28 juni 2021
 
Tijd
19:30-21:00
 
Kosten en inschrijven
€ 10,00 per deelnemer, tickets te bestellen via  eventbrite
 
De lezing gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen.
 
Graag tot ziens!
Medewerkers Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant
www.autismesteunpunt.nl
info@autismesteunpunt.nl
088 – 2140102
 
 
 
Meld je via de homepage aan voor onze digitale nieuwsbrief!
 
 
evenementen aic breda
 Digitale inloop momenten

 Heeft u behoefte aan een goed gesprek? Wilt u uw hart eens   luchten in   deze vreemde tijden? Dan hebben wij goed nieuws   voor u. We zijn   namelijk gestart met een digitale inloop via   beeldbellen.

 


Concreet houdt dit in, dat wij u de gelegenheid bieden om via beeldbellen met onze vrijwilligers in gesprek te gaan. Dit digitale (individuele) contact zal plaatsvinden tijdens onze gebruikelijke inlooptijden, dus op vrijdagochtend tussen 9.30 – 11.30 uur.
De digitale inloop is bedoeld voor een ieder, die in haar of zijn leven te maken heeft met autisme. Ouders, partners, familieleden, mensen die zelf een diagnose hebben, iedereen is van harte welkom.
 
Indien u een afspraak wilt maken, dient u zich uiterlijk 2 dagen tevoren aan te melden via de website:
https://nva-nb.nl/aic-breda/
 
U krijgt van ons een bevestiging dat wij uw aanmelding genoteerd hebben, en een dag tevoren sturen wij de benodigde link toe. Om te kunnen beeldbellen hebt u een smartphone, een tablet of een laptop/computer met een webcam (camera) nodig. We gebruiken het programma Google Meet.
 
Indien u hier vragen over hebt kunt u ons altijd mailen op aic-breda@nva-nb.nl
 
In juni is digitaal contact mogelijk op de volgende data:
  • vrijdag 04 juni   9.30-11.30            aanmelden klik hier
  • vrijdag 11 juni   9.30-11.30            aanmelden klik hier
  • vrijdag 18 juni   9.30-11.30            aanmelden klik hier
Ook is er iedere 3e donderdag van de maand een digitaal contact mogelijk.                           In juni is dat op:
  • donderdagavond 17 juni 30-21.30 uur    aanmelden klik hier

Wandeling 


Op 25 juni staat de zomerwandeling gepland. Deze wandeling zal plaats vinden in het mastbos. Vertrekpunt zal zijn Restaurant De Boschwachter in 't Mastbos.

Meer informatie en aanmelden kan binnenkort via de website. Let op: aanmelden verplicht!
 
 VOOR VADERS MET AUTISME
Vind je rust te midden van gezinshectiek
De kinderen hebben ruzie. Er valt een glas drinken om. Er is geschreeuw, gehuil. Rommel, herrie, je krijgt ze niet stil. Je wordt boos op ze, ze moeten stil worden. Je hoofd stroomt over.
Je hebt vaak een kort lontje. Je kinderen trekken steeds meer naar hun moeder toe. Het is allang niet meer gezellig thuis. Je hebt vaak ruzie met je partner. En een schuldgevoel, omdat het je maar niet lukt om het goed te doen voor je vrouw en kinderen.

Hoe je rust vindt en een leuke vader wordt
In 1,5 uur tijd ontdek je jouw mogelijkheden om beter te functioneren in jouw gezin. Ik heb jarenlange ervaring met autisme in het gezin en kan daardoor makkelijk de vertaalslag maken naar praktische oplossingen die toegespitst zijn op jouw situatie en die je meteen thuis kunt uitproberen en toepassen.
Het blijkt bovendien prettig dat jouw verhaal herkent wordt door de andere deelnemers. Ervaringen en tips uitwisselen is hierbij een belangrijke bijkomstigheid.

Zaterdag 26 juni 10.30-12.00 uur
André, vader van 2 kinderen: “Het meest waardevolle aan de workshop vind ik het inzicht dat ASS in de relatie wel lastig kan zijn, maar dat er volop mogelijkheden zijn om er mee om te gaan, op zo’n manier dat het voor jou en je gezin het beste werkt. De workshop was leerzaam, confronterend en ook fijn, omdat je mensen ontmoet die je verhaal herkennen en erkennen.”
Reserveer je deelname, klik hier 
 
VOOR VROUWEN MET AUTIPARTNER

PARTNERBIJEENKOMST 28 MEI

Met je eigen vrienden en familie praten over je relatie is niet altijd prettig. Bijvoorbeeld omdat ze niet begrijpen wat jij meemaakt of omdat ze een bijzondere band met je partner hebben. Het is fijn om er met iemand over te praten die jouw partner niet kent en die wel begrijpt waar je tegenaan loopt.

Elke laatste vrijdag van de maand is er de partnerbijeenkomst in Oss. Een prettig samenzijn met andere partners, delen van tips en ervaringen, tijd voor jou met verwennerij en kletserij. Het thema van 28 mei is 'Hoe kom je tot rust'. We delen ervaringen en benutten een prachtige methode, die jou nieuwe, waardevolle inzichten geeft. 

Wil je ook een keer me-time met mensen die snappen hoe het is in een relatie met autisme? Ervaar hoe het is om (h)erkenning te krijgen. Voelen hoe het je nieuwe kracht geeft. Meld je direct aan via deze link 
 
nieuwe rubrieken nieuwsbrief
Een dag uit het leven van.....

De redactie van de nieuwsbrief zit niet stil en is continu op zoek naar nieuwe ideeën voor de nieuwsbrief. Twee ideeën hebben het gered tot plaatsing in de nieuwsbrief, de nieuwe rubrieken worden: Een dag uit het leven van….. Hierin worden verhalen verteld over een persoon of personen met Ass en wat hun op een dag mee maken, of een interesse delen met de lezer. Lijkt het u leuk om hier aan mee te werken, en heeft u een leuk verhaal en wilt u dat graag delen met de andere lezers, stuur dan het bericht naar nieuwsbrief@nva-nb.nl onder vermelding van uit het leven van. Er zit geen beperking aan de lengte.

Wil je graag een verhaal schrijven, maar niet met je naam in de nieuwsbrief. Dat kan, we plaatsen ook inzendingen zonder naam. We zullen vertrouwelijk met de gegevens omgaan.

Creatieve hoek

De andere nieuwe rubriek gaat een creatieve hoek worden. Kun je goed knutselen en wil je dat graag delen met ons, kun je cartoons tekenen, of ben je een andere creatieve geest, neem dan vooral contact met ons op. We kijken uit naar al jullie creatieve ideeën. Wij willen jullie graag een platform geven in onze goed gelezen nieuwsbrief. Stuur je inzending naar nieuwsbrief@nva-nb.nl, onder vermelding van creatieve hoek.

Heb je vragen over de nieuwe rubrieken, dan kun je deze ook stellen via bovenstaand mailadres.
 
 in kaatjes keuken



Ken je In Kaatjes Keuken van Karen den Dekker? Sinds 2006 geef ik kookles aan kinderen met (en zonder) autisme in mijn keuken in Geldrop. Het is voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Er is plek voor maximaal vier kinderen per keer. Ik leer kinderen koken en ik gebruik koken als middel tot ontwikkeling. Aan hun manieren van koken zie ik bij kinderen welke problemen en uitdagingen ze ervaren door hun autisme. Ik kijk vooral naar taal, planning, motoriek en sociale ontwikkeling.

Er is geen vaste manier om te leren koken bij mij. Ik geef kinderen die recepten waardoor ze zich kunnen ontwikkelen. De recepten en de kookles zijn duidelijk en er wordt gevisualiseerd. Daarnaast kun je het zien als een fijne manier van vrijetijdsbesteding en een goede basis om te leren koken. Dat ook.
Op zaterdagmiddag is er nog plek in de kookgroep voor jonge mensen van 6 tot 18 jaar. Neem contact op met inkaatjeskeuken@onsmail.nl of bel/app naar 06-14623233, als je een vraag hebt of je wil een kookles afspreken.

Meer recepten van Kaatje vind je in “Autisme & Koken. Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren” (2011) en in “O jee. Ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme” (2017). Of kijk eens op www.inkaatjeskeuken.nl
 
Ben je ouder dan 18 jaar en wil je leren koken? Dan kun je één op één van mij leren koken. Je gaat dat leren wat jij nodig hebt. Meestal kom ik naar jou toe maar je kunt ook bij mij leren koken. Ik heb uiteraard een grote keuken met goede planken, messen, snijplanken en fijne raspen. En je krijgt alle ruimte. Ik ontwikkel en test mijn eigen recepten. Ook wanneer je een dieet volgt of een allergie hebt. Tot ziens?!

Recept van de maand: Kaaskoekjes

Deze maand gaan we lekkere kaaskoekjes maken. Het zijn 10 - 15 kaaskoekjes. Eet smakelijk

 
Boodschappenlijstje:Kaaskoekjes

100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram roomboter
60 gram pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas)
halve theelepel zout
1 ei
Recept van de maand >
 
 
autisme begeleiding

 

Ieder mens is uniek en kent talenten en valkuilen.
Bij ons kun je die allemaal laten zien en verkennen. Wij stemmen af op jou als geheel. We vinden het belangrijk dat je veiligheid, vertrouwen en gezelligheid kunt vinden in onze omgeving. We benaderen iedereen vanuit gelijkwaardigheid en dat doen we met passie en puurheid. We hopen dat je daardoor authentiek kunt blijven en vaardigheden kunt aanleren die je helpen om positief te ontwikkelen en zelfstandig te kunnen functioneren.

Werkwijze

Wat houdt autismebegeleiding in?
We ondernemen samen activiteiten onder begeleiding van een professional. De activiteiten worden afgestemd op voorkeur en interesse. Het hebben van plezier staat voorop. De professional werkt doelgericht aan zelfstandigheid en communicatie vaardigheden die de sociaal emotionele ontwikkeling kunnen ondersteunen.
De professional sluit in haar communicatie en gedrag aan bij het kind. Om het aanleren van vaardigheden te ondersteunen, wordt gebruik gemaakt van stappenplannen en visualisaties die het kind kan bundelen in een map.

Activiteiten

Wat doen we zoal?
  • Sport en beweging
  • Gezelschaps- en educatieve spelen
  • Knutselactiviteiten
  • Koken en bakken
  • Thema werkbladen
  • Verzorgen van de dieren
  • Bezig zijn in de tuin
  • Gasten bedienen in het fietscafé - Samen op stap: naar de supermarkt, met het openbaar vervoer, naar het zwembad - et cetera

Aanmelden


Meld je aan via josinevanboxmeer@gmail.com. 
Flyer downloaden >
 
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler