Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Regio Noord Brabant
  Lees online  |  Afmelden
NVA
NVA
NVA
Beste lezer
Het congres nieuwe stijl is weer achter de rug. Wij hebben het zelf als zeer positief ervaren, er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar we vonden het een geslaagde dag. We hebben dan ook vele mensen mogen begroeten aan onze stand.

December is voor vele onder ons een stressvolle maand, eerst de sint viering, vervolgens komen de kerstdagen om vervolgens het jaar af te sluiten al dan niet met vuurwerk. Al met al een hoop prikkelverwerking wat voor stressvolle situaties kan leiden. Op de website van de NVA kunt u tips vinden hoe u met deze feestdagen om kunt gaan (https://www.autisme.nl/?s=feestdagen) Ook in deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de komende feestdagen.

Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer de volgende nieuwsbrief gaat uitkomen. We gaan er alles aan doen om die dit jaar nog uit te brengen, maar door onvoorziene omstandigheden is dat op dit moment nog onduidelijk. Maar u ziet de nieuwsbrief van zelf in de mailbox verschijnen. Wel kan ik u melden dat we vanuit NVA Noord Brabant nog iets speciaals gaan doen dit jaar, houdt hiervoor rond 10 december uw mailbox in de gaten. Wat het is, dat kan ik u nog niet vertellen, dat is een verassing.

Ik wens u veel leesplezier met deze uitgave van onze nieuwsbrief.
 
Met vriendelijke groet,

Richard de Witte
 
lees meer >
HET INZICHT KWAM MET DE JAREN - AIC EINDHOVEN                 11 DECEMBER
We starten de ochtend met de NVA-voorlichtingsfilm 'Het inzicht kwam met de jaren' vertoond. Een film over de diagnose autisme op latere leeftijd.'Het inzicht kwam met de jaren' is een film over Annemiek en Rens, twee oudere mensen met autisme.

Er is nog weinig bekend over hoe autisme eruitziet wanneer volwassenen ouder worden. Vaak is het in de jaren ervoor niet herkend en volgt de diagnose dus pas op latere leeftijd.

De film kan een eye-opener zijn voor mensen die met dezelfde problematiek te maken hebben.

Na de film gaan we samen in gesprek.

Wanneer: Woensdag 11 december 2019
De koffie staat klaar om 9.30
Start dvd: 9.45
Eindtijd: 11.30

Locatie:
De Korenaer
Strausslaan 1
5653 AJ Eindhoven

Uiterste inschrijfdatum: 10 december 16:00 uur


fLYER HET INZICHT KWAM MET DE JAREN >
 
plus team eersel
Beste Collega’s uit het netwerk,
 
Het verheugd mij te mogen vertellen dat na maanden van voorbereiden het Plus team AO 20 van V.V. E.F.C Eersel een feit is.
Aan jullie de vraag deze flyer zoveel als mogelijk te verspreiden onder de doelgroep en/of mensen die veel in contact zijn met de doelgroep (IB-ers, ouders, coaches etc.)


fLYER plus team >
 
een indiaan in huis - AIC breda 13 DECEMBER
Op vrijdagochtend 13 december as. vertoont het AIC Breda de film: 

           ‘een indiaan in huis’


naar het gelijknamige toneelstuk van toneelgroep Bint.
‘Een indiaan in huis’ is een herkenbare en ontroerende film over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving.

Casper weet alles van indianen en het liefst ordent hij elke dag de veertjes van zijn indianentooi. In de wereld van de indianen is alles overzichtelijk.
Maar voor zijn ouders is deze indianenwereld soms lastig.
Hoe is het voor hen om een kind met autisme te hebben?
Een kind dat taal ingewikkeld vindt en weinig begrijpt van de wereld om hem heen.

Hoe is het om een indiaan in huis te hebben?
Toneelgroep Bint heeft haar voorstelling ‘Een indiaan in huis’ over de impact van autisme op het gezin op DVD gezet, zodat deze voorstelling een groter bereik heeft.

Het is een herkenbare en ontroerende voorstelling waarin de impact van het autisme in het dagelijks leven duidelijk wordt.

Na afloop gaan we samen in gesprek over deze film.

Locatie:
MEE West-Brabant
Heerbaan 100
4817 NL Breda
Tijd:
9:30 uur Inloop met koffie / thee
10:00 uur Aanvang
11:30 uur Einde ochtend

Uiterste inschrijfdatum: 12 december 2019 16:00 uur


fLYER een indiaan in huis >
 
autisme kracht dagen 
Begin het nieuwe jaar goed met deelname aan de Autisme Krachtdag voor vrouwen. Of is dit een geschikt cadeau voor iemand die jij kent? Een prachtig cadeau om te geven tijdens de feestdagen in december!

Ben jij een vrouw met (kenmerken van) autisme? Kom je elke dag moe thuis van je werk? En vind je het moeilijk om thuis echt tot rust te komen, omdat je een relatie hebt of een gezin met (jonge) kinderen? Heb je bijna elke dag last van overprikkeling en voel je je regelmatig overbelast en geïrriteerd? Kom dan naar de Autisme Krachtdag op 18 januari 2020 met als thema “Stress en Autisme”!
Unica coaching en Stienke de Jager Coaching bij Autisme organiseren op zaterdag 18 januari 2020 een speciale Autisme Krachtdag voor vrouwen met (kenmerken van) autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere vrouwen met autisme.

De Autisme Krachtdag is een waardevolle dag met gelijkgestemden. Een verzorgde dag in het prachtige Oisterwijk met veel (h)erkenning en met respect van de eigenheid van een ieder. Een dag om weer even op te laden en bovendien ook nog leerzaam.
Voor informatie en aanmelding, zie www.coachingbijautisme.nl/index.php/autisme-krachtdag en www.unicacoaching.nl/krachtdag.

Deze Autisme Krachtdag is een initiatief van AutismeKracht. Dit is een samenwerking van Sylvia van Casteren van Unica Coaching en Stienke de Jager van Coaching bij Autisme. Sylvia en Stienke hebben allebei een partner met autisme en een kind met kenmerken van autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven en je relatie.


flyer overzicht krachtdagen >
 
in kaatjes keuken - recept van de maand december


Autisme & wonen

Woon je (begeleid) zelfstandig? Iedere maand vind je hier een recept van In Kaatjes Keuken (www.inkaatjeskeuken.nl). Soms vind je hier een recept voor 1 persoon en soms een recept voor een groep mensen. Meer recepten van Kaatje vind je in “Autisme & Koken. Stap voor stap kookboek voor kinderen en jongeren” (2011) en in “O jee. Ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme” (2017).

Deze keer een recept voor panna cotta, oftewel gekookte room. Een eenvoudig gerecht met weinig ingrediënten, dat er ook nog heel prikkelarm uitziet. Je maakt een wit puddinkje dat je stort op een bord. Maak je het voor Kerst, dan zou je er rode of blauwe besjes naast kunnen leggen of een takje hulst.

Panna cotta (4 tot 6 stuks)
Ingrediënten

500 milliliter slagroom
60 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
4 blaadjes gelatine
recept van de maand >
 
WORKSHOP: MINDER STRESS TIJDENS DE FEESTDAGEN
9 DECEMBER IN OSSVeel mensen kijken uit naar de feestdagen: gezellig met
elkaar! Niet iedereen... Zie jij ook op tegen de drukte, de sociale moet-dingen en prikkels?

Tijdens de decembermaand wordt er veel meer stress ervaren. Waarom krijg je stress? En hoe kan het dat de een meer stress heeft dan de ander? Wat kun je doen om stress te verlagen en meer rust te ervaren? Doe mee aan het Autisme en stress-spel en krijg antwoord op bovenstaande vragen. De editie van 9 december gaat speciaal in op stress tijdens de feestdagen. Krijg tips om de feestdagen beter door te komen!

Deze workshop over stress bij autisme is op maandag 9 december van 19.30-21.30 uur in Oss.
Voor aanmelding en informatie zie www.unicacoaching.nl/workshop-stress-bij-autisme
Sylvia van Casteren van Unica Coaching organiseert elke 2 e maandag van de maand een workshop in Oss.

Meer informatie vind je op www.unicacoaching.nl/workshops

Volgende workshops:
Maandag 14 januari 19.30-20.30 uur - Leer meer lachen!
Maandag 10 februari 19.30-21.00 uur – De 5 liefdestalen
 
van basis (school) naar toekomst - aic den bosch           11 februari 2020Veel jongeren met autisme lopen vast bij de overgang van de basisschool naar de middelbare
school. Niet alleen de school veranderd, maar ook de hele manier van les krijgen, huiswerk maken, onverwachte roosterwijzigingen en nog veel meer.

Om hierover na te denken en om uit te zoeken wat eventueel zou kunnen helpen bij jongeren met autisme om deze grote nieuwe stap te maken, organiseren de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) en Leermakers Zorggroep een brainstormsessie.

En…daarvoor zijn we op zoek naar jongeren met autisme die het leuk vinden om hierover bij elkaar te komen en te gaan brainstormen. Herken jij deze problemen, heb je dit misschien zelf meegemaakt of heb je goede tips en ideeën om anderen hierbij te helpen? Kom dan naar de brainstormsessie op 11 februari 2020! En denk er bijvoorbeeld ook aan hoe je de overstap van middelbaar onderwijs naar een vervolgopleiding of werk hebt gemaakt. Waar liep je tegen aan en wat heeft jou daarbij geholpen? Misschien dat deze ervaringen of oplossingen ook kunnen helpen als iemand naar het middelbaar
onderwijs gaat?

Hoe ziet de avond eruit?
We komen rustig bijeen in een ruimte bij Sociaal-Cultureel Centrum De Biechten in Rosmalen. Daar bespreken we met elkaar het onderwerp in kleine groepjes. Er zal ook een gespreksleider bij zijn, die zorgt dat jullie ideeën opgeschreven worden. Vervolgens worden de ideeën verzameld en
gezamenlijk met iedereen nabesproken. Er is ook een pauze tussendoor.

Tijdsindeling:
18:30 uur word je verwacht, vervolgens maken we kort kennis en vormen we groepjes;
19:00 uur gaan we in de groepjes de brainstormsessies houden;
20:00 uur houden we een pauze;
20:15 uur gaan we de ideeën gezamenlijk nabespreken en gaan we nadenken over hoe nu verder.
21:00 uur is de brainstormavond afgelopen.

Samengevat:
Onderwerp: Jongeren met autisme die vastlopen in overgang basis(school) naar middelbaar onderwijs
Wie zoeken we?: Jongeren / volwassenen met autisme in de leeftijd van ongeveer 16 t/m 25 jaar
Wat gaan we doen?: Een brainstormsessie houden

Wanneer is het?: 11 februari 2020, van 18:30 uur t/m 21:00 uur
Waar wordt het gehouden?:
Sociaal-Cultureel Centrum De Biechten
Vincent van Goghlaan 1
5246 GA Rosmalen (Hintham)

Je kunt je inschrijven tot 20-12-2019 via Katja Stil: katja@leermakerszorggroep.nl

 
gleveris probeer projecten
 
 
Wat was het gezellig tijdens de 'On Tour' versie van ons 7e muziekfeest, dit keer in hartje Eindhoven! Dat was de lokale kranten niet ontgaan: een special over de wervelende Lichtstad band CRUSH, met een prachtige actie foto in het ED en een artikel in het BD. De groep van getalenteerde artiesten uit heel Nederland wordt steeds meer een grote vrienden/vriendinnen club.

Wil je er ook bij zijn of sfeer proeven: kom dan naar de 8e editie, op zondag 8 maart 2020 in Oss. Of nog beter: geef je op als artiest, presentator (tekst wordt aangeleverd), fotograaf of filmer door uiterlijk 31 december 2019 een e-mail te sturen naar: info@gleveris.nl.

Klik hier om de flyer te downloaden
 
floor jongeren coaching
Logo Floor
Met een netwerk van vrijwillige coaches begeleidt FLOOR jongeren (15 – 30 jaar) die niet de standaardroute* lopen bij het maken en uitvoeren van hun toekomstplannen.

Ook jongeren met autisme kloppen met regelmaat bij FLOOR aan.
De aanpak van de FLOOR coach is positief, beeldend en geeft jongeren inzicht in wie ze zijn, wat ze willen en hoe ze dat kunnen organiseren.
Zo gaan jongeren aan de slag met hun kwaliteiten en hun gebruiksaanwijzing, worden ze uitgenodigd om te dromen, realistische doelen te stellen en leren ze netwerken.

Een FLOOR coach helpt tevens om de plannen van de jongere op te delen in kleine stapjes, zodat de kans op succes vergroot wordt. Of het nu gaat om minder gamen, zelfstandig met de trein reizen, studeren, een eigen bedrijf beginnen of meer sociale contacten.

De jongere bepaalt waar zijn toekomstplan over gaat. FLOOR jongerencoaching is helaas nog niet actief in jullie provincie.
Ken jij mensen die interesse hebben om vrijwillig coach te worden bij FLOOR?
Ga dan naar www.floorjongerencoaching.nl/floor-voor-coaches.


 
AUTISMEWEEK 2020 - 28 MAART T/M 4 APRIL


NVA Autismeweek 2020: PRIKKELS!

Van 28 maart tot en met 4 april 2020 vindt de NVA Autismeweek plaats met als thema: prikkels! De Autismeweek wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA) rond Wereld Autisme Dag 2 april.

Een prikkel is informatie die binnenkomt via onze zintuigen. Bijvoorbeeld licht, geluid, geur, pijn, en temperatuur. Mensen met autisme reageren vaak anders op prikkels dan mensen zonder autisme. De onderlinge verschillen zijn daarbij heel groot. Zo zoekt de één prikkels actief op, terwijl de ander ze juist zoveel mogelijk uit de weg gaat. En de één wordt keer op keer overweldigd door prikkels, terwijl de ander veel prikkels juist niet waarneemt. Mensen met autisme en een verstandelijke beperking lijken extra kwetsbaar te zijn voor problemen op het gebied van prikkelverwerking.

Burn-out

Overigens zijn mensen met autisme zeker niet de enigen die last kunnen hebben van over- of onderprikkeling. Ook mensen met andere diagnoses hebben er vaak mee te maken, zoals personen met niet-aangeboren hersenletsel, een verstandelijke beperking, migraine, een posttraumatische-stressstoornis, dementie of hoogbegaafdheid. En steeds vaker wordt de vraag gesteld of het aantal prikkels in onze moderne maatschappij niet voor heel veel mensen ziekmakend is - en of er mogelijk een verband is met de forse stijging van het aantal personen met een burn-out.

Klik hier om de flyer te downloaden

Wat ga jij doen tijdens de Autismeweek van 2020? Breng jij een ode aan de stilte? Of ga je juist voor de stevige prikkel? Laat het ons weten en meld jouw activiteit nu aan via het formulier onder het kopje ‘Evenement aanmelden’ van de Autismeweek website; www.autismeweek.nl .

Lees hier verder >
 
OUDEREN EN AUTISME - AIC DE KEMPEN LOCATIE EERSEL              10 DECEMBER
Over ouderen met autisme is nog niet zoveel bekend. Er is een groep mensen met autisme die grotendeels goed gefunctioneerd hebben, werk, een partner, wellicht een gezin. Pas als er veel dingen veranderen, pensioen, de partner valt weg, en door het ouder worden minder flexibel worden, kunnen er problemen komen. Vaak wordt niet onderkend dat het om autisme gaat, en worden er diagnoses gesteld als dementie, depressie, angststoornis, of onverklaarde lichamelijke klachten.
Toen de echtgenoot van Matty Doze overleed ontstonden er langzamerhand steeds meer problemen. Haar dochters maakten zich steeds meer zorgen, en uiteindelijk kreeg Matty op 82-jarige leeftijd de diagnose autisme.

Het proces van puzzelen, wat er met haar aan de hand was, en het zoeken naar een goede woonplek voor haar was een moeizaam en zwaar traject. Twee van haar dochters, Monica en Petra hebben besloten om een documentaire te maken over Matty, en over de zoektocht die zij doormaakten, om zo hun kennis te delen met anderen. Ook een aantal deskundigen op het gebied van ouderen en autisme hebben aan de documentaire meegewerkt.

Op deze avond is Monica Doze onze gastspreekster.
Monica is autismedeskundige, coacht mensen met autisme en verzorgt lezingen en trainingen over autisme gerelateerde onderwerpen zoals: werk, zingeving, ontspanning en vrouwen met autisme.

Zij zal de film inleiden en na de film is er gelegenheid tot napraten.
Behalve voor mensen met autisme en hun familie, is de film uitermate interessant voor zorgverleners in de ouderenzorg.

Voor meer informatie over de film en de trailer: www.typischmatty.nl

Tijd:
Vanaf 19:00 uur staat koffie en thee voor u klaar
Aanvang: 19:30 uur
Eindtijd: om 21:00 - 21:30 uur vragen en napraten

Locatie:
Recreatiezaal van Oktober in de Kerkenbogten
Gebint 70
5521 WG Eersel

Kosten: 5 euro voor niet leden (NVA leden gratis)

Uiterste inschrijfdatum: 9 december 16:00 uur


fLYER ouderen en autisme >
 
Laat stress geen burn-out worden in bergeijk en oss
W'A
Veel mensen met autisme ervaren dagelijks veel stress en een gevoel van onmacht om dit te veranderen. Geldt dat voor jou ook? Ben jij gewend om alsmaar door te zetten en alles te doen wat nodig is om ‘gewoon’ te zijn? Je krijgt wel veel voor elkaar in je werk, relatie en/of gezin, maar je voelt je moe, uitgeput en somber. Je voelt regelmatig een chaos in je hoofd. Je bent aan het ‘overleven’ in plaats van leven. En hóe graag je dat ook wilt, eigenlijk heb je geen energie meer om met volle aandacht te werken of liefde en aandacht te geven aan je partner of kinderen. En dat vreet van binnen…
Je kunt er iets aan doen om dit te voorkomen!

Met de gloednieuwe groepstraining “Laat stress geen burn-out worden” krijg je inzicht in jouw stress, hoe die stress wordt veroorzaakt en wat jij er zelf aan kan doen om meer rust en minder stress te ervaren. De training biedt persoonlijke, individuele aandacht en maatwerk: oplossingen die voor jou werken. Deze training start in januari en wordt op 4 plaatsen in Nederland gegeven, waaronder 2 in Noord-Brabant: Bergeijk (omgeving Eindhoven) en Oss. De andere plaatsen zijn Hattem en Pijnacker.

Nieuwsgierig naar de inhoud van dit programma? Lees verder op: www.coachingbijautisme.nl/index.php/groepstraining-laat-stress-geen-burn-out-worden en www.unicacoaching.nl/groepstraining.

 
W'AVE EINDHOVEN STOPT PER JANUARI 2020
W'A
De soos voor jongeren met autisme W’ave in Eindhoven stopt met ingang van januari 2020.

W’ave is 18 jaar geleden opgezet door een paar ouderparen die vonden dat jongeren met autisme  ook een mogelijkheid moesten hebben om in het weekend uit te gaan. Aangezien de kroeg in de stad nu niet direct een ideale plek was voor veel jongeren met autisme werd besloten een ruimte te zoeken waar een soosavond kon worden gehouden. Dit resulteerde in soosavonden die op zaterdag in het Philipshuis aan de Fakkellaan in Eindhoven werden gehouden.

In de loop van de jaren zijn diverse activiteiten gehouden; van lezingen over diverse onderwerpen, tot bezoekjes aan musea, spellen, creatieve acties, bowlingbezoeken, natuurwandelingen en barbecue- en kookavonden. W’ave had ieder jaar steevast een prachtig activiteiten aanbod dat met de leden samen werd bepaald en door bestuur en vrijwilligers werd geregeld. Vrijwilligers en bestuur hebben al dit werk met veel plezier uitgevoerd. 

Het bestuur heeft in samenspraak met de vrijwilligers toch besloten om te stoppen. Dit besluit is genomen omdat het moeilijk is gebleken om nieuwe bestuursleden te vinden, om nieuwe vrijwilligers te vinden en omdat steeds minder leden zich meldden. Daarnaast zijn er intussen veel nieuwe initiatieven (vooral door PGB bureautjes) in de regio ontwikkeld waar mensen met autisme zich in de avond kunnen vermaken.
De soos stopt met ingang van januari 2020.


 
VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR LOTGENOTEN CONTACTAVOND


AIC de Peel organiseert iedere 6 weken in Gemert een lotgenotencontactavond voor vrouwen met autisme .


Samen met je collega vrijwilligster zorg je dat de avond goed verloopt.

De avonden beginnen om half 8. De vrijwilligsters zijn om 7 uur aanwezig. De avonden duren ongeveer Afbeeldingsresultaat voor vacature tot kwart over 9.

Je hebt affiniteit met de doelgroep.
Heb je interesse? stuur een mail naar 
aic-depeel@nva-nb.nlautisme steunpunt 
De Feestdagen komen eraan! Bereid ze goed en op tijd voor!
 
De feestdagen komen er weer aan! De Sint is al weer in het land, dus het feest kan beginnen. Maar zijn de feestdagen voor alle kinderen zo feestelijk? Kinderen, onder andere die met autisme, kunnen last hebben van de ‘verrassingen’ en drukte die die dagen met zich meebrengen. Verrassingen zijn onbekend, onverwacht en dus onvoorspelbaar. Veel van deze kinderen worden daar onrustig of angstig van, wat het plezier minder maakt. Het is mogelijk om in deze periode structuur en voorspelbaarheid aan te brengen, zodat ook deze kinderen kunnen genieten van deze tijd. 
Te denken valt aan: 
  • Via een kalender duidelijk maken wanneer Sint komt, maar vooral ook wanneer Sint gaat, zodat die periode duidelijk voorbij is
  • Vertellen wat de cadeautjes gaan zijn; dan is het voorspelbaar, maar nog steeds spannend
  • Uitleggen wat de idee is achter surprises en zorgen voor duidelijke verlanglijstjes bij de lootjes
  • Afspreken wanneer de kerstboom komt en gaat
  • Bewust zijn wat er allemaal in de klas verandert als de Sint- en Kerstversiering wordt aangebracht en wat dat voor sommige kinderen betekend qua onrust, verandering, geuren en kleuren
  • Afstemming tussen school en ouders, zodat de kinderen ook thuis kunnen worden voorbereid. 
 
Kijk voor meer tips op de site van de NVA.
In onze Kennisbank kun je een filmpje zien van leraar24 over Spannende (feest)dagen en autisme’. 
Op 2 december, geven wij de lezing ‘Autisme en prikkelverwerking’
Na de Kerstvakantie, op 14 en 15 januari 2020, start de Blended Learning cursus ‘Met autisme in het basisonderwijs/voorgezet onderwijs’  
En staat er op 14 januari een Autisme Belevingscircuit gepland. 

Graag tot ziens!
Medewerkers Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant
www.autismesteunpunt.nl 
info@autismesteunpunt.nl 
088 – 2140102


Meld je op onze homepage aan voor onze digitale nieuwsbrief
DE KEMPENSPECIALS MAAND DECEMBER
KIDS


Zaterdag 7 december 2019
Kerstworkshop
13.00 uur
Catootje in Bladel


TEENS

Zondag 1 december 2019
Surprise met dobbelspel en pepernoten bakken.
13.30 - 16.00 uur
D'n Achterum, Voortseweg 9 in Eersel

Zondag 15 december 2019
Eten en een activiteiten.
Tijd en locatie zijn te vinden op onze website:
www.dekempenspecials.nl


IETS DRINKEN

Woensdag 4 december 2019
Café de Mert, Eersel
19.00- 23.00 uur.
 
NIEUWS VAN AIC BERGEN OP ZOOM
    Een zeer succesvolle filmavond

Op 14 november hebben we vanuit AIC Bergen op Zoom een filmavond georganiseerd rondom de
film “het inzicht kwam met de jaren”.

Voor ons was dit na een jaar van wisselingen in het vrijwilligersbestand, een verhuizing van locatie en teruglopende belangstelling weer een eerste activiteit die wij organiseerden. Heel spannend dus hoeveel aanmeldingen er zouden gaan komen en nog spannender hoeveel mensen daarvan er zouden zijn. We hadden 19 aanmeldingen en daarvan waren uiteindelijk 12 mensen aanwezig. Na een welkom met een kop koffie/thee hebben we de film laten zien en bleek dat er veel herkenning was bij de aanwezigen.

Er waren vanuit verschillende invalshoeken mensen (met autisme, familie/partner van en hulpverleners) aanwezig en er ontstond een heel fijn gesprek waarin iedereen voldoende ruimte kreeg zijn/haar verhaal kwijt te kunnen.

Voor ons een enorme opsteker en een reden om in januari wederom een avond te gaan organiseren.
Houd dus onze informatiekanalen in de gaten voor informatie hierover.


Voor november hebben wij nog een wandeling staan op vrijdag de 29e.
Verzamelen tussen 13.45 uur en 14.00 uur bij het Strandhuys aan de Boulevard. Einde om ongeveer 16.00 uur. Bij terugkomst, of tussendoor gaan we op eigen kosten wat drinken.

Voor december hebben we nog een inloopavond staan op donderdag de 12e van 19.00 uur tot 21.00 uur op ons vaste adres.


 
 
 
STICHTING HELP US AUT
   
MAANDELIJKSE SAMENKOMSTEN JONGVOLWASSENEN MET AUTISME IN HELMONDAANDELIJKSE SAMENKOMSTEN JONGVOLWASSENEN MET AUTISME IN HELMOND

Ga je ook mee? Er op uit in in Helmond en omgeving


Samen met de aut od order groep jongvolwassen met autisme

Bioscoop
Bowlen
Pretpark
Concert
Festival
Workshop
Poolen
Gamen

Per activiteit betaal je slechtes een kleine bijdrage

Er is begeleiding waar je op terug kunt vallen

Meer info: www.helpusaut.nl

ORIGINELE "PUZZLE AUT" SOKKEN KOPEN? ALS SINTERKLAAS SURPRISE OF KERSTCADEAU
DIT TER CONTINUERING VAN DE MAANDELIJKSE SAMENKOMSTEN JONGVOLWASSENEN MET AUTISME IN HELMOND
 
Puzzle Aut sokken verkoop als kerst kado.jpg
Doe jij dit jaar surprise?
Of cadeautjes onder de kerstboom?

En wil je iemand een uniek cadeau geven, waarmee je ook nog eens jongvolwassenen met autisme steunt?

Voor €12,95 heb jij een leuk kerstcadeau (voor jezelf of iemand anders) en help je ook nog eens de stichting HELPUSAUT verder!


Ga nu naar www.helpusaut.nl/verkoop- sokken en bestel ze snel!RUIMTE GEZOCHT VOOR EEN FITNESS CLUBJE VOOR JONGVOLWASSENEN MET AUTISME IN HELMOND
Omdat het voor iedereen belangrijk is om te sporten, maar voor veel mensen met image.png autisme dit  om allerlei redenen moeilijk of zelfs onmogelijk is willen wij, de stichting HELPUSAUT, zo veel mogelijk  hordes weghalen om het sporten voor deze doelgroep toegankelijker te maken.

We willen voor deze doelgroep een fitness club oprichten waar onder professionele
begeleiding in een kleine groep samen gesport kan worden en waarvoor ze slechts een kleine  eigen bijdrage hoeven te betalen.

We zijn op zoek naar een ruimte om dit alles mogelijk te maken.
Ken je een bedrijf of organisatie in Helmond die een lege ruimte beschikbaar wil stellen hiervoor?
Stuur dan een email naar info@helpusaut.nl.

 
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden