Alles over autisme & burn-out
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
Nieuwsbrief 8 september 2020
Niets helpt zo goed om het vakantiegevoel vast te houden als het plannen van leuke dagjes uit. Wat dacht je van dierenpark Zie-Zoo, waar onder meer jonge boshondjes, beertjes en een panter zijn te bewonderen? Of een prikkelarm dagje Duinrell?
Zelf geven we na de vakantie weer vol gas! Zo zat NVA-directeur Karol Henke bij Reporter Radio, waar hij onthulde dat de Gezondheidsraad heeft toegegeven dat er geen bewijs is dat autisme de rijvaardigheid beïnvloedt. D66 gaat er deze week vragen over stellen. Verder zijn we druk met de oprichting van de Expertgroep Autisme & Onderwijs, die zich zal inzetten om onderwijs aan leerlingen met autisme te verbeteren.
En we zijn bezig met een digitaal dagje uit op 30 oktober, maar daarover volgende keer meer. 

Veel leesplezier!
 
'Geen reden om te keuren'
NVA-directeur Karol Henke was zondag te gast bij Reporter Radio. Daarin vertelde hij dat de Gezondheidsraad heeft erkend dat er geen bewijs is om dat autisme de rijvaardigheid beïnvloedt.
Lees meer >
 
 
 
We zoeken bestuursleden
Heb jij bestuurlijke ervaring in de sector zorg en welzijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees meer >
 
Heeft je kind autisme?
Het NAR verzamelt gegevens over de levens van mensen met autisme. Waardevol voor onderzoek en beleid! Maar om representatief te blijven zijn meer ouders nodig die eens per jaar meedoen aan onderzoek. Doe je mee?
Lees meer >
 
 
 
Auti-Doe-Dag in Zie-Zoo
In dierenpark Zie-Zoo vind je bijzondere dieren. En Zie-Zoo wordt gerund door mensen met autisme. Op 19 september is er een Auti-Doe-Dag. Kom je ook?
Lees meer >
 
 
Alles over Autisme & burn-out
Een burn-out komt vaak voor bij mensen met autisme. Sterker nog, velen ontdekken dan pas dat ze autisme hebben. Hoe komt het er wat doe je eraan?
Lees meer >
 
 
Onderwijslobby versterken
In de Expertgroep Autisme & Onderwijs zitten onderwijs professionals die affiniteit hebben met autisme. Doel is om het onderwijs aan leerlingen met autisme te verbeteren.
Lees meer >
 
Donderdag 10 september is het Suïcide Preventie Dag. Mensen met autisme zijn extra kwetsbaar voor zelfmoordgedachten. Hoe dat komt, en wat je eraan kunt doen, lees je in onze factsheet Suïcidaliteit en Autisme, die we samen met 113 ontwikkelden.
Lees meer >
 
ADVERTENTIE
 
Auti-Doe-Dag in Duinrell
Duinrell biedt meer dan 40 (doe)attracties voor de hele familie. Op zaterdag 10 oktober is het park prikkelarm. Kom je ook?
Lees meer >
 
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl