Nieuwsbrief van de NVA regio Noord-Brabant / Zeeland
  Lees online  |  Afmelden
NVA
NVA
Beste lezer,
We leven nog steeds in een vreemde wereld. Nadat we weer in een tijdelijke Lock down zijn gegaan hebben we nu gelukkig weer de mogelijkheid om activiteiten te organiseren. Hier leest u meer over in deze nieuwsbrief.

Het is u wellicht ook opgevallen, we hebben een nieuw logo. Doordat recentelijk de regio’s Noord-Brabant en Zeeland zijn samen gevoegd tot een regio is er ook een nieuw logo gemaakt voor onze regio. Dit logo zal de oude logo’s van Noord-Brabant en Zeeland gaan vervangen.

We zijn als redactie van de nieuwsbrief opzoek naar input uit de regio Zeeland. Doordat we nu een regio zijn geworden, willen we een goede balans vinden in het aanbod in de nieuwsbrief van beide regio’s. Dus als u leuke tips heeft uit Zeeland, die autisme gerelateerd zijn, dan houden wij ons erg aanbevolen. Meer informatie over het plaatsen in de nieuwsbrief, of het aanleveren van informatie voor de nieuwsbrief, kunt u sturen naar nieuwsbrief@nva-nb.nl. We zien het graag tegemoet.

U bent gewend dat de nieuwsbrief elke maand rond de 25e in uw digitale brievenbus valt. Volgende maand is de 25e van de maand eerste kerstdag, en wordt er geen nieuwsbrief verstuurd. We zijn nu aan het kijken wanneer we de nieuwsbrief gaan versturen, het kan zijn dat deze of een paar dagen eerder of een paar dagen later in uw digitale brievenbus valt.

Namens alle vrijwilligers van NVA Noord-Brabant / Zeeland wens ik u weer veel lees plezier.

Met vriendelijke groet,

Richard de Witte
Secretaris NVA Noord-Brabant / Zeeland
 
lees meer >
Evenementen AIC's
Gelukkig gaan diverse van onze AIC's weer van start nadat we noodgedwongen hebben moeten sluiten. Helaas hebben we wel beperkingen met het toelaten van bezoekers. Dit is per locatie verschillend, daar hebben wij ook geen enkele invloed op, we zijn al lang gelukkig dat onze AIC’s u weer mogen ontvangen. Dit is ook een van de redenen dat we voorlopig in de nieuwsbrief nog geen aankondigingen maken van evenementen die georganiseerd worden door onze AIC’s.

Voor het recente aanbod van onze AIC’s kunt u kijken op onze website www.nva-nb.nl. Hier staat het actuele aanbod van de AIC’s.
Onze AIC's zijn op dit moment druk bezig met het programma te maken voor het volgend jaar. Dit zal binnenkort op de website verschijnen.

Aanmeldsysteem
Recentelijk hebben we een nieuw aanmeldsysteem aan onze website gekoppeld, voor het aanmelden verandert er niets, u kunt nu wel zien hoeveel tickets er totaal beschikbaar zijn per evenement, en hoeveel er nog beschikbaar zijn op het moment van aanmelden.

Reservelijst.
Nieuw is een reservelijst. Doordat we helaas niet iedereen kunnen toelaten bij een evenement, is er een reservelijst. Hierop kunt u zich aanmelden als er onverhoopt geen tickets meer beschikbaar zijn. Mocht er een van de bezoekers die zich had opgegeven zich afmelden, dan ontvangt de eerste op de reservelijst een mail, dat er een plaats is vrij gekomen. U heeft dan de mogelijkheid om alsnog deel te nemen. Het kan ook zo zijn dat er niemand afmeldt, dan is er helaas geen plaats voor mensen op de reservelijst. Hier ontvangt u dan ook een mail.

Ondanks alle beperkingen die er momenteel nog zijn, hopen we toch dat we in de komende maanden u te mogen blijven ontvangen en dat we steeds meer personen mogen verwelkomen bij een evenement. Wij zullen per evenement bekijken hoeveel tickets er beschikbaar zijn en deze aanpassen als dit nodig is.
 
 
informatie punt wajong
Nieuw: Informatiepunt Wajong | embnederland
De Wajong gaat veranderen. Om mensen goed te informeren over de veranderingen, heeft Ieder(in) vanaf 1 oktober het Informatiepunt Wajong geopend.
 
Heb je vragen over wat de veranderingen voor jou gaan betekenen? Neem gerust contact op met het Informatiepunt Wajong. De medewerkers van het nieuwe informatiepunt zitten voor je klaar om je verder op weg te helpen. Contact opnemen kan per telefoon of via e-mail.
 
Telefoon: 085 – 400 70 22
E-mail: wajong@iederin.nl

Het Informatiepunt Wajong is telefonisch bereikbaar op:

Maandag          10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
Dinsdag           10.00 – 12.00 uur en 14.00 -16.00 uur
Woensdag        14.00 – 16.00 uur
Donderdag       10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
Vrijdag             10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
 
Platform VG regio Midden en West Brabant is lid van Ieder(in). Ieder(in) voert het Informatiepunt Wajong uit in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken.

Overstappen naar de Wajong 2010?
 
Met ingang van 1 januari 2021 gaat de Wajong veranderen. In de politiek wordt deze verandering ‘de vereenvoudiging van de Wajong’ genoemd. De veranderingen gaan in op 1 januari 2021. Voordat de veranderingen in gaan, kunnen mensen nog overstappen van de oude Wajong naar de Wajong 2010. Hoe zit dat precies? En waarom zou je die overstap maken?
 
Waarom overstappen?
Er zijn op dit moment drie verschillende Wajong-regelingen: de Wajong-regeling van voor 2010 (oude Wajong) en de Wajong-regeling van 2010 en de Wajong vanaf 2015. Voor sommige mensen die een uitkering krijgen op basis van de regeling van voor 2010, kan het financieel gunstig zijn om over te stappen naar de Wajong 2010. Het kan leiden tot een aanvulling op je loon uit de Wajong tot het wettelijk minimumloon per maand. En dat kan soms netto per maand flink meer opleveren.
 
Let op! Dat overstappen naar de Wajong-regeling 2010 kan nog tot 30 november.
 
lees hier verder >
 
 
vrijwilligers gezocht regio zeeland
De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is dé vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten – in alle levensfasen en op alle levensterreinen. De regio Zeeland is recentelijk na 1,5 jaar ondersteund te zijn door het regiobestuur van NVA Noord-Brabant, samengevoegd met de regio Noord-Brabant tot de nieuwe NVA regio NVA Noord-Brabant/Zeeland.

Voor de regio Zeeland, hebben we dringend behoefte aan nieuwe, energieke vrijwilligers. Wij willen namelijk onze activiteiten voor mensen met autisme en hun netwerk behouden en waar mogelijk uitbreiden.
Er worden met enige regelmaat bijeenkomsten georganiseerd. Denk hierbij aan lotgenoten contacten en thema-avonden. Daarnaast willen we de naamsbekendheid vergroten in de regio Zeeland. Daarbij zijn we hard opzoek naar nieuwe vrijwilligers die ons daarbij gaan ondersteunen. Er zijn taken genoeg.


Daarnaast willen we ook nog graag onze activiteiten uitbreiden, onze PR en social media uitbreiden en nieuwe initiatieven ontwikkelen. Helaas ontbreekt het ons aan voldoende vrijwilligers om onze activiteiten te behouden en nieuwe te ontwikkelen en zo komen wij bij u terecht!


Heeft u, uw partner, uw kind, of een van uw ouders bijvoorbeeld autisme en wilt u uw ervaringen graag delen met anderen, dan is vrijwilliger in de regio Zeeland wellicht iets voor u! Er zijn diverse mogelijkheden om als vrijwilliger te helpen bij de regio, dus heeft u belangstelling, laat het ons weten via een bericht. De regio Noord-Brabant/Zeeland is te bereiken via het volgende mailadres:
secretaris@nva-nb.nl


Wij zoeken ervaringsdeskundigen die al lid zijn, of willen worden van de NVA. (Nederlandse Vereniging voor Autisme). Wij bieden ondersteuning door middel van cursussen. U krijgt natuurlijk reiskostenvergoeding en u komt in een enthousiast team met mede-vrijwilligers terecht om mee samen te werken.


Wat bieden wij u:
· Het werken met een enthousiast team
· Deskundigheidsbevordering middels cursussen
· Ondersteuning vanuit het regionaal bestuur
· Reiskostenvergoeding tegen de normaal geldende tarieven, €0,19 per km,
of volgens de tarieven van openbaar vervoer


Horen wij van u?
Wilt u meer informatie over de NVA regio Noord-Brabant/Zeeland, kijk dan op onze website: www.nva-nb.nl
 of volg ons op de diverse social media kanalen zoals Linkedin, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.


Het betreft vrijwilligerswerk waar geen vergoeding tegenover staat
 
Klik hier om de flyer te downloaden >
 
 
autisme: spelenderwijs zelf ervaren hoe dat is
 Voor de buitenwereld is het vaak moeilijk om   zich te verplaatsen in iemand die autisme heeft.   Wil je zélf ervaren hoe het is om autisme te   hebben? Magazijn076 in Breda organiseert   iedere maand zowel een Autisme   Belevingscircuit voor volwassenen als het ABC   Jeugd.
 ‘Deze ervaring haal je niet uit boeken’
“Je kunt er nog zoveel over lezen, maar als je het zelf ervaart, snap je het veel beter,” zegt Sandra Smits. Zij heeft het Autisme Belevingscircuit gevolgd. Sandra: “Ik merkte vroeger wel dat mijn broer sociaal wat minder vaardig was. Hij leefde echt in zijn eigen wereld, had ook moeite met plannen, dingen afmaken, organiseren. Dus toen de diagnose Asperger kwam, vond ik dat geen verrassing.” Ze heeft er veel over gelezen.
Ook in haar werk als docent op een hogeschool heeft zij regelmatig te maken met studenten die autisme hebben. Sandra: “Door het Autisme Belevingscircuit ervaar je zelf hoe het is, dat haal je niet uit boeken. Deze ervaring blijft je bij, je krijgt een kijkje in iemand zijn brein. Je krijgt allerlei opdrachten, waarbij je al je zintuigen gebruikt. We hadden veel plezier met de groep deelnemers en wisselden onze ervaringen uit. Het was een leuke ochtend, echt een aanrader. Eén van de trainers heeft zelf ook autisme en vertelde over haar eigen jeugdervaringen, dat heeft echt meerwaarde.”
 
Aanmelden
Het Autisme Belevingscircuit en het ABC Jeugd worden iedere maand (coronaproof) gehouden in Magazijn076, Nassausingel 26 in Breda. Kosten: 35 euro voor ABC Jeugd, 45 euro voor volwassenen.
 
Autisme Belevingscircuit:
zaterdag 12 december, 09.30-12.30 uur
woensdag 6 januari, 09.00-12.00 uur
zaterdag 16 januari, 09.30-12.30 uur

 
ABC Jeugd (8-12 jaar):
woensdag 9 december, 15.00-17.00 uur
woensdag 13 januari, 15.00-17.00 uur

 
ABC Jeugd (12-16 jaar):
woensdag 16 december, 15.00-17.00 uur
woensdag 27 januari, 15.00-17.00 uur

 
Voor aanmelden of vragen:
mail: info@magazijn076.nl 
telefoon: 06-13320892
website: https://www.magazijn076.nl/workshops/
 
lees hier verder >
 
 
nva forum
 Vind ji j het spannend om nieuwe mensen te   ontmoeten? Maar heb je wél behoefte aan   contact? Ga dan eens naar het NVA-Forum,   een nieuwe manier om ervaringen met   elkaar te delen. Hier ontmoet je mensen die   precies weten waar je het over hebt. Of je   nou zelf autisme hebt, of een partner, kind   of broer/zus met autisme hebt.

Zit je al weken in je eentje thuis? Dan vind je in het forum nieuwe vrienden! Zij hebben misschien dezelfde vragen en onzekerheden als jij. En er is altijd wel iemand die tips heeft hoe je hiermee om kunt gaan.
 
Gespreksgroepen
Hoe is het om op te groeien bij een ouder met autisme? Of draaide alles vroeger thuis om je broer of zus met autisme? Kreeg jij pas laat de diagnose? Ben je een jongere met autisme? Voor iedereen is er een eigen gespreksgroep in het forum. Daarnaast vind je fora die zijn ingedeeld op thema. Zo is er een forum met tips en ervaringsverhalen (Wat helpt/hielp jou?).

Veilige omgeving
Het NVA-forum is een veilige omgeving, alleen toegankelijk voor leden. Je bepaalt zelf wat mensen van je zien. Bij Profiel kun je alles zelf aanpassen. Je kunt zelf kiezen welke naam er zichtbaar is in het forum (je eigen naam of een nickname).
 
Ga naar forum.autisme.nl en meld je aan! Bekijk je het forum op je telefoon? Dan kun je hem opslaan op je beginscherm. Zo komt het logo tussen je apps te staan en kun je er snel naar toe. We zien je graag terug bij het NVA-Forum!

In de button hieronder zie je ook nog een you-tube filmpje over het forum

 
You tube film forum >
 
in kaatjes keuken


Ken je In Kaatjes Keuken van Karen den Dekker? Sinds 2006 geef ik kookles aan kinderen met (en zonder) autisme in mijn keuken in Geldrop. Het is voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Er is plek voor maximaal vier kinderen per keer. Ik leer kinderen koken en ik gebruik koken als middel tot ontwikkeling. Aan hun manieren van koken zie ik bij kinderen welke problemen en uitdagingen ze ervaren door hun autisme. Ik kijk vooral naar taal, planning, motoriek en sociale ontwikkeling.

Er is geen vaste manier om te leren koken bij mij. Ik geef kinderen die recepten waardoor ze zich kunnen ontwikkelen. De recepten en de kookles zijn duidelijk en er wordt gevisualiseerd. Daarnaast kun je het zien als een fijne manier van vrijetijdsbesteding en een goede basis om te leren koken. Dat ook.
Op zaterdagmorgen is er nog plek in de kookgroep voor jonge mensen van 6 tot 18 jaar. Neem contact op met inkaatjeskeuken@onsmail.nl of bel/app naar 06-14623233, als je een vraag hebt of je wil een kookles afspreken.

Meer recepten van Kaatje vind je in “Autisme & Koken. Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren” (2011) en in “O jee. Ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme” (2017). Of kijk eens op www.inkaatjeskeuken.nl
 
Ben je ouder dan 18 jaar en wil je leren koken? Dan kun je één op één van mij leren koken. Je gaat dat leren wat jij nodig hebt. Meestal kom ik naar jou toe maar je kunt ook bij mij leren koken. Ik heb uiteraard een grote keuken met goede planken, messen, snijplanken en fijne raspen. En je krijgt alle ruimte. Ik ontwikkel en test mijn eigen recepten. Ook wanneer je een dieet volgt of een allergie hebt. Tot ziens?!

Recept van de maand: Speculaas

    Ingrediënten
    300 gram bloem
    175 gram boter
    150 gram lichtbruine basterdsuiker
    4 eetlepels speculaaskruiden
    0,5 theelepel zout
    2 à 3 eetlepels koud water
                               25 gram ongezouten amandelen
 
Recept van de maand >
 
autisme krachtdag voor vrouwen - minder stress bij autisme
Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen, die net als jij (kenmerken van) autisme hebben? Heb jij te maken met dagelijkse stress, waar je soms geen raad mee weet? Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 6 januari 2021 in Oisterwijk wellicht iets voor jou!

Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor vrouwen met (kenmerken van) autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere vrouwen met autisme op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in jouw stress en hoe je stress signalen en stressoorzaken kan herkennen. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.
Voor informatie en aanmelding, zie hier
NB: Hotel Boschoord heeft ivm Covid-19 diverse maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers te garanderen. De Autisme Krachtdag wordt gegeven volgens de Corona richtlijnen en aanbevelingen van de overheid.

AutismeKracht organiseert sinds 2018 Autisme Krachtdagen voor vrouwen met autisme en voor mensen, die een partner hebben met autisme. 
 
AutismeKracht is gestart als initiatief van Sylvia van Casteren (Unica Coaching) en Stienke de Jager (Coaching bij Autisme). Vanaf januari 2021 zal Stienke de Jager de Autisme Krachtdagen gaan begeleiden en daarbij regelmatig de samenwerking aangaan met collega coaches. Stienke is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach. 
 
voorstellen bestuur Noord-Brabant / Zeeland
Zoals u weet zijn recentelijk de regio’s Noord-Brabant en Zeeland samengevoegd tot een nieuwe regio, de regio Noord-Brabant/ Zeeland. Het dagelijks bestuur van de regio Noord-Brabant heeft ongeveer 1,5 jaar de vrijwilligers van de regio Zeeland ondersteund totdat deze twee regio’s werden samen gevoegd.

Daarom willen wij ons als dagelijks bestuur van de nieuwe regio graag aan u voorstellen. Alle bestuursleden zijn ook vrijwilliger en krijgen hier geen enkele vergoeding voor. We hebben alleen een andere taak als vrijwilliger binnen de regio NVA Noord-Brabant / Zeeland.

Meer informatie vindt u op onze website www.nva-nb.nl 

Els Brommet – Voorzitter

Els is sinds 2013 voorzitter van de regio NVA Noord-Brabant.
Als leerkracht heb ik in het reguliere basisonderwijs gewerkt en na het behalen van de master autismespecialist als zorgcoördinator en IB-er.

De taken van Els bestaan o.a. uit:
- Leiden van de algemene vergadering en de vergadering van het bestuur.
- Leiden van het bestuur (initiatieven nemen, coördineren en doen van uitvoeren van bestuurswerkzaamheden).
- Vertegenwoordiging van de organisatie van binnen naar buiten.

Els is te bereiken via mail: elsbrommet@nva-nb.nl

 
Ron Wilting –  Vice voorzitter / Penningmeester

Ron is getrouwd en heeft 3 zonen, alle drie gediagnosticeerd met autisme. Dat was de reden om lid te worden van de NVA. Omdat ik meer wilde betekenen en “dichter bij het vuur” wilde zitten, ben ik in 2007 als penningmeester van de NVA Noord Brabant aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik als vice voorzitter ook de rechterhand van onze voorzitter.

De taken van Ron bestaan o.a. uit:
- Bijhouden van de kas en beheren van bankrekeningen.
- Doen en ontvangen van betalingen.
- Maken van financiële jaarverslagen van AIC’s en regiobestuur.
- Bewaken van plannen van het bestuur aan de hand van een begroting.
- Tevens vice voorzitter, ter vervanging van voorzitter bij tijden van afwezigheid.

Ron is te bereiken via mail: ronwilting@nva-nb.nl

Richard de Witte – Secretaris

Richard is getrouwd, 2 kinderen waarvan de oudste is gediagnostiseerd met autisme. In maart 2016 ben ik aan de slag gegaan als regiosecretaris van de regio NVA Noord-Brabant.

De taken van Richard bestaan o.a. uit:
- Bijhouden van de ledenlijst.
- Bijhouden van een actuele vrijwilligerslijst.
- Maken en verspreiden van de regionale nieuwsbrief.
- Bijhouden van Social Media kanalen van de regio.
- Beantwoorden van binnengekomen mail.

Richard is te bereiken via de volgende mail adressen: secretaris@nva-nb.nl of richarddewitte@nva-nb.nl
 
autisme steunpunt zuid-oost brabant
Autisme of een vermoeden van autisme bij het jonge kindOp 14 december geven we een lezing gericht op het jonge kind met autisme: groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs. In deze lezing wordt uitleg gegeven over autisme bij het jonge kind. Hierbij komen o.a. de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen met en zonder autisme aan bod. Er wordt uitleg gegeven over het tot stand komen van een diagnose.

Er worden adviezen gegeven voor het handelen in de klas: wat kan je doen met een leerling (met een vermoeden van) autisme in jouw klas? Er worden praktische tips gegeven, gericht op het bevorderen van de communicatie, spel en leren leren.

De lezing staat gepland op:

  • Maandagavond 14 december 19:30 – 21:00
Inschrijven kan via deze link
 
De feestdagen kunnen een lastige periode zijn voor kinderen met autisme. Kijk voor tips over de feestdagen op de site van de NVA. In onze Kennisbank kun je een filmpje zien van leraar24 over ‘Spannende (feest)dagen en autisme’.
 
Na de Kerstvakantie, op 19 januari 2020 vindt het autismebelevingscircuit plaats. Inschrijven kan via de link.
  
Graag tot ziens!
Medewerkers Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant
www.autismesteunpunt.nl
info@autismesteunpunt.nl
088 – 2140102
 
Meld je op onze homepage aan voor onze digitale nieuwsbrief!
 
GROEPSTRAINING “LAAT STRESS GEEN BURN-OUT WORDEN” START WEER IN JANUARI 2021
In januari 2021 start de volgende groepstraining “Laat stress geen burn-out worden” voor mensen met (kenmerken van) autisme. Deze training vindt plaats in Bergeijk (regio Eindhoven). In deze training krijg je de sleutels in handen om een burn-out te voorkomen en de juiste stappen te zetten naar meer rust in je leven. 

Aan het eind van de training weet je alles wat voor jou belangrijk is om stress hanteerbaar te houden. Een eigen handleiding naar meer rust, waar je altijd op terug kunt vallen. Je leert vaardigheden waar je voor de rest van je leven wat aan hebt. Zo hoeft stress nooit meer een burn-out te worden!

O
PBOUW VAN DE TRAINING
  • De training bestaat uit 9 dagdelen, verdeeld over een half jaar.
  • In een kleine groep gelijkgestemden (maximaal 6 deelnemers) werk je aan je eigen doelen.
  • Ervaringen en tips uitwisselen, met elkaar meedenken.
  • Successen delen, stimulans om in actie te komen.
  • Uitproberen en toepassen wat jou helpt naar een fijner leven, werk en relaties.
 

VOORJAARSTRAINING 2021: ER ZIJN NOG EEN AANTAL PLAATSEN VRIJ

Data: 13 en 27 januari, 10 februari, 3 en 17 maart, 7 en 21 april, 19 mei en 2 juni (woensdagmiddag)
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Meer informatie en aanmelden:Klik hier
Deze training wordt gegeven door Stienke de Jager Coaching bij Autisme en volgens de Corona richtlijnen en aanbevelingen van de overheid. Stienke de Jager is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach. Ze coacht hoogopgeleide mannen en vrouwen in de regio Eindhoven met (kenmerken van) autisme naar een leven met meer rust en minder stress in hun werk en in hun relatie. Lees verder over Stienke de Jager op deze pagina 
 
gleveris probeerprojecten


Ben jij de getalenteerde grafische ontwerper die Maritha gaat helpen?

Emozione 5 is één uit een serie indrukwekkende kunstwerken van Maritha. Zij exposeerde al eens bij de Art Brut Biënnale in Hengelo, tijdens het FringeL Festival in Oss en in de Outsider Art Galerie in de Hermitage in Amsterdam. Maritha wil graag aan de hand van haar kunstwerken een multimedia film maken over autisme.

De kunstwerken, de muziek en het script zijn al (bijna) klaar. Nu nog iemand die haar kan helpen bij het in beweging brengen van haar schilder/mozaïek werken.

Ben jij de handige, creatieve grafisch ontwerper die Maritha gaat helpen? Of ken je iemand die dat zou kunnen of wil je meer informatie? Stuur dan s.v.p. een e-mail naar:www.gleveris.nl


 
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler