NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
NVA Nieuwsbrief 16 juni 2020
Nog twee dagen, dan is het Neurodiversity Pride Day. Op 18 juni vieren we dat we toegroeien naar een maatschappij waarin onze verschillen worden gewaardeerd. Aandacht is er niet alleen voor mensen met autisme, maar bijvoorbeeld ook voor mensen met adhd of hsp. Neurodiversity Pride Day wordt georganiseerd door de in 2018 opgerichte Neurodiversity Foundation. De Nederlandse Vereniging van Autisme is hier partner van. Thema van dit jaar is Vier je eigen feestje! 
 
 
Doe mee: pas je profiel aan 
Laat zien dat je meedoet aan Neurodiversity Pride Day! Klik op de link om je profielfoto op facebook aan te passen.
Lees meer >
 
Wat gebeurt er op 18 juni?
We mogen trots zijn op ons anders-zijn! Dat vieren we vandaag vooral digitaal, met workshops, interviews en een app. Bekijk het programma.
Lees meer >
 
 
 
Neurodiversiteit, wat is dat?
Juist door hun anders-zijn leveren mensen met autisme volgens de neurodiversiteits- beweging een waardevolle bijdrage aan de maat-schappij. Vijf vragen over Neurodiversity Pride Day.
Lees meer >
 
Vijf vrouwen aan het woord
Roos Moesbergen interviewde vijf neurodivergente vrouwen, onder meer over eetstoornissen, muziektherapie en hoogsensitiviteit.
Lees meer >
 
 
Citaten van bijdragers aan deze dag:
 
 
Krachttraining voor je brein
Ben je benieuwd hoe je brein zich ontwikkelt? De Brainy app geeft inzicht in hoe jouw hersenen werken. En welke activiteiten goed zijn voor je brein. De app is gratis en voor Android.
Lees meer >
 
Gedichten over autisme
In zijn bundel 'Op mijn eigen manieren'
publiceerde Julian Harmens (19) onder meer gedichten over zijn autisme. In verband met Neurodiversity
Pride Day publiceren wij vandaag één gedicht.
Lees meer >
 
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Deze e-mail is verzonden met Spotler.
Spotler
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl