Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme en het AutismeFonds regio Noord-Brabant/Zeeland
  Lees online  |  Afmelden
Autinieuwsbrief
Beste lezer,
De tijd gaat hard, voor u ligt alweer de mei editie van onze nieuwsbrief. De afgelopen maand hebben we ondanks de corona crisis een succesvolle autismeweek achter de rug,  met als  hoogtepunt de fietstocht van ruim 500km vanuit Friesland tot aan zuid Limburg. Door de diverse sponsoren is hier een mooi geldbedrag opgehaald voor het autismefonds. De fietstocht is zo goed bevallen dat deze zeker een vervolg zal krijgen volgend jaar. Hopelijk zijn er dan geen beperkingen meer en mogen we meer activiteiten organiseren bij de diverse stopplaatsen.

In onze regio breekt de meivakantie aan, dit houdt in dat de AIC’s die fysiek open zijn, dan ook genieten van de vakantie. Daardoor zijn er iets minder activiteiten deze maand, maar ook online gaan diverse AIC’s van ons door waarvoor u zich kunt aanmelden. Voor meer informatie over onze activiteiten, kijk op onze website www.nva-nb.nl

Langzaam maar zeker gaan we naar de zomervakantie toe, en hopen dat we na de zomervakantie weer alle AIC’s mogen open en we iedereen weer fysiek mogen ontvangen, want dat is te lang geleden.

Heeft u interessante weetjes of artikelen uit de regio Noord-Brabant maar ook uit de regio Zeeland zijn de artikelen meer dan welkom. U kunt de artikelen sturen naar nieuwsbrief@nva-nb.nl. We zien graag de stukken tegemoet van u.

Rest mij u veel leesplezier toe te wensen met deze editie van de nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,
Richard de Witte
Secretaris NVA Noord-Brabant/Zeeland


  
 
afval rapen voor het autismefonds
Wil jij je steentje bijdragen aan een schonere omgeving én aan het AutismeFonds? Doe dan in april mee aan de Trash ’n Trace Challenge van Brunel, waarbij deelnemers afval rapen.

Er zijn reeds 62 deelnemers die samen al 2.650 stuks afval hebben opgeruimd. Als we in april 5.000 stuks afval opruimen, schenkt Brunel 1500 euro aan het AutismeFonds. Dat is nog eens leuk!
Om het goede voorbeeld te geven gaan Maritska Aarts, Femke Dijkstra (Brunel Foundation) en NVA-ambassadeur Henri Mandemaker woensdag samen afval prikken in het Spoorpark in Tilburg voor deze actie.

Meedoen
Wil jij ook meedoen? Download dan de gratis Litterati app (Apple Store of Google Play Store) en meld je aan voor de Trash ’n Trace AutismeFonds Challenge met code 738085.

Let’s Trash ’n Trace voor het Autismefonds!

Klik op de button naar keuze om de app te downloaden! 
 
intervieuw met filmstudent Romy Maartens (Ass)
Romi Maartens (24) werd op 10-jarige leeftijd gediagnostiseerd  met Asperger. Ze studeerde aan het reguliere onderwijs en studeert dit jaar af aan de kunstacademie in Utrecht als documentairemaakster. In deze nieuwsbrief vertelt ze over haar autisme tijdens haar studie en vertelt ze meer over haar afstudeerdocumentaire ‘Toen ze ging zwemmen’, waarin ze de zelfdoding van haar oma en de rouwverwerking bespreekbaar maakt binnen haar familie.

Op je tiende kreeg je de diagnose autisme, hoe ben je daarmee omgegaan?
Op het moment dat ik de diagnose autisme kreeg, viel alles op zijn plek. Ik begreep ineens waarom ik bepaalde dingen anders deed dan anderen. Ik was niet raar en kreeg erkenning. Accepteren dat ik in sommige opzichten anders meega dan anderen vind ik nog steeds moeilijk. Mijn autisme was voor mij dan ook geen “label”, maar een diagnose. Gelukkig kon ik de juiste hulp en ondersteuning krijgen tijdens mijn schoolperiode, om mezelf beter te begrijpen en met situaties om te gaan.

Op de middelbare school kreeg ik extra hulp van een externe begeleider. Ook tijdens mijn studie op de HKU heb ik extra hulp mogen ontvangen. Deze begeleiding is erg fijn voor mij geweest om zo mijn schoolperiode goed af te kunnen sluiten.
Je moet autisme niet zien als een label, maar als een diagnose. Het is niet raar, maar juist fijn dat er begeleiding is om je te helpen in bepaalde situaties. Zoals tijdens het afstuderen of een andere belangrijke stap tijdens je studie, werk of in het leven.

Je gaat dit jaar afstuderen aan de HKU, wat houdt je afstudeerproject in en kan je daar iets meer over vertellen?
Ik ga dit jaar afstuderen met een persoonlijke documentaire over mijn oma (dit is overigens niet autisme-gerelateerd). Mijn oma is in 1993 overleden door zelfdoding. Er wordt binnen de familie niet zo veel over gesproken, maar ik heb wel de behoefte om er meer over te weten te komen. Voornamelijk ook omdat ik naar zeggen heel veel op mijn oma lijk. Toen ik mijn familie vertelde dat ik hierover een documentaire wil maken, stonden zij daar voor open. Na ruim 27 jaar is er ook de ruimte en rust om hier het gesprek over aan te gaan. Via deze documentaire hoop ik meer te weten te komen over wie deze vrouw was en hoe mijn vader, tante en oom zijn omgegaan met dit verlies.

      

Disclaimer: De website is vanaf 1 mei volledig toegankelijk).

Lees hier verder >
 
 
online fringel festival van 7 maart: hoog niveau, leerzaam en 'huiselijk'


Het besloten online FringeL Festival  op 7 maart j.l. kon zich verheugen op veel belangstelling van familie, vrienden en coaches. De deelnemende muzikanten Luuk Verheijden, Nowel Copelj, Sander Pereboom, Mirjam Schuddebeurs en Christoph & Immanuel van IJzerloo speelden die zondagochtend tussen 11 en 12 uur, ieder in een eigen tijdsblok vanuit huis. Door technische voorbereiding en try-outs verzorgd door Gleveris, werd het zowel voor de deelnemers als voor de online gasten een mooi muzikaal en ontspannen begin van deze zondag.
 
Op het programma stond klassieke muziek van Cramer, Einaudi, Bach, Chopin, Grieg, Von Gluck en Händel, afgewisseld door eigentijdse nummers zoals ‘My baby just cares for me’ van Nina Simone  en ‘Smile’ van Charlie Chaplin. Dit laatste nummer, vertolkt door Christoph en Immanuel IJzerloo (viool en piano) en Frank Jenniskens (zang), was volgens hun coach speciaal gekozen om in deze moeilijke Coronatijd toch te blijven lachen. Duidelijk was dat de FringeL deelnemers niet stil gezeten en zich verder ontwikkeld hadden, zónder publieke optredens. Want oefening baart kunst!
Na het concert gaven de muzikanten aan blij te zijn met deze online versie, dat creativiteit je door deze moeilijke periode heen helpt. Ook leuk dat ze elkaar weer gezien hebben en het aftellen naar de live versie van het 9e FringeL Festival op zondag 21 november 2021 begonnen is!
 
Heb je autisme en wil je - net als andere enthousiaste muzikanten - komen optreden in een echte concertzaal of exposeren? Stuur dan een e-mail naar: info@gleveris.nl.
Meer info vind je op: www.gleveris.nl


 
 
 regio nieuws


DONATIEKNOP

Op onze website hebben we een nieuwe optie: de donatie knop.
Door teruglopende subsidies van de gemeentes, waar wij afhankelijk van zijn, hebben we een donatie knop in het leven geroepen. Wilt u het werk, dat onze vrijwilligers met grote overgave doen, steunen, klik dan op de donatieknop.

U heeft daar diverse opties: niet alleen vaste bedragen maar u kunt ook een bedrag naar keuze invullen.
We zijn u er dankbaar voor, zo kunnen wij ons werk in deze regio voort blijven zetten op het niveau wat u van ons gewend bent. Ook is er de mogelijkheid om rechtstreeks te doneren aan het Autismefonds.

BLOGS
Met enige regelmaat verschijnen er op onze website nieuwe blogs, dus genoeg reden om eens een bezoek te brengen aan onze website.
Vind je het leuk om blog te schrijven en wil je deze graag delen met ons, dat kan. Neem dan contact op met onze secretaris, en hij zorgt er voor dat je blog geplaatst wordt. Er zit geen tijdsdruk op het inleveren van de blogs. Heb je een keer minder tijd, dat is dan geen probleem. Horen we van je???

ACTIE GRATIS DVD BIJ LIDMAATSCHAP

Wanneer u nu, als inwoner van Brabant/Zeeland, lid wordt van de NVA ontvangt u een gratis dvd naar keuze! LET OP: deze aanbieding geldt alleen voor inwoners van de regio Noord-Brabant/Zeeland
Hoe werkt het, via het AIC waar u bent geweest kunt u een inschrijfkaart voor de NVA invullen en ondertekenen. Het desbetreffende AIC stuurt deze kaart door en zodra uw inschrijving geregeld is, ontvangt u de DVD naar keuze.

Klik op de DVD naar keuze voor meer informatie


U heeft de keuze uit:


Zus van Einstein
                F*ck you Rain Man                           Op Jezelf 
DVD De zus van Einstein                                          DVD Op Jezelf                           
                                                            
                    
VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Een vereniging kan niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Onze regio Noord-Brabant/Zeeland is dan ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers die graag hun steentje bijdragen om onze activiteiten vorm te blijven geven.
Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden bij ons, neem dan contact op met een AIC bij jou in de buurt, en ga samen kijken wat je voor elkaar kunt betekenen.

Voor enkele AIC’s van ons zijn we op zoek naar vrijwilligers die meer willen en kunnen, en die graag een coördinerende rol op zich willen nemen. Voor AIC Breda en AIC Den Bosch zijn we opzoek naar een vrijwilliger die graag deze rol op zich wil nemen. Het is een mooie en uitdagende rol. Voor meer informatie klik hier AIC Breda en hier voor AIC Den Bosch

REGIO ZEELAND
Ook voor de regio Zeeland zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Samen met de huidige vrijwilligers en het bestuur van NVA Noord-Brabant/Zeeland ga je bouwen aan een stabiele omgeving waar mensen in de regio Zeeland terecht kunnen met hun vragen, of organiseer je samen met andere een thema-avond. Je ziet er is volop vrijwilligers werk.

Lijkt het je leuk ook ons hierbij te komen ondersteunen, neem dan contact op met onze secretaris.

Horen we snel van je?? Want vrijwilligers werk is onbetaalbaar, maar wel harstikke leuk om te doen in de regio Noord-Brabant/Zeeland. Daarnaast kun je je eigen ontwikkelen door middel van cursussen ed. die door ons worden gegeven.

Jubileum vrijwilliger

Stieneke Goldschmeding


Deze maand is het al weer 10 jaar geleden dat Stienenke is gestart als vrijwilliger bij AIC Breda. Ze heeft mee geholpen bij de voorbereidingen en start van het AIC Breda.

Stieneke is bij het AIC Breda echt een hele fijne, stabiele vrijwilliger. Ze is erg goed in gesprekken en heeft veel kennis van autisme. Ze zorgt voor het "lief en leed" gebeuren en facilitaire zaken. En ze is betrokken bij de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers. Met haar enorme mensenkennis is dit heel waardevol voor ons. Ze heeft altijd voor iedereen, ook binnen het team, een luisterend oor.
 
Namens het bestuur van NVA Noord-Brabant/Zeeland willen we Stieneke feliciteren met haar 10-jarig jubileum en we hopen en hopen dat we haar nog lang in ons midden mogen houden als vrijwilliger van AIC Breda.
Helaas mogen we elkaar nog niet fysiek begroeten, maar als het weer mogelijk is dan zullen we dat zeker gaan doen, maar namens het bestuur is er een bloemetje gestuurd.
 
AUTISME KRACHTDAG VOOR VROUWEN MET AUTISME – STRESS EN AUTISME
Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen, die net als jij (kenmerken van) autisme hebben? Heb jij te maken met dagelijkse stress, waar je soms geen raad mee weet? Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 29 mei 2021 in Oisterwijk wellicht iets voor jou!

Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere vrouwen met autisme, op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in jouw stress en hoe je stress signalen en stressoorzaken kan herkennen bij jezelf. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.

Voor informatie en aanmelding, zie hier  Meld je op tijd aan; er is plek voor acht deelnemers.

NB: Hotel Boschoord heeft i.v.m. Covid-19 diverse maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers te garanderen. De Autisme Krachtdag wordt gegeven volgens de Corona richtlijnen en aanbevelingen van de overheid.

Deze Autisme Krachtdag wordt georganiseerd door Maike Arends de Groene Wandelcoach en Stienke de Jager Coaching bij Autisme. Maike Arends is gecertificeerd wandelcoach en is moeder van drie kinderen met autisme. Stienke de Jager is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach en heeft een partner met autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven, je relatie en je gezin. 
 
 
resultaten nar meting 2020 dagbesteding en werk
  In 2020 heeft de grote meerderheid van de groep                 (jong)volwassenen met autisme en een verstandelijke           beperking een structurele dagbesteding zoals onderwijs,   begeleidend werk, dagactiviteiten, dagverblijf of werk bij een     sociale werkvoorziening of werk/zorgboerderij! Dit geldt voor 74% van de deelnemers tussen de 16 en 65%. Bij de groep volwassenen met autisme met een zware zorgbehoefte, maar zonder verstandelijke beperking, lag dit iets lager. Van deze groep had 63% een structurele dagbesteding, waaronder regulier betaald werk, onderwijs, vrijwilligerswerk en sociale werkvoorziening.
 
De wettelijk vertegenwoordigers van de groep met een verstandelijke beperking waardeert de dagbesteding en werk gemiddeld met een 6.9 en vertegenwoordigers van de groep zonder een verstandelijke beperking waardeert de dagbesteding en werk met een 6.7.
 
Wilt u meer lezen over het Nederlands Autisme Register, zelf deelnemen aan het volgende onderzoek, of de rest van de resultaten van 2020 inzien? Kijk dan op onze website

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
 
autisme: lezing op 17 juni 2021 door judith visser, ervaringsdeskundigeVoor ouders en belangstellenden organiseer Stichting De Kempenspecials een lezing op 17 juni 2021 Tijdens deze lezing zal Judith Visser een lezing verzorgen. Zij is de schrijfster van het boek “Zondagskind”(een ervaringsverhaal van iemand met autisme). Verder schreef ze ook nog 12 andere boeken.
Zij is ervaringsdeskundige en wordt begeleid door haar hulphond.

Deze lezing zal georganiseerd worden in de regio De Kempen. De precieze plaats is op dit moment nog niet bekend, maar heeft u belangstelling om deze lezing bij te wonen dan bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via onze website: www.dekempenspecials.nl.

Indien de bijeenkomst in verband met de coronacrisis niet door kunnen gaan dan zal deze verschoven worden naar het najaar van 2021. Als u zich dan inmiddels heeft aangemeld, dan krijgt u daar in ieder geval bericht over.
 
in kaatjes keuken
Ken je In Kaatjes Keuken van Karen den Dekker? Sinds 2006 geef ik kookles aan kinderen met (en zonder) autisme in mijn keuken in Geldrop. Het is voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Er is plek voor maximaal vier kinderen per keer. Ik leer kinderen koken en ik gebruik koken als middel tot ontwikkeling. Aan hun manieren van koken zie ik bij kinderen welke problemen en uitdagingen ze ervaren door hun autisme. Ik kijk vooral naar taal, planning, motoriek en sociale ontwikkeling.

Er is geen vaste manier om te leren koken bij mij. Ik geef kinderen die recepten waardoor ze zich kunnen ontwikkelen. De recepten en de kookles zijn duidelijk en er wordt gevisualiseerd. Daarnaast kun je het zien als een fijne manier van vrijetijdsbesteding en een goede basis om te leren koken. Dat ook.
Op zaterdagmiddag is er nog plek in de kookgroep voor jonge mensen van 6 tot 18 jaar. Neem contact op met inkaatjeskeuken@onsmail.nl of bel/app naar 06-14623233, als je een vraag hebt of je wil een kookles afspreken.

Meer recepten van Kaatje vind je in “Autisme & Koken. Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren” (2011) en in “O jee. Ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme” (2017). Of kijk eens op www.inkaatjeskeuken.nl
 
Ben je ouder dan 18 jaar en wil je leren koken? Dan kun je één op één van mij leren koken. Je gaat dat leren wat jij nodig hebt. Meestal kom ik naar jou toe maar je kunt ook bij mij leren koken. Ik heb uiteraard een grote keuken met goede planken, messen, snijplanken en fijne raspen. En je krijgt alle ruimte. Ik ontwikkel en test mijn eigen recepten. Ook wanneer je een dieet volgt of een allergie hebt. Tot ziens?!

Recept van de maand: Bananenmousse

Deze maand gaan we een lekkere bananenmousse maken. Het zijn 6 porties. Eet smakelijk

 
Boodschappenlijstje:

4 bananenBananenmousse
150 milliliter slagroom
225 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels honing
1 eetlepel citroensap
Recept van de maand >
 
 
WORKSHOP VOOR VADERS & PARTNERS 
ALS ER CONSTANTE SPANNING IS IN JULLIE RELATIE EN JE SNAKT NAAR VERBETERING

De komst van kinderen kan een man met (vermoedelijk) autisme heel wat problemen en veel stress bezorgen. De gezinshectiek, de nieuwe rol als ouder en het overvolle bestaan zorgen er vaak voor dat het lijkt of het autisme steeds sterker naar voren komt.

Relatie onder druk

Meer stress en minder rust door het vaderschap kan een enorme negatieve impact hebben op je relatie. Veel ruzie, elkaar niet begrijpen, schuldgevoel, teleurstelling, eenzaamheid. De spanning kan zo hoog oplopen dat er geen uitweg meer lijkt te zijn. Gedachtes om uit elkaar te gaan spoken soms al door het hoofd. Van jullie dromen samen lijkt niets meer over te zijn…


De invloed van autisme op jullie gezin

Ook al weet je dat autisme een rol speelt in jullie relatie, dan nog is het lastig om te duiden waardoor de problemen komen waar jullie tegenaan lopen. Is het onwil, karakter, het autisme of nog iets anders? De workshop ‘lASStig Vaderschap’ brengt:
 • Praktische verduidelijking over de rol die autisme speelt in jullie situatie.
 • Handvatten die jullie kunnen helpen om de weg naar verbetering in te slaan.
 • Meer begrip over en weer voor elkaars situatie.
 • Nieuwe mogelijkheden zien.
Ervaringen van anderen
“Het meest waardevolle aan de workshop vind ik het inzicht dat ASS in de relatie wel lastig kan zijn, maar dat er volop mogelijkheden zijn om er mee om te gaan, op zo’n manier dat het voor jou en je gezin het beste werkt. De workshop was leerzaam, confronterend en ook fijn, omdat je verhaal (h)erkend wordt.”

“De workshop vonden we heel prettig. Er was veel herkenning en er zijn meteen praktische handvatten uit voort gekomen. We weten nu dat veel problemen op te lossen zijn door duidelijke afspraken te maken en een goede voorbereiding. Ook is er nu meer begrip vanuit mijn vrouw en besef wat mijn autisme inhoudt.“

Willen jullie aan de slag om het weer leuk te krijgen samen? Reserveer de workshop lASStig Vaderschap.

Eerst meer lezen over mij? Klik hier om het artikel in het Brabants Dagblad te lezen:

 
activiteiten in de regio


Ondanks de coronacrisis zijn er diverse activiteiten in de regio. Dit kan zowel fysiek als digitaal.

AIC Eindhoven organiseert de volgende evenementen. Dit zijn fysieke evenementen
    
 • 28 april thema-ochtend Autisme en vrouwen
 • 12 mei thema-ochtend Autisme en dating
 • 19 mei inloop op afspraak

 
AIC Roosendaal organiseert het volgende evenement in mei, dit is een fysiek evenement:
 • 28 mei opvoeden met autisme

AIC Breda organiseert
in April en Mei diverse digitale inlopen:

 • 30 april digitale inloop
 • 7 mei digitale inloop
 • 14 mei digitale inloop
 • 20 mei digitale avond inloop
 • 21 mei digitale inloop
 • 28 mei digitale inloop

AIC Tilburg
organiseert ook digitale lotgenotencontact

 • 12 mei avond lotgenotencontact

 
Meer informatie en aanmelden kan via onze website 
 
senonate prikkelverwerking

SENSONATE’ Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking.
Hoe weet je bij een leerling met autisme wat die ervaart op school? Wat die leerling prettig of onprettig vindt? Hoe je de prikkels thuis en op school aanpast aan de behoefte van die leerling?
 
Op 1 januari 2017 startte het 4 jaar durende onderzoeksproject "De sensatie van een Goed Leven (SGL)".  Een door ZonMW gesubsidieerd onderzoek met wetenschappers vanuit UMC Groningen.

Via een impact onderzoek werd onderzocht hoe je door een goede prikkelbalans de kwaliteit van bestaan voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en een verstandelijke beperking kunt verbeteren. Uiteindelijk moest dit leiden tot een openbaar product.
Hiervoor werd een groot onderzoeksnetwerk opgezet waarbij de drie gebruikersgroepen (ouders, begeleiders en leerkrachten) vanaf het begin participeerden.  De projectgroep bestond uit een netwerk van 50 organisaties. Via dit netwerk wordt praktijk kennis en wetenschappelijke kennis met elkaar verbonden. Meer informatie is te vinden op de Kennisplein Gehandicaptenzorg.
 
Er is een online platform ontwikkeld over de prikkelverwerking van mensen met autisme en een verstandelijke beperking.
Dit online platform heet Sensonate.nl en is bedoeld voor mensen met autisme en een (L)VB,  ouders, begeleiders en leerkrachten om inspiratie en informatie te vinden en te delen. Maar ook als je leerlingen/kinderen kent met autisme zonder verstandelijke beperking is het een interessante site om te bezoeken.
 
Als Autisme Steunpunt en SSOE participeren wij in dit project. Het is inspirerend om met zoveel verschillende mensen vanuit het hele land te mogen uitwisselen, brainstormen over en werken aan een nieuw product. Een product waar wij als onderwijs ons voordeel mee kunnen doen.
Heb je een leerling met (het vermoeden van) autisme en een verstandelijke beperking en vraag je je af of er mogelijk iets speelt in de prikkelverwerking, ga dan naar sensonate.nl. De site staat vol ervaringsverhalen, (wetenschappelijke) kennis en tools om prikkelverwerking in kaart te brengen en/of er over in gesprek te gaan met ouders en begeleiders.
 
Mocht je een webinar willen volgen over prikkelverwerking bij leerlingen met autisme in de klas, schrijf je dan in voor ons webinar op 17 mei om 19:30
 
Kosten en inschrijven
€ 10,00 per deelnemer, tickets te bestellen via Eventbrite.
            
 
Graag tot ziens!
Medewerkers Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant
www.autismesteunpunt.nl
info@autismesteunpunt.nl
088 – 2140102
 
Meld je via de homepage aan voor onze digitale nieuwsbrief!


 
AUTISME KRACHTDAG VOOR ALS JE PARTNER AUTISME HEEFT – STRESS EN AUTISME
Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen en mannen, die net als jij een partner met (kenmerken van) autisme hebben? Hebben jij of je partner te maken met dagelijkse stress, waar je soms geen raad mee weet? Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 5 juni 2021 in Oisterwijk wellicht iets voor jou!

Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor mensen, die een partner hebben met (kenmerken van) autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere partners op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in stress en hoe je stress signalen en stressoorzaken kan herkennen bij jezelf én bij je partner. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.
Voor informatie en aanmelding, zie hier  Meld je op tijd aan; er is plek voor acht deelnemers.

NB: Hotel Boschoord heeft i.v.m. Covid-19 diverse maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers te garanderen. De Autisme Krachtdag wordt gegeven volgens de Corona richtlijnen en aanbevelingen van de overheid.

Deze Autisme Krachtdag wordt georganiseerd door Stienke de Jager Coaching bij Autisme. Stienke de Jager is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach en heeft een partner met autisme. Zij weet als geen ander wat de impact is van autisme op je leven, je relatie en je gezin. 
 
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler