Belangrijke eerste stap is gezet!
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 7 mei 2021
We kijken terug op een geslaagde Autismeweek, die we afsloten met een gezellige sponsorfietstocht en een game-marathon.
Goed nieuws op lobby-gebied: mensen met autisme die hun rijbewijs willen behalen hoeven niet meer allemáál een extra rijtest te doen. Rijscholen moeten meer ‘autismevriendelijke’ opleidingen gaan aanbieden. En er wordt gezocht naar een mogelijk alternatief voor de huidige – omstreden – medische keuringen door psychiaters. 
Een stapje vooruit, noemde NVA-directeur Karol Henke het zondagavond in de uitzending van Pointer op NPO-Radio 1.
 
We zijn op de goede weg!
Een extra rijtest is niet langer verplicht voor iederéén met autisme die zijn of haar rijbewijs wil halen.
Lees meer >
 
 
 
Ouders als hulpverleners
Zijn ouders emotioneel té betrokken om een goede hulpverlener te zijn? Onze expertgroep VB zoekt het uit. Vul de vragenlijst in!
Lees meer >
 

Ervaren mensen met autisme meer keuzestress bij het kiezen van een energieleverancier of een film? En maakt het dan nog uit in welke context die keuze moet worden gemaakt? De universiteit van Leuven doet hier onderzoek naar. Daarmee wil zij aanbevelingen formuleren om een betere 'beslissingsomgeving' te creëren. De enquête duurt ongeveer 20 minuten, waarvan ongeveer 10 minuten worden besteed aan korte animatiefilmpjes.

Ga naar de enquête! >
 
Autisme TV over daten
Op 19 mei praten we live over daten. Heb je suggesties voor onderwerpen die we kunnen behandelen? Mail ons op media@autisme.nl
 
 
 
Nieuwe datingshow
De NVA heeft de programmamakers geadviseerd en  randvoorwaarden genoemd hoe je deelnemers op een respectvolle wijze  benadert.
Lees meer >
 
 
Fiets mee in de Tour d'Utrecht 
Sinds het Grand Départ in Utrecht wordt 'ie jaarlijks verreden. We zijn er trots op dat het AutismeFonds dit jaar het goede doel is!
Lees meer >
 
We zijn nog steeds onder de indruk van het ongelofelijke bedrag dat onze fietsers in de Autismeweek hebben ingezameld! Lara fietste daarna in haar eentje nog eens 1500 euro bij elkaar voor een schoolproject.
De e-sporters van Dynasty zamelden op Autismedag maar liefst 2500 euro in. En na een maand afval rapen doneerde de Brunel Foundation 1500 euro aan het AutismeFonds.
Hiermee kunnen we onder meer leuke Auti-Doe Dagen organiseren en de AutiPas verder ontwikkelen. Ook gebruiken we dit geld voor het inrichten van een Minecraftserver. Andere doelen zijn voorlichting en bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.
 
 
Sapiens onderzoek
Hoe ontwikkelen hersenen van jonge kinderen - die mogelijk autisme hebben - zich? Dit onderzoek wil de  diagnostiek bij deze kinderen verbeteren.
Lees meer >
 
ADVERTENTIE
 
ADVERTENTIE
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl