Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme regio Noord-Brabant/Zeeland
  Lees online  |  Afmelden
Beste lezer,
Voor u ligt alweer de 3e nieuwsbrief van het jaar.
Er is nog steeds geen zicht op een weg uit de Lock down. En hoewel de vaccinaties wel beter op gang lijken te komen, zitten we nog steeds met z’n allen thuis.
Zoals onze voorzitter Els in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn veel plannen van het afgelopen jaar niet doorgegaan en dat is jammer. Zodra het even kan gaan we deze zo snel als mogelijk is, weer oppakken.
Onze vrijwilligers in de AIC’s zitten echter niet stil. We zien nu dat minstens de helft van de AIC’s digitale inloop en thema’s aan het organiseren zijn. Het heeft even geduurd maar het is wel begrijpelijk. Een digitaal gesprek vergt meer aanpassing van de deelnemers dan een fysiek gesprek. Voordat men de drempel over is en aan het idee gewend is, ben je zo een hele tijd verder.
 
Als bestuur hebben we ook ieder jaar een heidag om plannen voor de korte, middellange en lange termijn te ontwikkelen. Ook dat heeft stilgelegen.
Na de zomer gaan we opnieuw bekijken of en hoe we dit kunnen gaan oppakken. We merken wel dat, in vergelijking met de andere regio’s in Nederland, Brabant ver voorligt op de rest en dat is goed voor Brabant. Wij proberen de andere regio’s derhalve te ondersteunen met zaken die hier allang draaien en die zich bewezen hebben.
 
Ook in Zeeland, waar wij als bestuur regelmatig met de vrijwilligers aldaar sparren, borrelt van de ideeën en staan te popelen om los te kunnen gaan.
 
Al met al nog steeds een lastige tijd waarvan we hopen dat het snel voorbij is, het einde van de tunnel is in zicht!
 
Ron Wilting

Vice-voorzitter / Penningmeester 
NVA Noord-Brabant/Zeeland
 
lees meer >
digitaal inloop moment AIC Breda
 Hebt je behoefte aan een goed gesprek? Wil je je   hart eens luchten in deze vreemde tijden? Dan   hebben  wij goed nieuws voor je! Vanaf vrijdag   26 februari   gaan we namelijk starten met een   digitale inloop via beeldbellen.

Concreet houdt dit in, dat wij je de gelegenheid bieden om via beeldbellen met onze vrijwilligers in gesprek te gaan. Deze digitale (individuele) inloop zal plaatsvinden tijdens onze gebruikelijke inlooptijden, dus op vrijdagochtend tussen 9.30 – 11.30 uur. Ook is er een mogelijkheid op maandagavond 15 maart.

De digitale inloop is bedoeld voor een ieder, die in haar of zijn leven te maken heeft met autisme. Ouders, partners, familieleden, mensen die zelf een diagnose hebben, iedereen is van harte welkom.

Indien je gebruik wilt maken van onze digitale inloop, dien je je uiterlijk 2 dagen tevoren aan te melden via de website:https://nva-nb.nl/aic-breda/

Je krijgt van ons een bevestiging dat wij je aanmelding genoteerd hebben, en een dag tevoren sturen wij je de benodigde link toe. Om te beeldbellen heb je een smartphone, een tablet of een laptop/computer met een webcam (camera) nodig. We gebruiken het programma Google Meet.

Indien je hier vragen over 
hebt kun je ons altijd mailen op:
aic-breda@nva-nb.nl

Nog even alle data op een rijtje:
vr 26-feb 9.30-11.30
vr 5-mrt 9.30-11.30
vr 12-mrt 9.30-11.30
ma 15-mrt 19.30-21.30
vr 19-mrt 9.30-11.30
vr 26-mrt 9.30-11.30 

Klik hier om aan te melden >
 
 
 Nar syposium 27 maart 2021
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding Op zaterdag 27 maart – de eerste dag van de NVA Autismeweek 2021 – vindt het online NAR-symposium 2021 plaats met als thema ‘bewegen’. Dit symposium is een initiatief van het Nederlands Autisme Register (NAR) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het wordt mede mogelijk gemaakt door het Autisme Fonds. Tijdstip: van 13.00 tot 16.00 uur.

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

Erik Scherder
Eén van de sprekers van het NAR-symposium is VU-hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, onder meer bekend van de populaire Ommetjes-app. Hij weet alles van de gezondheidsaspecten van beweging en kan hier op een leuke en toegankelijke manier over vertellen. Uiteraard zal Scherder tijdens het symposium ook ingaan op de invloed van bewegen voor mensen met autisme.

Daarnaast zal een aantal NAR-onderzoekers vertellen over hun lopende studies. Deze onderzoeken hebben allemaal als doel om de levens van mensen met autisme te verbeteren. In dit symposium gaan we dus lekker de diepte in!

Programma
Het NAR-symposium 2021 zal worden geopend door Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU. Dit is het programma:

Erik Scherder vertelt over de gezondheidseffecten van bewegen, ook voor mensen met autisme;
NAR-onderzoeker Anke Scheeren vertelt over haar recente onderzoek naar kinderen met autisme en sport;
NAR-onderzoeker Sander Begeer vertelt over de diagnostiek van autisme – onder meer over de rol hierbij van de motoriek;
NAR-onderzoeker Tinca Polderman vertelt over haar onderzoek naar de invloed van genen en omgevingsfactoren op het verloop van autisme
Let op: de exacte volgorde van de sprekers staat op dit moment nog niet vast. Hou in het definitieve programma de exacte begintijden in de gaten. Je kunt het namelijk niet terugkijken, net als bij een fysiek symposium!

Kaarten kopen
Als NVA-lid krijg je maar liefst 70 procent korting. Zij ontvangen per mail een kortingscode en betalen dan geen 25 euro, maar slechts € 7,50. LET OP: Nadat je op ‘Tickets’ hebt geklikt, kom je in een nieuw scherm. Linksboven staat in blauwe lettertjes ‘Promotiecode invoeren’. Als je daarop klikt, kun je de code invoeren en ontvang je de korting. Kaarten zijn tot en met woensdag 24 maart 17.00 uur verkrijgbaar!
Koop hier uw kaarten >
 
 
LOTGENOTENCONTACT AVOND AIC TILBURG
  Op woensdagavond 3 maart houden wij voor het      eerst onze online avond lotgenotencontact.
  Bij voldoende aanmeldingen zijn er 2 groepen;
  Groep 1 van 19.00 - 20.00 uur
  Groep 2 van 20.15 - 21.15 uur.
  In elke groep kunnen 6 mensen deelnemen.

Het lotgenotencontact gaat via Google Meet.
Alle deelnemers krijgen tijdig een mail met de link doorgestuurd waarmee ingelogd kan worden.

In deze mail vindt u ook een aantal afspraken om het lotgenotencontact ordelijk te laten verlopen.
Locatie: online
Inloggen kan vanaf 10 minuten voor aanvang lotgenotencontact
Klik hier om aan te melden >
 
 
 in kaatjes keuken recept van de maand
 


Ken je In Kaatjes Keuken van Karen den Dekker? Sinds 2006 geef ik kookles aan kinderen met (en zonder) autisme in mijn keuken in Geldrop. Het is voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Er is plek voor maximaal vier kinderen per keer. Ik leer kinderen koken en ik gebruik koken als middel tot ontwikkeling. Aan hun manieren van koken zie ik bij kinderen welke problemen en uitdagingen ze ervaren door hun autisme. Ik kijk vooral naar taal, planning, motoriek en sociale ontwikkeling.

Er is geen vaste manier om te leren koken bij mij. Ik geef kinderen die recepten waardoor ze zich kunnen ontwikkelen. De recepten en de kookles zijn duidelijk en er wordt gevisualiseerd. Daarnaast kun je het zien als een fijne manier van vrijetijdsbesteding en een goede basis om te leren koken. Dat ook.
Op zaterdagmiddag is er nog plek in de kookgroep voor jonge mensen van 6 tot 18 jaar. Neem contact op met inkaatjeskeuken@onsmail.nl of bel/app naar 06-14623233, als je een vraag hebt of je wil een kookles afspreken.

Meer recepten van Kaatje vind je in “Autisme & Koken. Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren” (2011) en in “O jee. Ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme” (2017). Of kijk eens op www.inkaatjeskeuken.nl
 
Ben je ouder dan 18 jaar en wil je leren koken? Dan kun je één op één van mij leren koken. Je gaat dat leren wat jij nodig hebt. Meestal kom ik naar jou toe maar je kunt ook bij mij leren koken. Ik heb uiteraard een grote keuken met goede planken, messen, snijplanken en fijne raspen. En je krijgt alle ruimte. Ik ontwikkel en test mijn eigen recepten. Ook wanneer je een dieet volgt of een allergie hebt. Tot ziens?!

Recept van de maand: Pizza

Pizza is lekker en kun je zelf gemakkelijk maken. Je kunt er voor kiezen om lekker fruit op je pizza te doen, of je kunt er ook voor kiezen om er iets anders op te doen.

 
Boodschappenlijstje:

500 gram bloem
1/4 theelepel gedroogde gist
3 dl water
beleg naar keuze zoals kaas

Recept van de maand >
 
 
BEGELEIDING VOOR VADERS MET AUTISME & PARNTERS
KOM WEER TOT RUST TE MIDDEN VAN JE GEZIN
Zolang alles soepel loopt, hoeft autisme geen probleem te zijn. Bij grote veranderingen kan het echter wel een struikelblok vormen. De komst van kinderen blijkt zo’n verandering te zijn. Met kinderen in huis is het vaak veel lastiger om de benodigde rust te vinden, want kinderen staan altijd ‘aan’. Vermoeidheid en stress kunnen ervoor zorgen dat je niet goed meer kunt functioneren, anders reageert dan je zou willen, uit je slof schiet om niets en er meer onbegrip en onenigheid in je relatie is.

Herken je dit:
  • Na de werkdag zou je je even willen afzonderen om bij te komen. Maar je komt thuis in de drukte van het gezin; je kind(eren) en partner willen aandacht, er zijn veel prikkels en er wordt van alles van je verwacht. Het benauwt je, je hebt een vol hoofd en je hebt geen idee hoe je tot rust kunt komen.
  • Het omgaan met je kind(eren) vraagt veel van je. Het is vermoeiend om steeds te bedenken wat ze nodig hebben en hoe je op ze moet reageren. Hoe zorg je dat ze naar je luisteren, hoe houdt je ze bezig. Je kunt amper iets anders doen als ze om je heen zijn.
  • Het contact met je partner is veranderd sinds de komst van jullie kind(eren). Je moet haar tijd altijd delen met je kind(eren) en er is amper tijd samen. Het voelt niet fijn en maakt je ongelukkig.
Het traject ‘Meer rust en plezier thuis’ geeft vaders met autisme praktische handvatten om beter om te gaan met stress, meer rust in het dagelijks leven te brengen en de relatie met partner en kinderen te verbeteren. Hierbij worden ook de inzichten en ervaringen van de partner meegenomen om meer toe te spitsen op jullie situatie en beter resultaat te behalen.

Ervaringen van klanten die je voorgegaan zijn:
- "Ik heb in dit traject voor het eerst het gevoel dat ik iets doe wat zin heeft; ik krijg het stuur weer in handen." 
- "De stappen die ik de afgelopen tijd heb gezet dragen écht bij aan meer rust, en dus ook minder stress."
- "Mijn vrouw zei deze week tegen me dat ze beseft dat ze zich sinds lange tijd weer gelukkig voelt."
Lees hier meer informatie om te bekijken of het iets voor jou is.
Wil je alvast tips hoe je meer liefde kunt inbrengen in jullie relatie? Download hier het gratis E-book ‘Leer Juiste Liefde Geven’: .
 
 
thema-ochtend AIC eindhoven 10 maart 2021
 
 Autisme en corona; wat heeft het je               gebracht?
 



We kunnen er nog steeds niet omheen, het   Covid-19 virus is nog steeds onder ons. 
Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?  Wat heeft je hierbij geholpen? Welke ontdekkingen heb je gedaan als het gaat om de verminderde sociale contacten?

Zo maar wat vragen waar we deze ochtend mee aan de slag gaan.
Om het gesprek op gang te brengen, maken we gebruik van beeldmateriaal.
Meepraten?

Meld je aan.

Corona-maatregelen:
Om de veiligheid te waarborgen, is de maximale groepsgrootte op 5 deelnemers gesteld. Wacht dus niet te lang met opgeven, vol = vol.
Verder zullen we de op dat moment geldende RIVM maatregelen in acht nemen.

Bent u verhinderd of heeft u milde klachten? Stuur dan een e-mail naar coordinatoreindhoven@nva-nb.nl

om anderen de kans te geven om deel te nemen.

Wanneer: Woensdag 10 maart 2021
9.30 - 9.45 ontvangst
9.45 aanvang
11.30 eindtijd

Locatie:
Wijkcentrum de Dommel “Cavalliruimte”
Bennekelstraat 131
5654 DD Eindhoven

Uiterste inschrijfdatum: 9 maart 2021 16:00 uur

Klik hier om aan te melden >
 
 
fietsen voor het autismefonds
Van zaterdag 27 maart t/m zondag 4 april 2021 is de Nederlandse Autismeweek. Tijdens deze week willen we meer aandacht vragen voor autisme in Nederland. Nederlandse vereniging autisme (NVA) streeft naar een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn. En dit jaar kan jij je hiervoor tijdens de Autismeweek op een bijzondere manier inzetten. 

Ben je een fanatieke fietser? Of ken je getrainde fietsers die wel zin hebben in een avontuur? De NVA organiseert in de Autismeweek een sponsorfietstocht van donderdag 1 tot en met zondag 4 april 2021. In vier dagen tijd fietsen de deelnemers van Bergum (Friesland) naar Valkenburg.

Je fietst over Friese slingerdijken, langs Drentse heidevelden, door de bossen in Gelderland, langs kennis-stad Eindhoven, om via de Limburgse heuvels te finishen in Valkenburg.

Onderweg zijn er water- en snack-stops en je bagage wordt vervoerd. Je overnachtingen in hotels zijn geregeld. Elke deelnemer zamelt minimaal 250 euro in voor het Autisme Fonds. De 500km voor autisme is een sportieve uitdaging voor zowel de beginnende als de ervaren fietser!

Is de afstand je te gortig? Je kunt ook kiezen voor een dag etappe. In dat geval wordt een sponsorbijdrage van 25 euro gevraagd.




Klik hier om aan te melden >
 
 
TELEFONISCHE COACHINGSESSIES CADEAU
Heb jij te maken met autisme in je leven en wil je graag meer:
   - Rust en ruimte in je hoofd, minder gepieker, een               betere concentratie.
  - Voldoende energie om de dag door te komen.
  - Goed slapen en uitgerust wakker worden.
  - Meer plezier en voldoening in je werk.
  - Op tijd je grenzen kunnen aangeven.


Ben jij op zoek naar tips om meer rust te ervaren in je leven waarin autisme een rol speelt? Praktische tips, die werken voor JOU? Meld je dan aan voor een gratis telefonische coachingsessie van 30 minuten, waarvan ik er de komende maand 5 weggeef. Je kan je hier aanmelden  Je krijgt minimaal drie tips, die je gegarandeerd gaan helpen om meer rust te ervaren.

Meld je aan voor 10 maart 2021. Stienke de Jager Coaching bij Autisme begeleidt hoogopgeleide mannen en vrouwen met autisme (en hun partners) al wandelend in de natuur. Als wandelcoach helpt zij hen in kleine stappen op weg naar structurele veranderingen. Een leven waarin ze meer rust, meer energie en minder stress ervaren als ze te maken hebben met autisme.
Meer informatie vind hier 
 
Jubilea vrijwilligers Noord-Brabant/Zeeland




Ook in deze roerige tijden vergeten we niet om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich al langere tijd voor onze mooie vereniging belangeloos hebben ingespannen. Deze keer hebben we 2 vrijwilligers die zich al lange tijd zich hebben ingezet voor onze club. Bij ons AIC in Eindhoven lopen sinds 2011 twee vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet voor onze vereniging. Dit hebben we als bestuur natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Jolanda en Wiel, want deze twee vrijwilligers willen we graag even in het zonnetje zetten en nogmaals bedanken voor hun geweldige inzet van de afgelopen 10 jaar. We hopen dat Jolanda en Wiel nog lang bij onze mooie club vrijwilliger blijven.

Wiel heeft de mannenavond mee opgestart wat hij altijd met passie heeft gedaan, en helemaal uit Budel, elke keer weer! Wiel kan goed luisteren en heeft goede feedback! Echt een fijne collega!
Afbeeldingsresultaat voor jubileum 10 jaar vrijwilliger
Jolanda heeft veel inbreng/ervaring vanuit haar werk. Toen we jaren geleden zonder coördinatrice kwamen te zitten heeft zij met veel passie die rol ook jaren op haar genomen, waar wij super blij mee waren dat ze dat heeft gedaan! Ook een super collega!

Nogmaals bedankt voor jullie inzet namens het voltallige bestuur van NVA regio Noord-Brabant/Zeeland. De bloemen en het presentje hebben jullie inmiddels ontvangen.

Dit jaar bestaat het AIC Eindhoven al weer 12,5 jaar. Daarover later meer als het zover is.
 
gleveris probeerprojecten autisme






Programma van het besloten online FringeL Festival in de steigers
 
Helaas kon het FringeL Festival mét publiek op 7 maart 2021 in Oss vanwege Covid-19 niet doorgaan. Intussen hebben zes muzikanten zich aangemeld voor de besloten online versie zónder publiek. Tijdens dit concert kunnen deze trouwe FringeL deelnemers van elkaars optreden genieten en op deze manier met elkaar in contact te blijven.
 
Op het programma staan:
Luuk Verheijden/piano: J.B Cramer - Etude 1&2 (H. von Bülow) en L. Einaudi - Le Onde
Sander Pereboom/piano: J.S. Bach -Inventiones en F. Chopin n.t.b.
Mirjam Schuddebeurs/piano: J. Haydn - Andante uit The Surprise Symphony en
  1. Grieg – Arietta uit Lyrische Stücke für Klavier
Nowel Copelj/piano: nader te bepalen
Christoph & Immanuel van IJzerloo:
C.W. von Gluck: Mélodie uit “Orfeo ed Euridice” (Christoph viool – Immanuel piano)
  1. F. Händel - Menuet (Immanuel piano)
Charlie Chaplin - Smile (Christoph viool – Immanuel piano, Frank zang)
 
Na het optreden is er volop tijd om na te praten en deze online ervaring met elkaar te delen.
 
LIVE versie van het 9e FringeL Festival met als thema ‘Versieringen’ is
gepland op zondag 21 november 2021
 
Noteer alvast in je agenda: 9e editie van het FringeL Festival in Muzelinck Oss!
Het jaarlijkse FringeL Festival is een gezellig, kleinschalig muziek/netwerk event, speciaal voor en door mensen met autisme en belangstellenden. In iedere act zit minimaal 1 persoon met autisme. Er is ook een kleine info markt/expositie. Heb je autisme en wil je - net als andere enthousiaste muzikanten - komen optreden in een echte concertzaal of exposeren? Stuur dan een e-mail naar: info@gleveris.nl.
Meer info vind je op: www.gleveris.nl


 
 
onder een noemer

Afbeeldingsresultaat voor onder een noemer

Een meisje met autisme dat nauwelijks kan praten,  redt een vrouw uit het water. Niet zo maar een vrouw.
Een man met autisme staat terecht voor een ernstig misdrijf. Op zijn proces is hij zo eerlijk dat het zijn verdediging schaadt.
Een vrouw met autisme die haar leven lang van het  ene ontslag in het andere rolde, mag op gesprek in   een bedrijf. Het is een bijzonder gesprek. Ongewoon. Wie is het meest in de war: zij of de bedrijfsmanager?
Een jonge man met autisme houdt op vraag van zijn psycholoog een dagboek bij. Hij krijgt van zijn psycholoog het advies om zijn sociaal netwerk te verbreden en organiseert een buurtfeest. Dat is, op zijn zachtst gezegd, geen groot succes.
Wanneer de carrière van een stand-up comedian in het slop zit, biedt een autismediagnose wellicht de uitkomst.
Een man wiens vrouw hem net verlaten heeft, vraagt zich af: wie moet zich aanpassen in een relatie als één iemand autisme heeft? Kunnen beide partners in een relatie waar autisme speelt, wel zichzelf zijn?


Zes fictieve verhalen over mensen met autisme. Pure fictie, maar de bijzonderheden van de personages zijn wel onttrokken aan de realiteit.
Eind 2019 kreeg Peter Vermeulen van Passwerk, een bedrijf dat mensen met autisme tewerk stelt als software engineer, een Life Time Achievement Award voor zijn 35 jaar inzet voor autisme in Vlaanderen. Naast een oorkonde kreeg Peter ook zijn biografie, geschreven door de Nederlandse auteur Cas Raaijmakers.

Tijdens de momenten waarop Cas Peter interviewde, ontstond het idee om samen een boek te schrijven. Cas had al een vijftal romans op zijn naam. Peter had al 15 boeken over autisme geschreven, maar allemaal wetenschappelijke of informatieve boeken. Om meer begrip te vragen voor autisme in de samenleving zijn dat soort boeken niet meteen het meest krachtige instrument. Mensen willen geen wetenschappelijke, droge en technische informatie. Ze willen verhalen. Verhalen raken mensen meer dan theorie.

De lockdown ten gevolge van de pandemie gaf Peter en Cas de kans om te schrijven. Zes verhalen over zes erg verschillende mensen met autisme. Vrouwen en mannen. Al dan niet met een verstandelijke beperking. Volwassen en kind. Ook de stijl van de verhalen is verschillend: humoristisch, filosofisch, anekdotisch.

Na het lezen van dit boek zal je waarschijnlijk tot de conclusie komen dat ‘autisme’ een containerbegrip is. Je zal ontdekken dat mensen met autisme niet alleen net zo van elkaar verschillen als jij en ik, maar zelfs in dat ene specifieke wat ze verbindt, namelijk de diagnose autisme, ver van elkaar af kunnen staan.
Onder één noemer is in de eerste plaats vooral een gewone verhalenbundel, die zich op een breed publiek richt en tot doel heeft de willekeurige lezer te vermaken en te beroeren. In de appendix achteraan het boek geeft Peter Vermeulen toelichting bij de personages en hun autisme. Hij legt verbanden met actuele discussies en tendensen in autisme.

De opbrengst van het boek gaat naar fonds ‘ICT community for ASD’, een fonds dat als doel heeft de leef-, woon- en werkomstandigheden van mensen met autisme te verbeteren en de de-stigmatisering rond autisme te bevorderen. (www.ictforasd.be).
 
 
 AUTISME VRIENDELIJKHEIDSPRIJS 2021

 Ken je een individu of organisatie die volgens jou de NVA Autismevriendelijkheidsprijs 2021 verdient? Stuur dan uiterlijk 12 maart 2021 een mail met jouw nominatie: info@autismeweek.nl


De NVA Autismevriendelijkheidsprijzen worden jaarlijks tijdens de Autismeweek uitgereikt aan personen of organisaties die zich op bijzondere wijze inzetten voor mensen met autisme. De inzendingen worden beoordeeld op de persoonlijke toelichting die door jou op de nominatie wordt gegeven, bijvoorbeeld door middel van anekdotes of persoonlijke voorbeelden.

Vermeld svp bij jouw nominatie de categorie die van toepassing is. Dit jaar kennen we vijf categorieën waarin we Autismevriendelijkheidsprijzen toekennen:

1. De Autismevriendelijkheidsprijs voor een Individueel Persoon die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor mensen met autisme.

2. De Autismevriendelijkheidsprijs voor de meest Autismevriendelijke Organisatie die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor mensen met autisme.

3. De Autismevriendelijkheidsprijs voor Leerkracht van het jaar op het gebied van autisme. Welke leerkracht was het meest vindingrijk, heeft zijn best gedaan om toch kinderen te benaderen in deze lastige coronatijd.

4. De Autismevriendelijkheidsprijs voor de beste Thuisleerkracht (dus een vader of moeder, broer of zus, etc), die thuisonderwijs heeft gegeven.

5. De Autismevriendelijkheidsprijs naar de Gemeente die het ‘t beste probeert te doen wat betreft een inclusieve samenleving
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler