NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
NVA Nieuwsbrief 17 januari 2020
We wensen je allereerst een heel gelukkig 2020! Wij gaan ons ook komend jaar weer inzetten voor een autismevriendelijke maatschappij. Zo zijn we alweer druk bezig met de Autismeweek. Hou zaterdag 28 maart alvast vrij in je agenda: dan is er een symposium over prikkelverwerking!
 
Doe mee in de Autismeweek
Organiseer jij in de Autismeweek ook een activiteit? Zet 'm dan op www.autismeweek.nl
Lees meer >
 
 
 
Nu in de bioscoop
Mind My Mind, een bijzondere Nederlandse animatiefilm over autisme, draait nu in een aantal bioscopen. Ook is de film vanaf nu op aanvraag te zien.
Lees meer >
 
 
Krijg jij je lidmaatschap vergoed?
Wist je dat veel aanvullende ziektekostenverzekeringen het lidmaatschap van een patiëntenvereniging (deels) vergoeden? Bekijk hier ons overzicht!
Lees meer >
 
 
Wie houdt het best rekening met prikkels?
Ken je een individu of organisatie die de Autismevriendelijkheidsprijs 2020 verdient? 
Lees meer >
 
Doe mee aan onderzoek
Wil jij mensen met autisme helpen? En jouw hersenen live in actie zien? Wil je weten hoe het brein van mensen met en zonder autisme verschilt? Heb je zelf geen autisme? Doe dan mee aan dit onderzoek!
Lees meer >
 
 
 
Scholieren gezocht!
Heb je autisme en zit je op een reguliere school? Dan heb je vast ideeën hoe jouw school beter rekening met je kan houden. Grijp nu je kans en doe mee aan dit onderzoek!
Lees meer >
 
Platform voor creatieven
Mensen met autisme maken de mooiste kunstwerken, zoals Quinten. Daarom wil zijn moeder een platform oprichten. 'Ik wil graag het mooie van autisme laten zien!'
Lees meer >
 
 
De zogeheten banenafspraak voor mensen met een arbeidsbeperking is met terugwerkende kracht uitgebreid. Nu val je óók onder deze afspraak als je – met aanpassingen – het wettelijk minimum loon kan verdienen. Naar verwachting zal de kans op een baan voor mensen met autisme hierdoor vergroten. 
Lees meer >
 
 
Wie wint de HanneMiekeprijs 2020?
Ben of ken jij een mbo-, hbo- of wo-student die een afstudeerscriptie heeft geschreven waarin autisme centraal staat? Dan ding je mee naar de HanneMiekeprijs 2020!
Lees meer >
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl