NVA start met (gratis) webinars
NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
NVA Nieuwsbrief 11 juli 2020
Maandag kwam de NVO bij ons op bezoek om te praten over de podcast waarin een 8-jarige thuiszitter met autisme hardhandig naar school wordt gedwongen. Mede op nadrukkelijk verzoek van de NVA is deze podcast inmiddels verwijderd. Verder hebben we de NVO onder meer aangeboden om via onze lokale afdelingen in gesprek te gaan met ouders van 'thuiszitters'. 
Over onderwijs gesproken: we zijn bezig met het oprichten van een Expertgroep Autisme & Onderwijs, om onze lobby in Den Haag te versterken. Werk je in het onderwijs en heb je affiniteit met autisme? Dan zijn we op zoek naar jou! Verderop in deze nieuwsbrief lees je hoe je je kunt aanmelden. 
En we beginnen met een serie webinars, waarvan de eerste plaatsvindt op woensdag 2 september. Maar eerst gaan we genieten van de zomer. Ga jij op (thuis)vakantie? Dan hebben we tien tips voor je. Fijne zomer!
 
NVA in gesprek met de NVO
De beroepsvereniging voor pedagogen NVO en de NVA zijn opnieuw met elkaar in gesprek gegaan naar aanleiding van de omstreden podcast over thuiszitters.
Lees meer >
 
 
De NVA start binnenkort met een Expertgroep Autisme & Onderwijs. In deze expertgroep zitten mensen die in het onderwijs werken én affiniteit met autisme hebben. Doel is om de NVA-lobby op het gebied van onderwijs te versterken. Is dit iets voor jou? Meld je dan snel aan!
Lees meer >
 
 
Vlagdag nu ook in het vso
Afhankelijk van hun regio ronden staatsexamen- kandidaten, onder wie veel leerlingen in het vso, tussen 3 juli en 1 augustus hun laatste examens af. Dankzij Elijah (17) krijgen zij ook een eigen Vlagdag!
Lees meer >
 
Vakantie? Zo hou je 't leuk!
De zomervakantie is bijna overal begonnen. Tien tips voor een leuke, prikkelvriendelijke (thuis-)vakantie als je kind autisme heeft.
Lees meer >
 
 
 
NVA start met webinars
Zie je er nu al tegenop om aan een nieuwe juf of meester te moeten uitleggen dat jouw kind een beetje anders is? Het autismepaspoort biedt uitkomst!
Meer over webinar  >
 
Francesco in de halve finale
Singer-songwriter Francesco vertelde de jury van We Want More openhartig over zijn autisme. ,,Ik creëer poppetjes in mijn hoofd.”
Lees meer >
 
 
 
'PRT werkt  het beste'
Pivotal Response Treatment (PRT) lijkt de effectiefste behandeling voor kinderen met autisme. Met PRT leren ze onder meer hoe je het gesprek met anderen aangaat.
Lees meer >
 
ADVERTENTIE
 
 
Herken jij je eigen grenzen?
Hoe reageer jij als jouw grens bereikt is? Ieder lichaam geeft andere tekens. Naasten in Kracht maakte er een leuke animatie over!
Kijk hier >
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl