NVA nieuwsbrief | De Nederlandse Vereniging voor Autisme is een vereniging "die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen."
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
nva
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt
T +31 (0) 30 22 99 800
lees online  |  afmelden
NVA Nieuwsbrief 1 oktober 2019
Kom je ook naar het NVA-AutismeCongres? In deze nieuwsbrief lichten we er een workshop en een film uit. We zien je graag op 15 november in het Beatrixtheater in Utrecht!
Verder heeft de NVA de factsheet 'Suïcidaliteit en Autisme' gelanceerd, samen met 113 Zelfmoordpreventie. En komende donderdag zitten we bij het ministerie om te praten over de problemen bij het CBR. Daar gaan we pleiten voor het afschaffen van rijbewijskeuringen voor mensen met autisme!
 
Geef jij ons verhaal een gezicht?
Voor onze nieuwe folders zoeken we kinderen en jongeren in alle leeftijden.
Lees meer >
 
 
 
Ouderen met autisme
De zussen Monica en Petra vonden hem na veel moeite: een fijne woonplek voor hun moeder (84) met autisme. De film over hun zoektocht is te zien op het NVA congres.
Lees meer >
 
Workshop  eetproblemen
Teveel, te weinig, te selectief of restrictief: eetproblemen komen vaak voor bij mensen met autisme. Tijdens het NVA congres vertelt diëtiste José hierover.
Lees meer >
 
 
 
Wonderlijk universum
In het Amsterdamse Outsider Art Museum is nu een tentoonstelling te zien van kunstenaar Willem van Genk (1927-2005), de ’Koning der stations’. Hij had autisme.
Lees meer >
 
Laatste kans
Maak je gebruik van de website van WerkWeb-Autisme, maar doe je nog niet mee aan ons onderzoek?
Lees meer >
 
 
 
Veel vaker gedachten aan zelfmoord
Mensen met autisme hebben grotere kans door suïcide te overlijden dan mensen zonder autisme. Daarom maakte de NVA de factsheet 'Suïcidaliteit en Autisme'. En we interviewden psychiater Bram Sizoo.
Lees meer >
 
 
Veel meer staatsexamens
Jongeren met autisme floreren in het hoger onderwijs. Maar het kost hen wél veel moeite om er te komen: ze doen 3x zo vaak staatsexamen.
Lees meer >
 
website  |  contact   |  mijn gegevens  |  aanmelden  |  afmelden
NVA in uw regio
Word lid
Doneer
Volg ons op:
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Je ontvangt deze mailing omdat je bent ingeschreven voor de NVA nieuwsbrief. Vragen over deze nieuwsbrief? Mail naar info@autisme.nl