Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme Regio Noord-Brabant
  Lees online  |  Afmelden
NVA
NVA
NVA
Beste lezer,

Voor u ziet u weer de nieuwe nieuwsbrief van onze regio Noord-Brabant. De vakantie zit er weer op en we zijn als regio samen met onze AIC’s gaan kijken wat de mogelijkheden waren om na de verplichte sluiting weer terug te starten. Gelukkig hebben de meeste van onze AIC’s mogelijkheden gevonden om weer in beperkte vorm weer op te starten. Echter zitten er wel diverse beperkingen aan. Doordat wij als NVA Noord-Brabant de 1,5 meter regeling en andere RIVM-maatregelen in acht nemen zijn de plaatsen voor de deelnemers aan de diverse evenementen maar beperkt. Dit is een keuze die bewust is gemaakt. We willen graag terug opstarten, maar dan houdt het helaas wel in dat we niet iedereen toe kunnen laten. We vragen dan ook hiervoor uw begrip.

Dit is ook een van de redenen dat u in deze nieuwsbrief niet alle aankondigingen zult vinden van de te houden evenementen zoals u van ons gewend bent. Voor een overzicht van al onze evenementen verwijzen wij u graag naar onze website www.nva-nb.nl daar vindt u een compleet overzicht welke evenementen onze AIC’s aanbieden en kunt u zich hier ook voor aanmelden. Verdere informatie over welke maatregelen zijn getroffen vindt u verder in deze nieuwsbrief.

Ondanks deze roerige tijd hebben we voor u toch weer een interessante nieuwsbrief weten te maken. Op 19 september is er een Auti-Doe-Dag bij ZieZoo in Volkel. Diverse van onze vrijwilligers zijn daar ook bij aanwezig en we hopen u daar ook te mogen begroeten.

Namens het bestuur van NVA Noord-Brabant wil ik u weer veel leesplezier wensen en tot de volgende maand bij de nieuwe versie van onze nieuwsbrief.
 
Richard de Witte
Secretaris NVA Noord-Brabant
 
 
lees meer >
coronamaatregelen aic's nva noord-brabant
Zozijn Samen Thuis: het coronavirus, wat is dat eigenlijk? - Zozijn Gelukkig mogen we weer gaan starten met het organiseren van evenementen in onze regio. Echter hebben we wel een aantal maatregelen moeten nemen om alles in goede banen te leiden en uw en de veiligheid van onze vrijwilligers te garanderen. Een van de maatregelen is dat we maar een beperkt aantal deelnemers per evenement toe zullen laten. Het aanmelden is verplicht voor elk evenement, mocht het aantal bezoekers bereikt zijn, dan komen de volgende bezoekers op een wacht lijst te staan. Deze zullen hierover geïnformeerd worden.

Hieronder zullen we de belangrijkste regels weergeven:
  • Beperkt aantal bezoekers per evenement
  • Verplichte aanmelding, ook voor de inloop momenten
  • Mocht u zich aan hebben gemeld voor een evenement, en u kunt onverhoopt niet, laat het dan zo snel mogelijk weten aan het organiserende AIC, dan kunnen we iemand anders op uw plaats laten komen
  • Heeft u verkoudheidsklachten, koorts en of andere corona gerelateerde klachten heeft, verzoeken wij u dringend om niet te komen
  • Probeer zoveel mogelijk de 1,5 meter regel in acht te nemen.
  • Het AIC en het bestuur van NVA Noord-Brabant houdt het recht om een evenement op het laatste moment af te lasten mocht hier een dringende reden voor zijn
  • Alle AIC’s en het bestuur van NVA Noord-Brabant volgen de richtlijnen van het RIVM
  • Heeft u vragen over deze regels, neem dan contact op met het organiserende AIC of het bestuur van NVA Noord-Brabant.
  • Klik hier voor de huidige regels van het RIVM
 
Verhuisberichten
AIC Breda gaat verhuizen


AIC Breda gaat verhuizen. Per 1 september gaan we ons vertrouwde adres bij MEE aan de Heerbaan verlaten. Doordat het pand verkocht is waren wij genoodzaakt een ander onderkomen te zoeken. Gelukkig hebben we een mooi nieuw onderkomen gevonden.

Per 1 september zullen de vrijdagochtend evenementen plaatsvinden in onderstaand adres:

 
Ontmoetingscentrum "De Vlieren"
Monseigneur Nolensplein 1
4812 JC Breda

 

De 1e  lotgenotengroep voor mensen met als en de inloop de 3e maandag van de maand blijven wel bij Magazijn 076




AIC Roosendaal gaat verhuizen

Per 1 september gaat AIC Roosendaal verhuizen. Nadat we een aantal mooie jaren hebben gehad bij de Kameleon en de Speelrots waren we deze zomer noodgedwongen om te gaan verhuizen.
Gelukkig hebben we een mooie locatie gevonden waar we u weer mogen ontvangen.

De nieuwe locatie is:
Wijkhuis de Wieken
Gezellelaan 45
4707 CC Roosendaal




AIC Eindhoven gaat verhuizen

Eindelijk is het weer zover! AIC Eindhoven gaat weer open. We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen. We starten weer op 16 september.
Vanwege de maatregelen van het RIVM is er besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe, tijdelijke locatie. Op die manier kunnen we onze activiteiten voortzetten.

We gaan dus verhuizen! Naar het Wijkcentrum De Dommel, Bennekelstraat 131 te Eindhoven. Het AIC bevindt zich op de 1e etage, aan de linkerkant. De naam van de ruimte is ‘Cavalliruimte’.
Vanaf half september heten wij u graag weer van harte welkom!

Mocht u interesse hebben om langs te komen, meldt u dan aan via https://nva-nb.nl/aic-eindhoven/. Let op: ook voor de inloopmomenten dient u zich in te schrijven.
Houdt onze website of facebookpagina (https://www.facebook.com/EindhovenAIC/) in de gaten voor de actuele planning.
Hopelijk tot snel!



 
 
 
gleveris probeer projecten
Met welk instrument doe jij mee?

Op de flyer van het Fringel Festival 2021 hieronder staat een mooie vleugel; maar we hadden ook al een saxofoon, gitaar, zangstem, viool, cello, drumstel, elektrische piano, contrabas, op het programma. En stukken van klassieke componisten tot en met eigen composities, vertolkt door solisten, ensembles, bands. Kortom, qua muziek is er van alles te beleven op een FringeL FestivaL.

De 9e editie heeft als motto “Versieringen”. We zullen rekening houden met ieders gezondheid en veiligheid (klein publiek) maar ook met jouw specifieke wensen; bijvoorbeeld een registratie van jouw/jullie life-optreden, een interview en/of foto. Heb je autisme en wil je -net als andere enthousiaste muzikanten- komen optreden in een echte concertzaal? Stuur dan uiterlijk 31 december 2020 een e-mail naar: info@gleveris.nl. Meer info: www.gleveris.nl .
flyer fringel festival >
 
 
in kaatjes keuken


Autisme en wonen

Woon je (begeleid) zelfstandig? Iedere maand vind je hier een recept van In Kaatjes Keuken (www.inkaatjeskeuken.nl). Soms vind je hier een recept voor 1 persoon en soms een recept voor een groep mensen. Meer recepten van Kaatje vind je in “Autisme & Koken. Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren” (2011) en in “O jee. Ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme” (2017).
 
Op zaterdag is er nog plek in de kookgroep voor jonge mensen van 6 tot 18 jaar. Neem contact op met inkaatjeskeuken@onsmail.nl als je meer informatie wil of je wil een kind aanmelden of een proefles afspreken. We zijn gevestigd in Geldrop.

Recept van de maand


Lasagne (voor 8 - 10 personen)
Lasagne is een echte klassieker onder de ovenschotels, die je gemakkelijk lang van tevoren kunt klaarmaken. Heeft een van de bewoners een hekel aan gesmolten kaas? Laat dan een deel van de lasagne onbedekt.

Ingrediënten:
3 uien
5 stengels bleekselderij                  
3 winterwortels
500 gram gehakt
1000 milliliter gezeefde tomaten
24 lasagnevellen
3 eetlepels bloem
750 milliliter melk
4 eetlepels vloeibare margarine
300 gram jonge kaas
Zout
Peper
Oregano
Recept van de maand >
 
 
auti-doe-dag ziezoo volkel 19 september
Op zaterdag 19 september van 10.00- 17.30 uur wordt de Auti-Doe-Dag voor het eerst georganiseerd in Dierenpark Zie-ZOO.




Dierenpark Zie-ZOO is niet ZOOmaar een dierenpark! Het is de eerste “Zorgdierentuin” van Nederland. Een unieke plek in het Brabantse Volkel waar mensen met autisme (dankzij samenwerking met het Regionaal Autisme Centrum) kunnen werken in de dierverzorging, de horeca, technische dienst of in het tuinonderhoud. De dierentuin wordt dus voor een belangrijk deel gerund door mensen met autisme.

 
De dierentuin wil zoveel mogelijk de diversiteit aan diersoorten laten zien. Je vindt er veel dieren die je bijna nergens anders ziet.                                         Op www.dierenparkziezoo.nl kun je alvast een voorproefje nemen van een heuse wereldverkenning. Je ontmoet daarbij de Amazone papegaai tot de Aziatische rode hond en de gevlekte hyena tot de nevelpanter. Op de reptielenzolder vind je anaconda’s en kaaimannen, om maar iets te noemen. Er zijn dit jaar veel bijzondere jonge dieren geboren zoals tayra’s, witsnuitneusberen en boshondjes.

 
Dierenpark Zie-ZOO is uniek voor Nederland. Het is niet alleen een Zorg ZOO, maar ook een Groene ZOO omdat binnen het park milieubewust wordt gewerkt. Zo wordt het hoofdgebouw bijvoorbeeld verwarmd via aardwarmte, worden de toiletten gespoeld met regenwater en wordt stroom opgewekt met zonnepanelen.

E-Tickets
 
E-tickets slechts € 9,75 p.p. voor onze leden en alleen online te koop.
Uiteraard staat in het kader van het coronavirus de veiligheid voorop. Het aantal plaatsen is dan ook beperkt.

Klik op onderstaande button om de tickets te bestellen
tickets auti-doe-dag ziezoo volkel >
 
 
lotgenotencontact ouders aic breda 18 september
Op vrijdag 18 september organiseert het AIC Breda een lotgenoten contact ochtend voor ouders rondom het thema "onderwijs"
 
Voor kinderen met autisme en hun ouders kan school een hele uitdaging zijn.
Waar loopt u tegenaan? Wat gaat goed en wat kan beter? Hoe is het contact met school? Is er voldoende ondersteuning? Hoe gaat het op het sociale vlak, vindt uw kind aansluiting?

Tijdens deze ochtend gaan we samen in gesprek over dit onderwerp.
Het is gebleken dat het fijn is om ervaringen te kunnen delen met andere ouders en met onze vrijwilligers.

Er worden tips uitgewisseld en er wordt vaak waardevolle informatie gedeeld.
Ouders van schoolgaande kinderen van alle leeftijden zijn van harte welkom.

Corona maatregelen:
Om de veiligheid te waarborgen, is de maximale groepsgrootte op 6 deelnemers gesteld.
Wacht dus niet te lang met opgeven, vol = vol!
Verder zullen we de op dat moment geldende corona regels in acht nemen conform de richtlijnen van het RIVM.

Deuren open om: 9:30 uur inloop met koffie / thee
Aanvang: 9:45 uur
Eindtijd: 11:30 uur

Locatie:
Ontmoetingscentrum “De Vlieren”
Monseigneur Nolensplein 1
4812 JC Breda

Uiterste inschrijfdatum: 17 september 16:00 uur



flyer lotgenotencontact aic breda >
 
 
per saldo

 Bron nieuwsbrief Per Saldo

Slim Lijstje: Pgb en corona

Corona beheerst op dit moment ons leven, thuis en in een ouder-/wooninitiatief. Als budgethouder en ouder-/wooninitiatief word je geconfronteerd met vele vragen. Over hoe je de zorg en ondersteuning geregeld krijgt. Hoe het zit met de betalingen. Hoe het zit met de beschermende materialen. Wat je moet doen als je ziek wordt. Wat je kunt doen nu de dagbesteding is uitgevallen. We geven je tips en antwoorden op de meest gestelde vragen.
Lees hier verder


Openstelling Wlz voor mensen met GGz-problematiek
Vanaf 1 januari 2021 krijgen mensen die 24-uurszorg nodig hebben vanwege psychische problemen, toegang tot de Wet langdurige zorg, de Wlz. Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt? Dan is het verstandig om voor 1 oktober 2020 een indicatie aan te vragen.
Heb je onze uitlegvideo bekeken, maar heb je toch nog vragen? In onze  gratis online ledenbijeenkomst vertellen we je alles wat je hierover moet weten.

Lees hier verder
 
 autisme kracht

AUTISME KRACHTDAG OVER RELATIES - VOOR VROUWEN OP 19 SEPTEMBER

Het kan best lastig zijn om contacten aan te gaan en relaties te
onderhouden als je autisme hebt. Vriendschappen verwateren
ongewenst, er is onenigheid zonder dat je dat bedoeld had, je voelt je ongemakkelijk tussen collega’s of je hebt regelmatig moeite om je partnerrelatie goed te houden.
Herken je dit:
- Je ervaart regelmatig dat je niet op dezelfde golflengte als de
ander zit.
- Je snapt niet precies wat de ander van je verwacht.
- Je vindt het lastig om aan te voelen, wat de ander nodig heeft.


Als je dit herkent, dan is de Autisme Krachtdag wellicht iets voor jou! AutismeKracht
organiseert op zaterdag 19 september een Autisme Krachtdag voor vrouwen met
(kenmerken van) autisme met als thema "Relaties en Autisme". Tijdens deze dag ontmoet je gelijkgestemden, die ook ervaren wat jij voelt en meemaakt en die snappen wat jij bedoelt. Bovendien kan je twee interessante en waardevolle workshops volgen, die jou handvatten geven om krachtiger in relaties te staan. Een dag met aandacht speciaal voor jou en met veel (h)erkenning van andere deelnemers. Deze dag vindt plaats in het prachtige, bosrijke Oisterwijk (NB).

Voor informatie en aanmelding, zie www.coachingbijautisme.nl/index.php/autisme-
krachtdag en www.unicacoaching.nl/krachtdag en
https://coachingbijautisme.nl/index.php/autisme-krachtdag-voor-partners/ .

Deze Autisme Krachtdag is een initiatief van AutismeKracht. Dit is een samenwerking van Sylvia van Casteren van Unica Coaching en Stienke de Jager van Coaching bij Autisme. Sylvia en Stienke hebben allebei een partner met autisme en een kind met kenmerken van autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven en je relatie.
 
thema-avond AIC De kempen locatie eersel                            " kijk in het hoofd van mensen met autisme"                        16 september
Op woensdag 16 september organiseert het AIC de Kempen de thema-avond "kijk in het hoofd van mensen met autisme"

 
Met de komst van Covid-19 waren wij genoodzaakt de geplande thema avond van 2 april te laten vervallen.
Gelukkig kunnen wij u mededelen dat wij op woensdag 16 september deze avond alsnog zullen gaan verzorgen voor u.
Reeds gereserveerde en betaalde kaartjes zijn uiteraard geldig voor deze avond.

Mind My Mind is een ontroerende animatiefilm over verliefdheid e n autisme, gemaakt door Floor Adams.
Sinds de première op het kortefilmfestival Go Short in Nijmegen, bijna een jaar geleden, haalt Mind My Mind de ene na de andere prijs binnen. Een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme.
Chris, en het mannetje in zijn hoofd, moeten elke dag weer de moeilijkste en spannendste uitdagingen aangaan om zich staande te kunnen houden.
Het kleine mannetje in zijn hoofd houd de boel op orde. Dat is een hondenbaan, zo blijkt al snel. Veel te veel indrukken moeten worden opgeslagen, prikkels moeten verwerkt, en dan moet het mannetje ook nog voor elke sociale situatie een passend script voorschotelen. Die scripts liggen ergens opgeslagen in archiefkasten, soms zo ver weg dat Chris zich lange tijd geen houding weet te geven. Alleen wanneer hij aan zijn vliegtuigjes werkt, is het rustig in zijn hoofd. Wanneer hij ook nog verliefd wordt op Gwen raakt zijn mannetje helemaal van slag.
Samen worden ze geconfronteerd met de sociale en emotionele uitdagingen van het leven.

Wat gebeurt er in je hoofd als je autisme hebt?
Gespreksleider deze avond is Chrisje Karsmakers-Scheepers. Chrisje heeft veel ervaring in de begeleiding van (jong) volwassenen met autisme binnen het onderwijs. Ze is als trajectbegeleider werkzaam bij het Regionaal
Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Eindhoven en Kempenland.

De avond ziet er als volgt uit : 
- Inleiding door Chrisje Karsmakers
- Animatiefilm Mind My Mind. (duur 30 minuten)
- Na Mind My Mind tonen we een korte film waarin mensen met autisme vertellen over de film. ( 20 minuten)
- Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen
- Einde 21.00 uur met gelegenheid tot napraten tot uiterlijk 21.30 uur.

Tijd: Vanaf 19:00 uur staat koffie en thee voor u klaar
Aanvang 19:30 uur
Eindtijd Officieel gedeelte stopt om 21.00 uur. napraten tot uiterlijk 21.30 uur.

Locatie: Cultureel Centrum “De Kei”, Kerkplein 69, 5541 KB Reusel
Kosten: 5 euro voor niet leden (NVA leden gratis)

Uiterste inschrijfdatum: 14 september 16:00 uur







flyer thema-avond aic de kempen >
 
 
get praut 

Het team van Get Praut bestaat uit drie zeer betrokken begeleiders met ruime ervaring in het IT vakgebied. Ook zijn wij allemaal ervaringsdeskundigen in de omgang met jongeren die autisme hebben.We hopen onze kennis en kunde over te dragen aan onze collega’s en zorgen voor een zinnige dagbesteding of begeleiding naar meer.

Momenteel hebben we op enkele dagdelen weer plaats voor een leuke dagbesteding. Lijkt het je leuk om bij ons te komen neem dan contact met ons op.

NVA Noord-Brabant is klant bij Get Praut. Ze verzorgen voor ons de website en alle zaken die daar bij komen kijken. Daarnaast maakt een van de medewerkers van Get Praut alle flyers voor onze AIC’s. Wij werken heel graag samen met de jongens en meisjes van Get Praut en hopen dit nog zeer lange tijd te mogen doen.

Informatie of aanmelding Get Praut

Dorpstraat 11
5563 BC Westerhoven
+31 6 55714502

info@getpraut.nl



 
 laat stress geen burn out worden 

TRAINING: LAAT STRESS GEEN BURN-OUT WORDEN  REGIO EINDHOVEN EN OSS

Ben jij gewend om alsmaar door te zetten en alles te
doen wat nodig is om ‘gewoon’ te zijn? Krijg je wel veel
voor elkaar in je werk, relatie en/of gezin, maar je voelt
je moe, uitgeput en somber? Voel je regelmatig een
chaos in je hoofd en ben je aan het ‘overleven’ in plaats
van leven? En hóe graag je dat ook wilt, eigenlijk heb je
geen energie meer om met volle aandacht te werken of
liefde en aandacht te geven aan je partner of kinderen.


Wat is het vooruitzicht? Loopt dit wel goed als je zo doorgaat? Uit ervaring weten we
dat bij deze klachten een burn-out op de loer ligt…

Hoe fijn zou het zijn als je weer energie krijgt voor leuke dingen, aandacht kunt
geven aan mensen die je dierbaar zijn, meer overzicht krijgt in je leven en dingen
makkelijker op een rijtje kunt zetten? De groepstraining “Laat stress geen burn-out
worden” helpt jou je weer beter te laten voelen. Je leert beter omgaan met jouw
stressfactoren en helder krijgen hoe je meer rust in je leven kunt ervaren. De
training biedt persoonlijke, individuele aandacht en maatwerk: oplossingen die voor
jou werken. Daarnaast doe je extra kracht op door dit in een kleine groep met
gelijkgestemden te doen. De (h)erkenning wordt door groepsdeelnemers steeds als
waardevol en een warm bad ervaren.

Wil je er nu echt mee aan de slag gaan en resultaten boeken? De training start in
september in Bergeijk, Oss, Dronten en Pijnacker. Lees de informatie over de
training “Laat stress geen burn-out worden” op:
https://coachingbijautisme.nl/index.php/groepstraining-laat-stress-geen-burn-out-worden/ of https://unicacoaching.nl/groepstraining/.
Bij aanmelding vóór september krijg je een flinke vroegboekkorting.

De training wordt in Bergeijk (regio Eindhoven) gegeven door Autismecoach en
wandelcoach Stienke de Jager. In Oss wordt deze gegeven door Autismecoach Sylvia
van Casteren. Zij organiseren diverse trainingen en workshops en coachen
individueel in regio Eindhoven en Oss. Doel is om mensen met autisme, en ook hun
omgeving, meer handvatten te geven om beter met autisme om te gaan. Sylvia en
Stienke hebben allebei een partner met autisme en een kind met kenmerken van
autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven en je
relatie.
 
Het a woord 

Vanaf maandagavond 21 september start de nieuwe feelgood dramaserie Het A- woord. Te zien op NPO 1 om 21:35 uur 

In de nieuwe feelgood-dramaserie ‘Het A-Woord’ speelt Lies Visschedijk samen met Guy Clemens de ouders van de zesjarige Sam. Gewoon een bijzonder kind, totdat het woord ‘autisme’ valt. ‘Het A-Woord’ is een herkenbare en hartverwarmende serie over familiebanden, opvoeden en over de kracht van echte gesprekken.
 
Sam luistert het liefst naar muziek op zijn koptelefoon en zingt de meest ingewikkelde teksten moeiteloos mee. Volgens zijn ouders geen probleem, ieder kind heeft zijn eigenaardigheden, maar de rest van de familie ziet dat er meer aan de hand is. Sam zit veel in zijn eigen wereld, maakt weinig contact, heeft onverklaarbare driftbuien en gedraagt zich anders dan zijn leeftijdsgenootjes. Wanneer uiteindelijk de diagnose onomkeerbaar autisme blijkt, slaat dat in als een bom.
 
Aanvankelijk doet de familie er alles aan om het beruchte a-woord te vermijden. Maar ondanks hun goed bedoelde, ontroerende en soms hilarische pogingen het beste voor Sam te doen, moeten ze eraan geloven dat het leven niet altijd maakbaar is. Daarbij realiseren zij zich hoe waardevol het is om moeilijke én goede momenten met elkaar te delen. Juist als het gaat om opvoeden en gezin zijn echte gesprekken belangrijk.
 
 autisme steunpunt

Een terugblik en een blik vooruit








Dit schooljaar hebben we als Autisme Steunpunt veel consultaties gedaan in de regio. De opbrengst van een consultatie is een helder advies waarmee leerling, school en ouders weer verder kunnen. De onderwijsbehoefte wordt in kaart gebracht en er worden praktische adviezen gegeven en ook ideeën voor verdere ondersteuning. Ondersteuning kan op leerling niveau en/of door het coachen van een collega van de school. In gesprek met ouders en school concluderen we soms met elkaar dat er eerder advies gevraagd had kunnen worden. Toen het nog redelijk goed ging. Met de vraag: ‘Waarom gaat het nu goed en wat kunnen we doen om het zo te houden als straks die keuze voor vervolg of verandering komt?’ Want dat er keuzemomenten en overgangsmomenten komen voor de leerlingen, weten we. Zoals de overgang naar de bovenbouw, naar vo, het eindexamen en een vervolgstudie. Dat deze leerlingen juist dan extra kwetsbaar zijn, is bekend. Het is goed om daar ruim (jaren) van tevoren de leerling en ouders op voor te bereiden. Denken aan het perspectief van leerlingen en daar acties op uit te zetten, verhoogt de kans op succes.

Daarnaast hebben we ook veel lezingen, workshops en trainingen mogen geven. Ook komend schooljaar gaat het Autisme Steunpunt lezingen verzorgen over verschillende thema’s rondom autisme.

Voor komend schooljaar staan de volgende lezingen op de planning:
 
2 november 2020 Autisme en hechting
14 december 2020 Autisme en het jonge kind
25 januari 2021 Autisme en EF en zelfregulatie
8 maart 2021 Autisme en motivatie
17 mei 2021 Autisme en prikkelverwerking
28 juni 2021 Autisme en meisjes
 
Wij hopen jullie op één van onze lezingen te ontmoeten, liefst live of indien nodig online!
 
Mocht u vragen hebben of even willen bellen, weet dat het Autisme Steunpunt elke werkdag, ook in deze bijzondere tijd, bereikbaar is voor vragen. Je kan ons altijd bellen of mailen om bijv. te overleggen over de invulling en organisatie van thuisonderwijs aan leerlingen met autisme. T: 088 – 214 01 02 E: info@autismesteunpunt.nl
 
 Unica coaching 

LACHEN  IS GEZOND – CURSUS IN OSS




Lachen kan je zoveel positiefs geven: ontspanning, 
relativering, minder stress, geluksgevoel, aantrekkelijkheid, sociaal contact, ontlading, plezier! Mensen die lachen worden liefdevoller, zorgzamer en vergevingsgezinder.

Van lachen knapt bijna iedereen op. Lachen zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Weet je nog hoe het voelt als je de slappe lach gehad hebt? Grote kans dat het je een voldaan en opgeruimd gevoel gaf, ontspanning, verbinding met wie je lachte. Is het je wel eens opgevallen dat kinderen veel vaker lachen dan volwassenen? Wat houdt ons tegen? Is het de drukte, stress, volle planning, dagelijkse routine, minder sociaal contact of anders?...

Probeer eens of een lachworkshop iets voor je is: vanwege het 50-jarig bestaan van
Volksuniversiteit Oss kun je op woensdag 9 september gratis meedoen met de
lachworkshop. Smaakt dit naar meer? Op 3 november start de 3-delige lachcursus ‘Lachen is gezond’ bij de Volksuniversiteit Oss. Als je aanmeldt en betaalt vóór 15 september, dan krijg je 4% jubileumkorting.

Wil jij (weer eens) heerlijk lachen, je vermaken, spelen, ontspannen, of leren hoe je kunt lachen zonder reden? Kijk voor meer informatie en aanmelding op
https://www.volksuniversiteitoss.nl/gratis-workshops-feestweek/woensdag-09-september/workshop-lachen-gezond en https://www.volksuniversiteitoss.nl/vitaliteit-
ontspanning/ontspanning/lachen-gezond.

Sylvia van Casteren van Unica Coaching organiseert regelmatig workshops in Oss en in Oisterwijk (AutismeKracht). Daarnaast coacht ze mensen met autisme en hun omgeving via individuele coaching en groepstrainingen.

Voor meer informatie kijk op http://www.unicacoaching.nl/
.
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden
 
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler