NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
NVA Nieuwsbrief 11 december 2019
We hebben het druk met lobby'en in Den Haag. Vandaag waren we bij het kamerdebat over de rijbewijskeuringen van het CBR. Maandag zitten we aan tafel met de Gezondheidsraad om duidelijk te maken dat rijbewijskeuringen voor mensen met autisme volstrekt onnodig zijn.
Verder willen we de Eerste Kamer duidelijk maken dat ze niet moeten instemmen met de wijziging van de Wajong. 
Goed nieuws is er ook: zo krijgt het NAR 1,5 miljoen euro subsidie voor meer onderzoek naar volwassenen met autisme. En ons nieuwe magazine ligt binnenkort in je brievenbus. We wensen je alvast fijne feestdagen!
 
Kamerdebat rijbewijskeuring
Begin december was de NVA te gast bij het Radio1-programma Reporter. Vandaag zijn we bij het kamerdebat over de medische keuringen.
Lees meer >
 
 
 
Gelukkig hebben we de foto's nog!
We kijken terug op een geslaagd NVA AutismeCongres. Op onze website is een deel van de presentaties en workshops terug te zien. En we hebben de leukste foto's op een rijtje gezet. Als je erop klikt, zie je ze in het groot.
Lees meer >
 
De positie van werknemers met een beperking holt hard achteruit. En de wetswijziging van de Wajong maakt hun positie nóg slechter. Daarom roepen wij de Eerste Kamer op om deze wetswijziging te verwerpen.
Laat ook je stem horen en mail de Eerste Kamer!
Je kunt in je mail laten weten wat de wijzigingen voor jou betekenen, bijvoorbeeld hoeveel je er (mogelijk) in inkomen op achteruit gaat. Maar ook wat er volgens jou niet deugt aan het voorstel, bijvoorbeeld omdat het disciminerend is, onduidelijk of onrechtvaardig.
Lees meer >
 
Autismeweek over prikkels
Van 28 maart tot en met 4 april 2020 vindt de Autismeweek plaats met als thema: prikkels! We trappen af met een symposium bij de VU. 
Lees meer >
 
 
 
Theebekers met tekening
Als Quinten (9) tekent, vergeet hij alles om zich heen. Zijn tekeningen worden gedrukt op bekers. De opbrengst gaat onder meer naar kinderen met autisme. 
Lees meer >
 
Het klinkt onwaarschijnlijk, maar in Parijs gebeurt het echt: kansarme school drop-outs die jongeren met autisme begeleiden. De Franse regisseurs Éric Toledano en Olivier Nakache – bekend van de grote publiekstrekker Intouchables - maakten er de film Hors Normes over. Die film gaat morgen in Nederland in première. Wij interviewden de regisseur.
Lees meer >
 
NAR krijgt subsidie
Goed nieuws: het Nederlands Autisme Register van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en de VU Amsterdam krijgt 1,5 miljoen euro subsidie voor meer onderzoek naar volwassenen met autisme!
Lees meer >
 
 
 
Wie wint de HanneMiekeprijs 2020?
Ben of ken jij een mbo-, hbo- of wo-student die een afstudeerscriptie heeft geschreven waarin autisme centraal staat? Dan ding je mee naar de HanneMiekeprijs 2020!
Lees meer >
 
Binnenkort bij jou op de mat
Het nieuwe magazine is uit! Met als thema Wonen op jouw manier. Binnenkort bij jou op de mat. Veel leesplezier!
Lees meer >
 
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl