Je mag er zijn. In al je 'andersheid'!
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 2 april 2021
 
Wat een positieve reacties kregen we na afloop van het eerste NAR-symposium! Vooral na het enthousiaste verhaal van Erik Scherder gingen we spontaan bewegen: in het NVA-Forum kun je je aansluiten bij het NVA-Team in de Ommetjes-app. De hele Autismeweek bruist het al van de activiteiten. Vanavond zijn we te horen in het Radio1-programma Met het Oog op Morgen. In diverse media is aandacht besteed aan Wereld Autisme Dag. Een dag waarop we extra aandacht en meer begrip vragen voor autisme. En waarop we willen zeggen: je mag jezelf zijn!
 
Gamen voor AutismeFonds
Vanmiddag is een charity livestream gestart om geld in te zamelen voor het AutismeFonds. Gamers kunnen tegen e-sporter Silas spelen. Ook vertelt hij over zijn autisme. Vanavond is er een showmatch. Mis het niet!
Lees meer >
 
 
 
Afzakken langs de Maas
Onze fietsers rijden morgen van Nijmegen naar Roermond. Op onze website alvast wat foto's, we vullen de pagina nog aan met beelden van de finish in Valkenburg.
Lees meer >
 
Ben je ouder van een kind met psychische problemen? Vul vóór 5 april deze korte vragenlijst in, en help de info voor ouders op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie te verbeteren. 
Meer over het project ‘Vernieuwing en verrijking van informatie voor ouders’ lees je op de website van het Kenniscentrum. Heb je vragen? Die kan je stellen aan Carolien Hoevers: c.hoevers@kenniscentrum-kjp.nl
Lees meer >
 
Doe mee aan onderzoek
Zijn er bij jonge kinderen biologische aanwijzingen voor autisme? Voor dit onderzoek zoekt het RadboudUMC deelnemers.
Lees meer >
 
 
 
Afval rapen tegen betaling
Dat is nog eens leuk: als we in april genoeg afval opruimen, schenkt de Brunel Foundation €1500 aan het AutismeFonds! Download de app en doe mee aan de Trash 'n Trace challenge van Brunel.
Lees meer >
 
Welke behandelingen bestaan er in Nederland eigenlijk voor mensen met autisme? En hoeveel mensen maken er gebruik van? Kies je voor niet-reguliere behandelingen vanwege de lange wachttijden in de ggz? Op dit soort vragen zoekt het ministerie van VWS een antwoord. Dit is je kans om politiek Den Haag te informeren! Doe vóór 11 april mee aan dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door het Nederlands Autismeregister.
Lees meer >
 
En dit zijn de winnaars!
We zijn overstelpt met reacties. En dit zijn de winnaars van de Autismevriendelijkheids-prijzen!
Lees meer >
 
 
 
Misdiagnoses bij vrouwen
Herken je jezelf in dit verhaal over misdiagnoses bij vrouwen? De redactie van Pointer zoekt zulke ervaringsverhalen. Mailen kan naar: saskia.adriaens@kro-ncrv.nl
Lees meer >
 
Bijlage over autisme
Bij Elsevier weekblad verscheen zaterdag een bijlage over autisme. Met onder meer interviews met Annemiek Koster en Suzanne Agterberg van de NVA Expertgroepen Autisme & vrouwen en Autisme & onderwijs!
Lees meer >
 
 
ADVERTENTIE
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl